Не се предполага да прави нещо кой знае какво. Просто, когато му покажат темата, в която това се коментира и е с няколкодневна давност, никой не очаква реакцията да е "ма можехте да ми благодарите". Именно това беше озадачаващото в случая.raylight wrote:Досаден ставам само сутрин, вече си лягам досаден
Какво да направи някой ентусиаст, който надзърва в не-блога на Джордж Мартин и адреналинът се качва до небесата, а е изпуснал специалната тема
Upcoming Books
Озадачаващото в случая беше липсата на елементарно възпитание при отговора на моя пост. НА отговора какво е това, ето пример:Marfa wrote:Не се предполага да прави нещо кой знае какво. Просто, когато му покажат темата, в която това се коментира и е с няколкодневна давност, никой не очаква реакцията да е "ма можехте да ми благодарите". Именно това беше озадачаващото в случая.raylight wrote:Досаден ставам само сутрин, вече си лягам досаден
Какво да направи някой ентусиаст, който надзърва в не-блога на Джордж Мартин и адреналинът се качва до небесата, а е изпуснал специалната тема
"Благодаря ти за поста, но това вече го обсъдихме в еди коя си тема, присъедини се при нас, ако искаш"
Поста на Моридин за парния чук няма да коментирам, защото предполага някакви симпатии от негова страна към мен, за да се изрази така, поради което буквалното значение отпада

В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.
Издребнявате. Спрете се...
Last edited by Dante on Thu Mar 10, 2011 6:27 pm, edited 1 time in total.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
Рейлайт, понеже не ти е ясно очевидно, и нахалстваш по тоя повод, нека обясня. Въпрос на елементарен нетикет е когато искаш да постнеш нещо:
1. Да намериш подходящата тема за целта (при наличието на тема за Джордж Мартин, тази тук ОЧЕВИДНО не е подходящата)
2. Да провериш дали някой друг не го е постнал преди теб.
Това важи за всеки форум и когато не се спазва, хората се дразнят. Респективно е връх на неадекватността да реагираш с "можехте да ми благодарите". За какво бе, пич? Че си написал остаряла информация в грешната тема? Еми мерси много.
Стига разводняване сега.
1. Да намериш подходящата тема за целта (при наличието на тема за Джордж Мартин, тази тук ОЧЕВИДНО не е подходящата)
2. Да провериш дали някой друг не го е постнал преди теб.
Това важи за всеки форум и когато не се спазва, хората се дразнят. Респективно е връх на неадекватността да реагираш с "можехте да ми благодарите". За какво бе, пич? Че си написал остаряла информация в грешната тема? Еми мерси много.
Стига разводняване сега.
And you can't dance with a devil on your back...
Роланд, критика към първия ти аргумент:
Трудно е да се избегне повтарянето на такива новини, които могат да бъдат отразени в повече от една тема.
Ако темата "Upcoming Books" не е за книги които скоро ще излязат, не ми е много ясно каква е целта й. Да, известните книги биват отразени и в темите посветени на авторите им, но... "Upcoming Books", не знам какво повече да кажа.
Иначе мнението ми се припокрива с това на Данте.
Трудно е да се избегне повтарянето на такива новини, които могат да бъдат отразени в повече от една тема.
Ако темата "Upcoming Books" не е за книги които скоро ще излязат, не ми е много ясно каква е целта й. Да, известните книги биват отразени и в темите посветени на авторите им, но... "Upcoming Books", не знам какво повече да кажа.
Иначе мнението ми се припокрива с това на Данте.
Да, и моето се припокрива с това на Данте и пр., сиреч ужасно ми се иска офтопика да бъде спрян.
Относно критиката ти към първия аргумент:
Не е драма ако някой вземе, че постне като новина нещо, което хората го разискват от три дена. Човешко е, случва се, нормално е и пр. Просто е досадно, когато някой културно намекне на съответната личност, че новината не е новина и приложи като доказателство линк към темата, в която събитието се разисква от три дена, а съответната личност ти отговори "ми можехте да ми благодарите". Дразнещо е. Не е свършекът на света, нищо не е, но повечето хора се дразнят, когато се сблъскат със събеседник, който има затруднения в комуникацията, които не се дължат на някакъв физически недъг.
И понеже, с оглед на горното, съществува стопроцентовата вероятност някой да не е разбрал кой за какво се бори, ще изтъкна, че никой не е вдигнал бунт, задето рейлайт обяви в именно тази тема новината, която беше обявена три дена по-рано във форума и на официалната страница на списанието и то само минути, след като Джордан оповести датата на излизане на книгата, а хората недоумяват странната реплика, касаеща неблагодарността на средния форумен потребител, който отказва да благодари на човека, който му казва новината, която е разисквана на местно ниво три дена по-рано.
Стана ли ясно или да пробвам да го обясня по-простичко?
Сега, ако все пак наистина е станало ясно, недоразуменията са изчистени и всички сме благодарни на рейлайт, може ли темата да се завърне към изначалното си предназначение или да?
Относно критиката ти към първия аргумент:
Не е драма ако някой вземе, че постне като новина нещо, което хората го разискват от три дена. Човешко е, случва се, нормално е и пр. Просто е досадно, когато някой културно намекне на съответната личност, че новината не е новина и приложи като доказателство линк към темата, в която събитието се разисква от три дена, а съответната личност ти отговори "ми можехте да ми благодарите". Дразнещо е. Не е свършекът на света, нищо не е, но повечето хора се дразнят, когато се сблъскат със събеседник, който има затруднения в комуникацията, които не се дължат на някакъв физически недъг.
И понеже, с оглед на горното, съществува стопроцентовата вероятност някой да не е разбрал кой за какво се бори, ще изтъкна, че никой не е вдигнал бунт, задето рейлайт обяви в именно тази тема новината, която беше обявена три дена по-рано във форума и на официалната страница на списанието и то само минути, след като Джордан оповести датата на излизане на книгата, а хората недоумяват странната реплика, касаеща неблагодарността на средния форумен потребител, който отказва да благодари на човека, който му казва новината, която е разисквана на местно ниво три дена по-рано.
Стана ли ясно или да пробвам да го обясня по-простичко?
Сега, ако все пак наистина е станало ясно, недоразуменията са изчистени и всички сме благодарни на рейлайт, може ли темата да се завърне към изначалното си предназначение или да?
Нова книга от "Тъмната кула" през 2012 - http://www.dreadcentral.com/news/43050/ ... lated-2012
- Spoiler: show
За да довърша офтопика, понеже явно има неразбиране за това каква е функцията на тази тема. Също като "четено напоследък" и аналогичните им теми във филмовия, телевизионния, аниме и геймс форумите, топикът "Upcoming Books" се ползва ЕДИНСТВЕНО за книги и автори, които нямат собствена отделна тема. Иначе ВСЯКА информация, свързана с тях, се пуска в съответната тема.
- The Dragon
- Elder God
Ами тогава да я направим тази тема само за линкове към bookdepository/amazon и то когато остава по малко от месец до излизането на книгатаVeritas wrote:E, защо? На мен, ако целта ми е да се информирам какво има на хоризонта, би ми било по-лесно да прегледам една тема - вместо, да речем, десет, в които евентуалната информация за предстоящо излизане може и да я пропусна някъде между обсъжданията на сюжет, стил, критики и прочие ала-бала.

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
И защото аз ей така на каприз ненавиждам в един форум само една тема да е активна. Ако авторът Х те вълнува, така или иначе ще отвориш темата му като видиш, че има нов пост в нея. Ако не те вълнува, ти е пък все тая дали ще видиш нова информация за него в Ъпкаминг Буукс, не?