Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Jan 16, 2011 12:45 pm

@Itilon - 91119. И винаги на адрес. И забравяш за проблеми.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

ninja_senso
Scholar

Post by ninja_senso » Mon Jan 17, 2011 9:54 pm

Itilon wrote:Винаги съм бил убеден, че 99% от таксиметровите шофьори в България развалят добрия имидж на всички останали.
Не мислех да споделям, но сега като прочетох поста ти се сетих за някои подобни случаи.

Точно по коледните празници и фирмени партита, се наложи доста хора да се повозим към "При Кмета". Всичките наети таксита бяха от 1 евро. Не стига, че всичките бяха поръчани от моя номер и взеха тлъст бакшиш, ами и на следващият ден, когато се опитах да дам друг телефонен номер за връзка, ми се накараха, че нямали гумичка да изтрият стария, и ми затвориха. То бива чудо на Коледа, ама това вече ...
Един близък приятел няколко пъти взима такси по един същ маршрут - 2.5-3лв. Случва се така, че последният път изведнъж получава 12лв сметка. Твърд отговор, че няма да плати повече от 3-4лв, при което започват да се събират и други бакшиши, но когато споменал, че ще се обади на съотвените органи за защита на потребителите и полицията, се разотишли ...
Просто нямам думи за такива .... хора.
Лично аз съм много доволен от 1 долар от Мадрид (Театър София) до Опълченска в пиков час и задръствания, не стига че стигнахме за нула време, а и излезе само 2,5 лева :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Jan 23, 2011 10:23 pm

Господи, с думи не мога да опиша колко искрено, дълбоко и всеотдайно ненавиждам псевдофилософската проза, бълваща се понастоящем от всеки надрусан графоман, която изгладнели манекенки и миски поглъщат, за да нахранят закърнелия си мозък с протеините на самата есенция на тъпотията и посредствеността, обгърнати във фин станиол от безумие и затворени между две твърди и шарени корици, поради което, поради липса на по-удачно определение, можем да наречем въпросното произведение "книга", но то ще е само докато някой не измисли специален термин, който да описва целия модерен коелювизъм, залял като злокобно токсично цунами книжния пазар!!!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Jan 24, 2011 11:49 am

Marfa wrote:Господи, с думи не мога да опиша колко искрено, дълбоко и всеотдайно ненавиждам псевдофилософската проза, бълваща се понастоящем от всеки надрусан графоман, която изгладнели манекенки и миски поглъщат, за да нахранят закърнелия си мозък с протеините на самата есенция на тъпотията и посредствеността, обгърнати във фин станиол от безумие и затворени между две твърди и шарени корици, поради което, поради липса на по-удачно определение, можем да наречем въпросното произведение "книга", но то ще е само докато някой не измисли специален термин, който да описва целия модерен коелювизъм, залял като злокобно токсично цунами книжния пазар!!!
Винаги съм знаел, че пишеш страхотно. ;)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jan 24, 2011 12:01 pm

Мда Хорхе Букай фтв туу :Р
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jan 24, 2011 12:45 pm

Marfa wrote:Господи, с думи не мога да опиша колко искрено, дълбоко и всеотдайно ненавиждам псевдофилософската проза, бълваща се понастоящем от всеки надрусан графоман, която изгладнели манекенки и миски поглъщат, за да нахранят закърнелия си мозък с протеините на самата есенция на тъпотията и посредствеността, обгърнати във фин станиол от безумие и затворени между две твърди и шарени корици, поради което, поради липса на по-удачно определение, можем да наречем въпросното произведение "книга", но то ще е само докато някой не измисли специален термин, който да описва целия модерен коелювизъм, залял като злокобно токсично цунами книжния пазар!!!
!!! Марфе! Браво!
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

bsb
Paragon

Post by bsb » Mon Jan 24, 2011 1:50 pm

Аз пък не разбирам защо. Чалгата е чалга - поне печатната има предимството, че трудно се налага на околните без тяхното желание.
Но не е ли по-добре човек да си пада по чалга, отколкото изобщо да не приема съответното изкуство?
Да не говорим, че точно библиотеките са най-облагодетелствани от непретенциозните произведения - повечето хора взимат да четат от библиотеките точно такива неща. Или поне така беше в малката библиотека, където работеше майка ми.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jan 24, 2011 2:00 pm

На мен ми беше наложена против волята ми, но да не обяснявам, че може да има внедрено някое сересе!!!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Tue Jan 25, 2011 8:18 pm

Искам да споделя, че днеска ми попаднаха цитати на Петър Дънов. И искам да споделя, че съм изумен от безграничната му простотия. Толкова ми е тъпо, че такъв глупак е толкова уважаван и почитан. Вече дори не ми е тъжно за хората(тъжно не в тежкарския смисъл да думата, при който проявяваш снизхождение към по-низшите от теб, а тъжно като "тъжно ми е"), защото те явно сами си навличат съдбата, а ми е просто тъпо и противно. И следващия път, в който някой ме заговори в трамвая, за да ми обяви че той знае "Истината", е силно вероятно да му разбия устата, защото не мисля, че трябва да има уста.
Look at the darkness...
...around me.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jan 25, 2011 8:53 pm

Знаеш ли, доста смело се изказваш за човек, за който Айнщайн се е изказвал с добро. Може би трябва ЛЕКО да преосмислиш ценностната си система ;) Езотериката не е грях, нито вярата. Особено пацифистката такава.
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Jan 25, 2011 9:13 pm

Moridin wrote:Знаеш ли, доста смело се изказваш за човек, за който Айнщайн се е изказвал с добро.
Това е безсмислено. Освен ако похвалата не е била за физика или математика.

http://www.cracked.com/article_18638_4- ... nsane.html

Както тази статия показва, това че си гений в една област не означава че не можеш да си абсолютно пълен с булшит до сливиците във всичко останало.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jan 25, 2011 9:17 pm

Но шансовете са далеч по-малки. А и това далеч не беше най-важното в аргумента ми.
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Jan 25, 2011 9:29 pm

Moridin wrote:Но шансовете са далеч по-малки. А и това далеч не беше най-важното в аргумента ми.
За това вече трябва да се докаже за шансовете. Може и да е не е най важното, но донякъде ми се заяждаше на дребно, а и знам че рядко допускаш такива грешки в спорове.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Tue Jan 25, 2011 9:34 pm

Каквото каза The Dragon.
Знаеш ли, един от най-добрите програмисти, които познавам, се хвана на бас с мен, че ако пускаш бодра, класическа музика на едно растение и дет-треш-белк-фък метъл на друго, първото ще порастне по-брързо и по-красиво.

Това до Моридин.

Наскоро си говорихме с Боби, за едно светило в еволюционната биология(не му помня името), нобелов лауреат, който имаше някакви абсурдни твърдения, соу...
Last edited by dellusion on Tue Jan 25, 2011 9:40 pm, edited 1 time in total.
Look at the darkness...
...around me.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Jan 25, 2011 9:39 pm

dellusion wrote:Каквото каза The Dragon.
Знаеш ли, един от най-добрите програмисти, които познавам, се хвана на бас с мен, че ако пускаш бодра, класическа музика на едно растение и дет-треш-белк-фък метъл на друго, първото ще порастне по-брързо и по-красиво.

Това до Моридин.
И което май Mythbusters го доказаха че има ефект, но обратно. Метъла се оказа по добър за растежа от класическата.
Seven small greenhouses were set up on the M5 Industries roof. Four were set up with stereos playing endlessly looping recordings (as having the MythBusters actually talk to the plants could contaminate the samples with their expelled carbon dioxide): Two of negative speech, two of positive speech (Kari and Scottie each made one positive and one negative inducing soundtrack), a fifth with classical music and a sixth with intense death metal music. A seventh greenhouse, used as a control sample, had no stereo. The greenhouses with the recordings of speech grew better than the control, regardless of whether such talk was kind or angry. The plants in the greenhouse with the recording of classical music grew better, while the plants in the greenhouse with the recording of intense death metal grew best of all despite somewhat dying, because the battery died on one of the timers that was watering the plants.