Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Dec 26, 2010 8:03 pm

И аз се отръшках. Ма може ли сега такова нещо? Точно по празниците? :cry: Подозирам колегата и вирус, щото просто се събудих така, а преди това цяла седмица колегата се влачеше разсополевен, кашлящ и кволиоще не. Не е правилно тъй. :neutral:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Sun Dec 26, 2010 9:39 pm

tigermaster wrote:Бтв, последните две нощи не съм спал изобщо, понеже имам най-ужасната кашлица на света. Сигурно цялата сграда ме чува, като набера скорост. А точно сега е най-лошият възможен момент за това, и то не само заради празниците. :evil: :evil: :evil:
tigermaster, сериозен съвет от току-що препатил - иди ВЕДНАГА на КАДЪРЕН лекар, за да не стигнеш до болница като мен!!!

Аз така цяла седмица се съдрах от кашлица, вдигах температура до 39,5 градуса, а личната идиотка ме лекуваше с прахчета за грип... в резултат на което се оказах в болница с пневмония И плеврит, и цяла седмица ми наливаха два мощни антибиотика венозно! Имах мускулна треска на белите дробове чак, такава мъка беше кашлицата!!

Хич не се помайвай, ами си намери кадърен лекар, за да минеш по-леко от мен !

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Mon Dec 27, 2010 10:32 am

За виното - нормално е главоболието след употреба, и на мен ми се е случвало. Става най-вече заради захарта във виното, която в комбинация с алкохола дехидратира мозъка - от там идва обикновено главоболието в махморлука. Предполагам, че Алексис може да даде повечко инфо, но аз поне така знам...
Най-лесния вариант, който работи поне при мен е да се пие вода с виното. Много препоръчително е да е вода, тъй като разните сокове и газирани имат допълнително захар и влошават положението... Сега, ясно, след 2-3 бутилки червено вино не може да те спаси нищо, но литър вода си работи за 2-3 чаши като пич. :)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Dec 27, 2010 10:40 am

Това за водата е вярно не само за вино бтв :) Ако пиеш каквото и да е е добра идея да пиеш няколко чаши вода после, за да не съжаляваш
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Dec 27, 2010 10:48 am

Не понася миризмата и вкуса на виното... освен някакво греяно в което се усещат само подправките...

Да спомена само който иска коледен скин да си смени от профила на "Shadowdance" скина...
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Dec 27, 2010 12:25 pm

Споменатият съвет за водата и мен ме е спасявал, но той важи само за махмурлук. Докато проблемът поне при мен, а сигурно и при Морви, се появява мигновено, буквално в рамките на половин час от пиенето. Това със сигурност не се дължи на дехидратиране, еле пък да става само от червено вино, тъй като много по-сладки алкохоли не ми действат по този начин, а и просто няма физическо време да протекат процесите, за които говориш.
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Dec 27, 2010 12:34 pm

Точно каквото каза Жоро - става и от съвсем малко, бързо, без въобще да се напивам. И с друг алкохол ми се е случвало да ме приспи леко (макар че си е било и късно, все едно), но къде повече и по-силен алкохол ми действат минимално в сравнение с виното.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

ninja_senso
Scholar

Post by ninja_senso » Mon Dec 27, 2010 3:41 pm

Сутринта ходих до джипито, който, без да го хваля, разбира си от работата, резултатът - остър бронхит :( Сега на антибиотици и още там някви за кашлица и температура дроги.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Dec 27, 2010 6:05 pm

Днес си получих новата лична карта, ама преди това почаках час и половина. Това е щото в пристъп на гениалност бяха решили заявленията за подаване на нови документи и получаването на същите да става на едно гише. Все едно де, вече си имам легитимна лична карта. С нея ще мога да услужа дори на Слави Трифонов, ако нещо, му се наложи, стига преди това да си нахлупи перука, разбира се. През цялото ми лице минават некви сребристи линии и най-добре се вижда лявото ми ухо. Просто ако някой стигне да ме разпознава по картата, бая въображение ще трябва да вложи.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Dec 27, 2010 7:55 pm

Но пък са Артчернобели :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jan 01, 2011 7:46 pm

Егати неконтролируемата досада. На нета ми нещо му е станало и не ще да отваря почти нищо от бг-сайтовете, вкл. М-тел и Глобул...
And you can't dance with a devil on your back...

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Sat Jan 01, 2011 8:02 pm

Ще спирам цигарите
VMITW!

bsb
Paragon

Post by bsb » Sat Jan 01, 2011 8:14 pm

За хората, които вземат новогодишни решения - кратка статия как да увеличите вероятността да ги изпълните. Повечето от методите, изложени в нея, са ми познати, но за моя изненада се оказа, че при мъжете и жените има разлики в тактиката за успеха:
http://www.quirkology.com/UK/Experiment ... tion.shtml

С други думи, ifadriana да не казва само в този камерен форум, а да разгласи пред околните :)
И като се замисля, правилната фраза не бива да е "ще спирам", а "ще спра".

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sat Jan 01, 2011 9:32 pm

Да се спрат цигарите е много трудно.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jan 01, 2011 9:47 pm

Аз ги спрях супер лесно.
And you can't dance with a devil on your back...