Имаше добри екшън сцени, но дотам - в същността си филма не ме грабна по никакъв по-специален начин. Напомни ми за Killers - май са на мода плоските уж смешни истории за неориентирана девойка сред специални агенти и наемни убийци. Еднообразие, но преди да го гледам таях някаква надежда, че ще се окаже малко по-добре.
Не се оказа - следващия тогава

http://www.imdb.com/title/tt1013743/
4/10
Умирай трудно 2, 3 & 4 - една любима моя поредица - три познати до болка филма, но пак гледаеми (поне за мен) - екшън с традиции, поредица с качества, и вездесъщия Брус Уилис примери за добри продължения, а сега се говори и за пета част - героите са уморени, но не остаряват - ще видим каква попара е надробил Брус Уилис, дано не е вкиснат боб, че големи газове се образуват

Какво да кажа по тези филми - всички добре знаем за какво иде реч, аз лично мога да гледам филми по няколко пъти, стига да ми харесат - тази поредица не прави изключение, въпреки липсата на прекалени CGI (може би само в последната част вкараха малко повече от обикновено), не особено оригинален сюжет, тези представители на жанра екшън успяха да ме впечатлят - и да наложат образа на Джон Маклейн като вечно появяващ се на грешното място, в грешното време и с грешните хора.
На фона на всчките експлозии, куршуми и тупаници той не изневери на стила си и отношението си към лошите типове, които накрая си получаваха напълно заслуженото погребение

Повече такива филми да правят и да има!
Die Hard 2 - 9/10
Die Hard with a vengeance - 7/10
Die Hard 4.0 - 9.5/10