Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sun Sep 19, 2010 9:46 pm

В последно време прочетох „Солунският чудотворец” и „Дъщерята на Калояна” – първите две книги за Асеневци на Фани Попова-Мутафова.
И двете ми харесаха страшно много. Атмосферата беше адски поглъщаща, персонажите бяха интересни и развитието им беше много добре направено. Книгите въобще не затормозяваха – четяха се леко и приятно, историята беше разказана почти като приказка. Много красива и много трогателна приказка.
Още утре продължавам с третата книга – „Йоан Асен II”. :)
But goddamn,
you got me in love again

cordelia
Adept

Post by cordelia » Tue Sep 21, 2010 8:58 pm

Започнах "Сянката на хегемона", но вече над 100 страници не мога да се заинтересувам от историята. В мен ли е проблемът или в книгата? Чудя се дали въобще да продължавам с другите Сенки.
The good face pain. But the great - they embrace it.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Sep 22, 2010 1:33 am

Такааа!след рожденият ден се радвам на подарените ми книги и сега препрочитам Звездни дневници само че този път със всички разкази.Сега съм забил на един МНОГО скучен разказ в който Ийон е при някакви извънземни монаси. :roll: А иначе другите разкази са хубави,включиетлно и тези които не съм чел.[/b]

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Sep 22, 2010 9:29 am

А иначе другите разкази са хубави,включиетлно и тези които не съм чел.
Wtf, dude?

Прочетох вече "Устоите на земята" и края на седмицата ще драсна ревю, то се е видяло, че тук няма с кого да коментираме.

Започвам "Американски богове". Толкова много го хвалят all around me, че съм с твърде огромни очаквания, а това не е хубаво, защото обикнове разочорованието в подобни случаи е голямо.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Sep 22, 2010 10:08 am

Dante wrote:Започвам "Американски богове". Толкова много го хвалят all around me, че съм с твърде огромни очаквания, а това не е хубаво, защото обикнове разочорованието в подобни случаи е голямо.
В случая няма такава опасност, уверявам те :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Sep 22, 2010 3:18 pm

Аз пък бих казал, че има. Книгата е със сериозни дефекти и като цяло далеч не е шедьовърът, дето масово я изкарват в България.
And you can't dance with a devil on your back...

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Sep 22, 2010 3:45 pm

Казано честно, ти си единственият, който съм чувал да казва нещо негативно за книгата.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Lazy
E'lir

Post by Lazy » Wed Sep 22, 2010 4:03 pm

Roland wrote:Аз пък бих казал, че има. Книгата е със сериозни дефекти и като цяло далеч не е шедьовърът, дето масово я изкарват в България.
...и която, между другото, е носител на Хюго и Небюла. Е, това явно не е толкова важно, колкото, че я изкарват шедьовър в България, но да отбележа все пак.

Иначе лично аз харесвам книгата, без да я смятам за кой знае какъв шедьовър.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Sep 22, 2010 5:09 pm

Да, защото средни като ниво книги НИКОГА не взимат Хюго и Небюла... Айде сега, ти точно си доста наясно как се дават тия награди и какви среднилки взимат последните Небюли примерно.

Не казвам, че книгата е лоша. Но по света се шири един много мощен култ към Нийл Геймън, който е породен ОСНОВНО от Sandman. Истината е, че колкото е зашеметяващ в комиксите и кратката форма, толкова е обикновен и невпечатляващ в дългата. До момента има точно ЕДНА негова книга, която съм харесал - Neverwhere - и тя е била оригинално сериал.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Sep 22, 2010 5:23 pm

Роланд :
Започваме с това, че Геймън е титан. Налага се да изхождаме от тази аксиома, иначе това ревю ще се изпари в някой вероятностен вихър и никога няма да е съществувало. За мен Нийл Геймън е истински колос, съизмерим с Пратчет като явление, но много по-разнообразен като средства.
пак той
За момента Нийл Геймън няма слабо произведение
Интересно кога си говорил истината - когато си писал материала за автора и материала за чупливи неща или когато си оплювал Американски богове и Звезден прах.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Sep 22, 2010 5:29 pm

Хмм, чакай, или просто някои хора порастват и се развиват в разбиранията си за литература? Кога съм говорел бил истината. Puh-lease :lol: Малко неща са по-смешни и долнопробни от вадене на стари цитати, пич.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Sep 22, 2010 5:31 pm

Не виждам нищо лошо нито в промяната на вижданията нито в старите цитати.
Макар и заобиколно мисля че отговори на въпроса.

С което ми хрумва една идея която сигурно никой няма да приеме но все пак - става дума за ревизия на стари материали, нещо като контра сам на себе си в която се оборваш сам за нещата които си писал на времето.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Sep 22, 2010 5:46 pm

И аз съм я имал тая идея, не се прие. Изглежда само аз имам наглостта да си меня позициите през годините.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Sep 22, 2010 5:48 pm

Еми само трима сте младоците :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Sep 22, 2010 5:54 pm

Dante wrote:
А иначе другите разкази са хубави,включиетлно и тези които не съм чел.
Wtf, dude?
Имам предвид разказите които не съм чел във старото издание но чета сега. :lol: