Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Sun Nov 21, 2010 7:21 pm

dellusion wrote:
tigermaster wrote:Не казвам, че ги няма - измекяри всякакви, навсякъде ги има. Но по тях не може да се съди за абсолютно нищо.
... освен за самите тях. Което правя аз. Постигаме ли съгласие?
По тази точка с мен постигаш съгласие :D.

Разбрах ти пойнта - да, наистина, понякога може да е леко дразнещо, ако акцента в самоопределянето на някого пада основно върху музикалните му предпочитания. Истината обаче е, че при хората, слушащи тежка музика това се случва далеч по-рядко, отколкото при слушащите чалга, просто защото първото преобладаващо стига само до музикалните вкусове, а второто удивително често е и лайф-стайл, и житейска..., хм, философия.

Мога да разбера защо на първосигнално ниво би могъл да предпочетеш уан найд стенд с чалгарка, пред такъв с дрънчащ сплъстен индивид от неопределен пол. Това, което се опитваха хората по-горе да ти кажат обаче, беше, че мноооого рядко жените-фенки на рок музика отговарят на този стереотип, докато чалгарките също толкова рядко правят изключение от техния стереотип. Ениуей де, въпрос на вкус. Аз за себе си смело мога да кажа, че и най-поддържания, здраво фитнесуващ мачо, който кърши снага в Син Сити, смело изхвърча през прозореца, сравнен с кой да е нормален ИНЕЛИГЕНТЕН мъж, пък бил той дългокос, облечен с тениска на любима банда, костюмар или плешив. Дори и за уан найт стенд - все пак, в тези забивки акълът и въображението също важат :lol:

Иначе, да, прекалената демонстрация на каквото и да е, в повечето случаи си е нервеща околните и това важи не само за музикалните предпочитания :wink:
VMITW!

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Nov 21, 2010 7:51 pm

Spoiler: show
Image

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Nov 21, 2010 8:57 pm

Cute!

Те Имортал са прословути с изродските си снимки. :lol:
Ма тва си е шоу. Като на Алис Купър шоуто. Или на Лейди Гага шоуто.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 22, 2010 12:56 am

На три параграфа получих отговорите "сериозно ли" и "дох". Мисля, че интелигентният спор умря. Делюжън, абсолютно прав си, стотиците татуирани и пробити отвсякъде метъли, които изпълват центъра във вечерните часове, за да ходят по десетките метъл завeдения са много по-лоши от десетината чалгари, които едва-едва се забелязват, излезли да отидат в едно от двете чалга заведения. И естествено, че ще предпочетеш чалга муцито, при условие, че то излъчва достъпност до подгъва на късата си леопардова поличка. Doh...

Бтв, ти не обясняваш, че има всякакви, обясняваш колко по-зли са метълите от чалгарите.
Last edited by Morwen on Mon Nov 22, 2010 2:40 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 22, 2010 9:00 am

Какво значи Doh ?

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Nov 22, 2010 9:35 am

RRSunknown wrote:Какво значи Doh ?
D'oh! е по-"правилното" изписване, гугълни го ;)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Mon Nov 22, 2010 5:14 pm

Morwen, понеже интелигентният спор беше в разцвета си с твоите "Кобейн се пише с 'о'" и "съболезнования за вкуса ти". А за "не всички метъли са такива" какво да кажа? Само преди 2 поста отговорих на същата нападка.
И ето пак отново, не казвам че "метълите" са по зли от "чалгарите", каквото и да означават тия понятия. Чети. Казвам че има една определена група метъли, които са ми по-неприятни от хората които слушат чалга. Повечето ми приятели слушат тежка музика, абсолютно неоснователно ме обвинявате в ненавист към такива хора.
Look at the darkness...
...around me.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 22, 2010 5:22 pm

Добре де, след като даваше определения за метълите като цяло а сега се оказва че приятелите ти слушат тежка музика значи ли това че приятелите са някаква измет или означава че си говорил наизуст с определенията на едро?

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 22, 2010 6:28 pm

Извинявай, спорът, естествено, беше в разцвета си при "аз по-скоро бих правил секс с чалга тупалка, отколкото с метълка".

Нека изясня.
1. Да, огромна част от хората, подчиняващи лайфстайла си на определен вид музика са смешни. Също така и хората подчиняващи го на филм, цвят или дома си на фън шуй.
2. Това не значи, че всеки дългокос младеж, искащ да мяза на Кобейн, или всяка късокоска, която много си пада по Ани Ленъкс са такива.
3. Както имаш смешни метъли, така имаш и смешни чалгари.
4. Чалгата е много по-широко разпространена, много по-агресивна и в голямата си част по-просташка. Умерената чалга е по-просташка от лекия метъл, турбо чалгата е по-просташка от турбо метъла, дори той да е по-антисоциален. И да, едва ли откриваш топлата вода с това, че умерената чалга е по-приемлива от най-твърдия метъл. Що се отнася до аудиториите на двата жанра, има ги всякакви. Но искаш ли да се хванем на бас, чрез сред трактористите чалгата е по-разпространена от метъла, докато сред програмистите е обратното?
5.Това, че чалга тупалката ти се вижда по-безопасна (не непременно вярно и със сигурност не вярно за чалга тупалниците) за секс е тотално ирелевантно и право на твой лош вкус.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Nov 22, 2010 6:45 pm

Това с лошия вкус не го разбрах...
И аз съм металист по душа, ама предпочитам жена ми да мяза на поп фолкърка с 12 сантиметрови токчета и къса пола, отколкото да ходи с кубинки и камуфлажни гащи от втората световна. Което е нормално за всеки нормален мъж, мисля.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Nov 22, 2010 7:15 pm

Естествено че не :) Това би означавало всички мъже да имат еднакъв вкус...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 22, 2010 7:36 pm

Е, Морве, сега. Има метъл групи с названия като Анална путка (Anal Cunt) и други с песни, наречени "Повърнат анален тракт" (Vomited Anal Tract на Carcass).

С което искам да кажа, че метъла може да бие чалгата с много, ако си го постави за цел. На блек метълите позьорските истории пък са и обществено опасни. Верно, че ги вършат единици, ма те па са достатъчно колоритни, че да се набиват в очи.

Иначе съм съгласна, че чалгата е по-масова и кофти, щото води до няква профанизация на населението, но не е виновна само тя за въпросната профанизация. Трябва да ви кажа, че ние се отнасяме твърде презрително към нея, щото се опитваме да се направим на големите граждани и отхвърляме всичко, дето избива на някъв фолк. Това хората по света не го правят с такава ненавист. За чужденците, примерно, които не са обременени от нашата ненавист към собствения ни балкански фолклор, чалгата е даже доста забавна. Те се кефят и на керамиката ни, и на народните ни песни и танци, и на дантелите ни, пирографията, и на разните там тъкани работи със специфични шарки - изобщо неща, които стандартния български гражданин не би си турил в къщата, щото ще го помислят за селянин. Мен майка ми и свекърва ми ме изгледаха доста странно като си донесох в Канада троянската керамика и бродираните покривки и дантели, правени от бабите ни - на мен и Александър. Като се сдобия с по-голямо жилище ще си ги наслагам покривчиците по стените като ковьорчета, тука хората цвилят от възторг като ги видят.
Така и с чалгата - опошлена фолк музика, ама навсякъде по света поп-фолка е опошлен, пък хората си го слушат. Това с чалга поведението идва и от други фактори, не само от музиката. Прост зле образован народ ще върши простотии, независимо от това ква музика слуша. Щото всеки стил музика има и ебаси малоумните призиви в него. Тя напоследък и чалгата се поизпедепца - взеха да я комбинират с разни тупца-тупца елементи, малко по-смислени текстове за любов и т.н. Не е като да пеят само за банани, мерцедеси и пари, нали.

А за чалга-бамбинките - аз таково не бих чукала, щото са ми твърде изкуствени и пренагримирани и от тях не се вижда нищо всъщност. Ма мъжете щом обичат 4 слоя пъстроцветна дъга на женската физиономия, да си ги оправят, кво. За всеки влак си има пътник и т.н.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Nov 22, 2010 7:37 pm

Аз говорех за нормалните :mrgreen:
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Mon Nov 22, 2010 7:45 pm

Morwen wrote:1. Да, огромна част от хората, подчиняващи лайфстайла си на определен вид музика са смешни. Също така и хората подчиняващи го на филм, цвят или дома си на фън шуй.
2. Това не значи, че всеки дългокос младеж, искащ да мяза на Кобейн, или всяка късокоска, която много си пада по Ани Ленъкс са такива.
3. Както имаш смешни метъли, така имаш и смешни чалгари.
4. Чалгата е много по-широко разпространена, много по-агресивна и в голямата си част по-просташка. Умерената чалга е по-просташка от лекия метъл, турбо чалгата е по-просташка от турбо метъла, дори той да е по-антисоциален. И да, едва ли откриваш топлата вода с това, че умерената чалга е по-приемлива от най-твърдия метъл. Що се отнася до аудиториите на двата жанра, има ги всякакви. Но искаш ли да се хванем на бас, чрез сред трактористите чалгата е по-разпространена от метъла, докато сред програмистите е обратното?
5.Това, че чалга тупалката ти се вижда по-безопасна (не непременно вярно и със сигурност не вярно за чалга тупалниците) за секс е тотално ирелевантно и право на твой лош вкус.
Ми хубаво. Така както си ги формулирала и с 1-2 изключения(това за агресията примерно), съм съгласен с петте ти точки, за кое спориме?
Освен това, онова че искам да правя секс с фолк тупалка, а не със здрав, як, норвежки метълка, няма нищо общо с безопаснотта. Не ми обяснявай как е лош вкус да те привлича сексуално оскъдно облечена манекенка.
трубадур wrote:
Spoiler: show
Image
Fuck Yeah!
Look at the darkness...
...around me.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Nov 22, 2010 9:06 pm

JaimeLannister wrote:Това с лошия вкус не го разбрах...
И аз съм металист по душа, ама предпочитам жена ми да мяза на поп фолкърка с 12 сантиметрови токчета и къса пола, отколкото да ходи с кубинки и камуфлажни гащи от втората световна. Което е нормално за всеки нормален мъж, мисля.
ewwww верно ли? :vomit:

аз предпочитам знойна тъмничка таитянка основно по кокосова поличка и с цветя в косите - начервените лелки с леопардовите полички, 12сантиметровите токчета, перхидрола, изкуствените мигли и "копеле"-то могат да си го лигавят на рандъм дебелака, когото доят в момента.

================

Хриси, в грешка си. Първо, за сефте чувам някой някого да мисли за селянин, ако има в къщата си традиционни български вещи. Даже напротив, аз бих го сметнал за доста оригинално и колоритно и бих харесал мигновено съответния човек - не че ги няма тия предмети в изобилие на село, но някак топло си е да са и в грозния сив град със синьо-стъкления му съвременен привкус.

Второ, въпросните пак за сефте чувам някой да ги смята за боклучави, мисля, че всички ги харесват, просто сме им свикнали и не им обръщаме внимание колкото чужденците (много от които пък вече са виждали други подобни по други държави). За съжаление мнгоо от тия занаяти отмират, вярвате или не - тези, които не могат да се произвеждат машинно, оцеляват само в известните туристически села, но по селата вече ги няма. Някои занаяти в момента се владеят единствено от шепа баби в много затънтени селца. Предполагам всички знаете колко малко истински нестинари са останали. Тия неща между другото наскоро ги осъзнах в цялост благодарения на няколко музея на занаятите, през които минах. Доста е притеснително.

Та думата ми беше, че чалгата е несравнима с това. Чужденците й се кефят, защото: (а) са простаци и са като отвързани говеда (б) не разбират текста. Всъщност истината е, че освен че музиката е значително по-проста от народната ни (може би това показва, че нашата струва повече от сръбската, не знам), текстовете са основното зло в чалгата и те са точно епитомът на целия този неприятен мазен гнусен мустакат анцугов манталитет.

Така че НЕКА да не сравняваме традиционните неща с чалгата плз.
This is it. Ground zero.