Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 22, 2010 10:42 pm

Такива текстове се котират по целия свят. Можеш да погледнеш рандъм рап текст - досущ кат нашите чалгарски е, че и по-зле. Тежките групи вече ги обсъдих. Поп-музиката е залята и тя с някви пошли инуендота, когато не са си казани в прав текст нещата. И т.н.

По света профанизацията не е заради нашата чалга - просто затъпяването и изпростяването са масови световни явления и на едно такова човечество основния му интерес са ебането и кинтите. И то за тва си пее.

Не съм специалист, но поп-фолка си съдържа ДОСТА фолклорна музика в него. Аз му викам балкански фолк, а не български, както виждаш. То има и гърцизми и турцизми там - една песен я пускат на 4 езика в 4 различни страни, ако сте забелязали. Та има някви останки, колкото да направят чужденеца да му танцува кръвчицата, особено ако налива и ракия междувременно. Както се случва и с българите.

А за фолклорните ни елементи - тия като мен и теб сме малко. И до известна степен уважението към родния ни фолклор идва от това, че сме ходили по света и сме видяли хората как си уважават и коландрисват техния. И, разбира се, сме си били градско-селската комплексарщина. Ама много други не са.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Nov 22, 2010 10:59 pm

Amelia wrote:Е, Морве, сега. Има метъл групи с названия като Анална путка (Anal Cunt) и други с песни, наречени "Повърнат анален тракт" (Vomited Anal Tract на Carcass).
грайндкор са :mrgreen:
и песента на каркас им е от грайнд периода преди да станат мелодични дет металяги.

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Mon Nov 22, 2010 11:30 pm

tigermaster wrote:
raylight wrote:Аз съм се срещал и с двата типа метъли. Трябва да кажа, че интелигентните не са малък процент, много от които са музиканти, математици и други кибици.
А тия, дето сме недоучили математици и самоуки неумели музиканти, какво правим?
Не че имам право да се наричам "музикант", ама все пак...
Всеки, който има съзнанието за собствените си ограничения е две нива над средното :)

Колкото по - добър ставаш в нещо, толкова по - депресиращо е, защото виждаш колко много повече има да се направи

За кенефния хумор - има простащина, има и цинизъм. Второто може да е доста възвишено чувство, като светла печал :lol:
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

bsb
Paragon

Post by bsb » Mon Nov 22, 2010 11:40 pm

Amelia wrote:Такива текстове се котират по целия свят. ........
Най-сетне някой да каже, че чалгата не е само у нас. И не е само до текстове, а и до поглед към света, налаган от видеоклиповете - за текстовете ми е трудно да преценя, понеже никога не ги слушам съсредоточено, а още не съм толкова добър, че да ги разбирам, без да се съсредоточавам. А и не е само хип-хоп, макар че там най-много си личи. Между другото, дори и да не слушам, все мога да хвана, когато текстът се състои от два куплета максимум.

„....затъпяването и изпростяването са масови световни явления...“ - виж, тук не съм съвсем съгласен. Масовото явление е, че средната публика получава все по-голям глас и все повече се вижда, а не че средното ниво спада особено. Даже обратното, покачва се, макар и бавно.

Разбира се, аз имам пълно право да съдя от висотата на своето величие, надминаващо средния индивид ;) ( http://en.wikipedia.org/wiki/Illusory_superiority )

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Nov 23, 2010 12:48 am

Амелия, признавам си, за част от тези епични произведения на изкуството не знаех :shock: Пак за мен те си остават по-скоро упражнение по антисоциалност (вижте ни колко невероятно гадни можем да сме), отколкото такова по простащина - всякаквите радки, дупки на геврека и бели мерцедеси. Иначе поп-фолка някога е минал покрай фолка, но от тогава за него са се хванали сръбското, турското, техното и изстрадалата социалистическа естрада и са оставили много малко от фолка.
Иначе Жоро го е казал най-добре...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Nov 23, 2010 5:27 am

Е тези убиха всичко детско в мен :cry: Егати хората... средни.

Морв, имаш от мен една торба браунита след последното си изречение, честна пионерска (ама не като ония с броя де ;Р)
This is it. Ground zero.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Nov 23, 2010 3:10 pm

Amelia wrote:Не съм специалист, но поп-фолка си съдържа ДОСТА фолклорна музика в него.
Това отдавна не е особено вярно. Огромна част от поп-фолк песните, които имам съмнителното щастие да чуя напоследък, се различават от нормалния поп само по вокалните извивки. Някои от песните на Преслава, които бучат по автобусите, със свестен мъжки вокал и без никаква промяна в аранжимента биха станали чист рок. Имат си китарни сола и т.н. :D
Както и да е, на нас проблемът ни с чалгата е до голяма степен и във факта, че нямаме продуцент, който да работи по други жанрове. Затова и практически всичките ни изпълнители, които биха напълнили средно голяма зала, са на сцената от десетилетия. И това, въпреки че кадърни музиканти има. Поне победителите в "Мюзик Айдъл" можеха да събират прилично количество хора... Ако от "Вирджиния Рекърдс" им бяха осигурили нещо повече от набързо скалъпен албум. Примерно...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Tue Nov 23, 2010 8:56 pm

Поп - фолкът е анти-фолк. Отрицание на ценностна система, отрицание на естетика.
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Nov 24, 2010 4:28 am

Калгари днес е второто най-студено място на земята. Сутринта е било -33 градуса, само на 5 от южния полюс.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Nov 24, 2010 5:41 am

Ъгх, подозирам, че тая вечер ние сме третото :neutral:
And you can't dance with a devil on your back...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Nov 24, 2010 8:24 am

Ся като излезнат и човекоядните лосове... :mrgreen: Тука вчера беше между градуша с ураганче до слънчево за без яке навън след 3 часа... как да се облече сутрин човек дейба.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Nov 24, 2010 9:42 am

Аха, имаше и гръмотевици.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Nov 24, 2010 9:44 am

Добре, как не ви окапват носовете от студ? Или нещо от сорта? И какъв е челният опит в отоплението, защото според мен стая на -33 се затопля само с пожар... Сериозно, човек не се ли скапва от тези температури? В смисъл, нормален човек, не аз.
Симеоне, при вас колко е?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

thunder
Forsaken

Post by thunder » Wed Nov 24, 2010 9:59 am

Morwen wrote:Добре, как не ви окапват носовете от студ? Или нещо от сорта? И какъв е челният опит в отоплението, защото според мен стая на -33 се затопля само с пожар... Сериозно, човек не се ли скапва от тези температури? В смисъл, нормален човек, не аз.
Симеоне, при вас колко е?
Там строят различно, ние сме отраснали в някакви набързо строени панелки просто, в които умираш от студ. Финландия януари месец мислех че ще умра от студ, но ми беше къде къде по-топло от София. Освен последните 100 метра до офиса на брега на морето като те духне онзи шибан вятър, там всички много се забързвахме нещо :)
Last edited by thunder on Wed Nov 24, 2010 11:47 am, edited 1 time in total.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Nov 24, 2010 10:21 am

За студа най-голямо значение има влажноста на въздуха - голяма влажност и вятър - убийствен студ. Ниска влажност и никакъв вятър - 40 градуса в Сибир и се живее.
А за отоплението - огромно значение има строежа и със сигурност панелката е в дъното на класацията по изолация.