Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Feb 25, 2011 4:08 pm

"Мегаум". Честно казано, на анимация не знам от кога не е бях кефил толкова. Ще да е от "Феноменалните" насам, а може и от преди това. Доста напомня на "Аз, проклетникът" като идея, но има две много сериозни предимства - екшънът, който е просто смазващ, и рокаджийският саундтрак. Не съм си представял, че в детски анимационен филм ще се наслушам на Ози Озбърн, AC/DC, Guns N' Roses и още какво ли не, но тук рокът присъстваше осезаемо. Освен това песните се връзваха толкова много със ставащото на екрана, включително и като текст, че на моменти си мислех, че сценарият е писан около тях.

"Боецът" всъщност го гледах преди бая време, но не ми се пишеше до сега. То пък и няма какво, понеже всичко, което бих казал, вече е казано в темата за "Оскар"-ите. Във всеки случай ако Бейл вземе наградата, няма да имам нищо против. Не съм гледал конкурентите му, обаче.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 26, 2011 8:43 am

Гледах I Am Number Four. Ревю в блога.
And you can't dance with a devil on your back...

ninja_senso
Scholar

Post by ninja_senso » Sat Feb 26, 2011 7:02 pm

Днес гледах AvN - Alien vs Ninja - тия японци са ненормални :lol:
Умрях от смях. Филмът е направен като пародия, очевидно, но пък цепи мрака :mrgreen:

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Sat Feb 26, 2011 11:36 pm

Roland wrote:Гледах I Am Number Four. Ревю в блога.
как си успял да напишеш ревю, което се чете като 3.5/10 за филм, който си оценил 7/10? или тва е 7 по 7-10 скалата? :)

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sun Feb 27, 2011 12:03 am

Е как... 3.5/10 за филма +4/10 за the hot young alien. :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Feb 27, 2011 1:20 am

I take my pleasures where I can find them ^_^

Иначе филмът е свестен. Не помпа мускули като вампирските неща, екшънът му е крайно приличен и героите не смърдят ужасно. Ся, да не се караме за оценки пак :)
And you can't dance with a devil on your back...

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Fri Mar 04, 2011 8:37 am

Тази седмица всичките ми приятели и познати употребиха невероятно голямо количество думи по повод оскарите. Та затова реших все пак да седна и да изгледам най-коментираните филми.

Социалната мрежа определено ми хареса. Беше страшно идеен, представяше нещата от особен ъгъл, с интересни послания и от ежедневно и от философско естество. Страшно кадърно заснет, невероятно стилен и визуално оформен. И все пак леееко постничък емоционално. Но този иначе скучен сюжет е просто страхотно развит от Финчър, не усетих кога минаха 2 часа, всичко вървеше много леко и приятно.
8 – 8.5 от 10 от мен.

Черният лебед не успя да ме трогне въобще. През цялото време докато го гледах се чудех какво толкова му е хубавото. Не е лош филм, но просто… знам ли, нищо особено. Като режисура ми беше обикновен и скучен, само танцът на Черния лебед към финала ме впечатли. Много сцени ми изглеждаха като извадени от обикновено психо-трилърче. И като послания и проблематика не ми се стори, че открива топлата вода, пък кой знае, може да не съм го разбрал.
Натали Портман също не ми се стори зле, но през цялото време се чудех какво пък толкова е великото и смайващото на играта й в точно този филм. В тази категория за Оскарите имах безспорен фаворит и това беше Никол Кидман в Rabbit Hole. Вярно е, че аз съм пристрастен когато става дума за Кидман, но все пак… Играта й беше много по-впечатляваща, героинята й имаше много повече дълбочина и дори като проблематика считам, че беше много по-значима и ценна. Тъй че Оскарът на Портман ми е направо трън в очите.
4.5 от 10 от мен.

Речта на краля вече беше истинският шедьовър. Категорично най-хубавият филм за 2010-та, зарадва ме по невъобразим начин. Визуално ми се стори чисто и просто съвършен. Обичам филмите, в които всеки кадър е като картина, изпипан и красив и радващ. Обожавах декорите в този филм, стилните мебели, тапетите, боите по стените, въобще всичко. Обожавах атмосферичната мощ на филма, умелото пресъздаване на онова смутно време. И повече от всичко обожавах Колин Фърт и Хелена Бонъм Картън в категорично най-добрите роли, в които съм ги виждал до момента. Всяка тяхна реплика, всеки техен поглед беше преизпълнен с толкова много искреност и дълбочина, че мозъкът ми не побираше как може да са толкова велики. И в този дух мога да продължа за абсолютно всеки елемент на тази трогателна реалистична приказка за пелтечещият крал, достойната му съпруга и странният му другар…
9.5 от 10 от мен.
But goddamn,
you got me in love again

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Sun Mar 06, 2011 5:58 pm

Доизгледах Речта на краля. Трудно беше, но успях. Основната ми критика - не обичам и ми е натоварващо да гледам, как някой заеква в продължение на 2 часа. Съпортващата критика - еми човека го учиха как да не заеква в продължение на 2 часа. 3/10
Look at the darkness...
...around me.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sun Mar 06, 2011 11:49 pm

Tangled. Така и не разбрах какво му е революционното и стъпката встрани. Имаше дори смотан дриймуъркс кон, ужасяваща вода, грозна растителност, и bump-mapping на скалите като от 3D Mark 2005. Срещу това вероятно трябва да се сложи нелошото раздвижване, но whatever, тъпичко си беше.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Mar 07, 2011 12:58 am

Конят беше великолепен. :mrgreen: Не знам дали е бил великолепен като пиксел-по-пиксел-симулиращ-действителен-кон-от-будьоновската-порода-коне, но определено беше адски свеж образ, изглеждащ смешно, но все пак и с някакъв отделен от това характер и невероятно адекватен, за, нека не забравяме, детски филм, да му се не види!
И не настоявам, че е така, но възможно ли е всички тези неща да не са върха на технологията и релистичността нарочно? В смисъл понеже Tangled е опит за 3D на рисуван (и съответно стилизиран филм), а не на игрално кино?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Martix
Archmage

Post by Martix » Mon Mar 07, 2011 1:26 pm

The Losers
Силно комиксов. Героите ми бяха много немотивирани и правеха каквото там правеха само, за да върви историята. Иначе беше готин, на места.
6.5/10
There are no rules! I'm gonna get you!

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Mon Mar 07, 2011 5:56 pm

И аз изгледах Tangled и ми хареса. Беше весел, цветовете сияеха, конят къртеше мивки, а Рапунзел беше направена страхотно. Традицинния микс от песнички, приказна мелодрама, анимирана любовна история и герои, които намират себе си и целта си в живота, дори и да са били лоши. Точно типа анимация, който ми допада.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Mar 07, 2011 6:15 pm

"Tangled" имаше всички предпоставки да се превърне във филм, който да мразя страстно - базиран е, уж, на приказка, която мразя и в червата, с някаква бонбонена анимация - поне това видях от снимките в имдб, а трейлър така и не гледах - има дисниеви песнички и танци - а тях спрях да ги харесвам нейде около "Мулан" преди бая време, а и не само това. И въпреки всичко се кефих адски много. Написах си го и преди време.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Mon Mar 07, 2011 6:59 pm

Dr. Horrible wrote:Тази седмица всичките ми приятели и познати употребиха невероятно голямо количество думи по повод оскарите. Та затова реших все пак да седна и да изгледам най-коментираните филми.

[

Речта на краля вече беше истинският шедьовър. Категорично най-хубавият филм за 2010-та, зарадва ме по невъобразим начин. Визуално ми се стори чисто и просто съвършен. Обичам филмите, в които всеки кадър е като картина, изпипан и красив и радващ. Обожавах декорите в този филм, стилните мебели, тапетите, боите по стените, въобще всичко. Обожавах атмосферичната мощ на филма, умелото пресъздаване на онова смутно време. И повече от всичко обожавах Колин Фърт и Хелена Бонъм Картън в категорично най-добрите роли, в които съм ги виждал до момента. Всяка тяхна реплика, всеки техен поглед беше преизпълнен с толкова много искреност и дълбочина, че мозъкът ми не побираше как може да са толкова велики. И в този дух мога да продължа за абсолютно всеки елемент на тази трогателна реалистична приказка за пелтечещият крал, достойната му съпруга и странният му другар…
9.5 от 10 от мен.
Напълно съм съгласен с това мнение :idea: Не помня откога не съм гледал с такова удоволствие сериозен филм, може би от Гран Торино 2008-а :roll:
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Tue Mar 08, 2011 9:55 pm

Зеленият Стършел - доста безлично филмче, нито героят беше някакъв запомнящ, нито лошия впечатляващ, помощника беше направо смешен (с изключение на една-две сцени), предсказуем сюжет, ефектите вече ги забравих - ще обобщя с думите на жената след като свърши: "Глупав филм" :D

2/10

http://www.imdb.com/title/tt0990407/

The man from nowhere - да, имаше прилики с "Мъж под прицел" с Дензъл, но корейския вид ми хареса доста повече.

Какво да се прави - малко съм пристрастен - добре направен, малко в началото тръгна бавничко, но темпото се засилваше с всяка сцена и действие, нашето момче Уон Бин през цялото време гледаше доста лошо и още по-лошо наказваше, без излишни движения, прецизен и студен :D Много добре ми дойде след онова подобие на забавление "Злеташкия Стръшел" :)

Доста по-добре - затова 9/10

http://www.imdb.com/title/tt1527788/

И накрая завърших с една анимация "Лапута - замъка в небето" на студио Гибли - още едно много добро попадение за мен - екшън, съспенс, мистерия, фантастика и природа обвързани в едно - само Хаяо Миязаки може да сътвори такова нещо :)

Въпреки, че е правен преди сума ти години анимацията е великолепна и като се сетя, че всичко е рисувано на ръка тогава, направо ги съжалявам горките аниматори :) Но са направили нещо с което да се гордеят :D

9/10

http://www.imdb.com/title/tt0092067/

Ами толкова от мен засега - ще видя кои от филмите остават за гледане, че много се събраха, то от филмчета на Дисни не остава време за друго :)

Поздрави и пожелания за една добра седмица :D