Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Fri Sep 03, 2010 4:09 pm

Добре. Говорех за The Expendables.

@tigermaster: кое е простотия - че не знам кой е Дио или начина по който го казах? Ако първото - ти си сноб. Ако второто - съгласен, малко просташко беше, ама изречението ти "да заявиш подобна простотия по този начин" губи всякакъв смисъл.
Look at the darkness...
...around me.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Sep 03, 2010 4:15 pm

dellusion wrote:
...
Тоя култ към целенасочената безвкусица, дето стана ултра популярен покрай това, дето филм ли е кво е, НЕ ГО РАЗБИРАМ.
не че имам сума време да споря за семантика, но съгласи се, че не възрваше много смисъл да рипаш срещу "култ", който е станал "ултра популярен" с филм, който едва е излязъл. Някак си не се връзва. Затова реших, че говориш за Перцето, което Тайгъра беше споменал, и което на теория също е "целенасочена безвкусица", макар реално такива филми да има един милион, като почнем от Скери мууви насам.
This is it. Ground zero.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Fri Sep 03, 2010 4:22 pm

Ами първо, не съм те обвинил в нищо, че да се оправдаваш :). Второ, колегите ми му шляпат 9-ки и 10-ки в ИМДБ(на The Expendables). Приятели и разни хора из форумите също ръсят суперлативи, как бил гениален в простотата си и прочие. Такова поведение си е точно издигане на простотията в култ.

Освен това, дай да изясниме, значи ти заклейми мнението, че Перцето е безвкусица, а реши че то(мнението) е именно за Перцето, защото ти също смяташ, че е безвкусица(Перцето)? :)
Look at the darkness...
...around me.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Sep 03, 2010 4:30 pm

dellusion wrote:@tigermaster: кое е простотия - че не знам кой е Дио или начина по който го казах? Ако първото - ти си сноб. Ако второто - съгласен, малко просташко беше, ама изречението ти "да заявиш подобна простотия по този начин" губи всякакъв смисъл.
И двете, бтв, защото става дума за човек, на чието погребение се стекоха хиляди хора от цял свят. Поне от обща култура трябваше да си го чувал, ама нейсе. Още повече, че в съседния раздел се мъдри на първата страница ей тази тема:
viewtopic.php?t=4707
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Fri Sep 03, 2010 4:35 pm

Последно и преставам.

Съжалявам че човека е починал
Не слушам Рок&Рол
Не чета мюзикалния форум
Look at the darkness...
...around me.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Fri Sep 03, 2010 7:05 pm

Roland wrote:Не е, ама интензивно се пъне. Гънслингъре, айде тия изпълнения във форплея плс. Не ме карай и тука да те гоня по темите :roll:
А за какво и там трябва да ме гониш по темите?

За да не съм изцяло офтопик.The Expendables са най-яките 105 минути дето наскоро съм прекарвал в киното. Сцената с камеотата беше доста забавна.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 03, 2010 7:09 pm

Еми щото основно на мен ми се дървиш там :р
And you can't dance with a devil on your back...

Gondry
Scholar

Post by Gondry » Fri Sep 03, 2010 10:19 pm

Machete е веселяшки over the top gore-fest, както и се очакваше, така че съм сравнително доволен. Родригез прави някакви опити да вкара някакви политически идеи, но нищо прекалено сериозно. Guilty pleasure, който успява там, където Expendables се дъни- да има наистина здрав екшън и читав хумор. Достатъчно self-aware, за да не взима за повече, отколкото е.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Sep 04, 2010 9:51 pm

"Samurai Assassin".
Поредният на Окамото, тоест, и май ще е предпоследният, който ще изгледам засега. Тия дни ще видя и "Sword of Doom" и ще взема да се прехвърля на Иганаки или... Ще видим. Във всеки случай "Samurai Assassin" е много странен филм. Очаквах повече екшън, а то почти няма. Тоширо Мифуне използва айкидо, обаче, в две от трите много кратички бойни сцени. Самата история е странна и объркана, всъщност изобщо не съм сигурен, че съм я разбрал, а и още от самото начало зрителят е направо бомбардиран с имена на хора, области, родове и т.н., има доста флашбекове, интрига и т.н. Като се прибави и фактът, че субтитрите се сменяха толкова бързо, че на моменти трябваше да паузирам, за да мога да ги чета, е ясно от къде идва обърквацията. Като гледам коментарите в имдб, не съм единственият, който е имал проблем. Иначе филмът е бавен и леко скучен, поради което не бих го препоръчал на всеки, въпреки че на мен ми допадна. Другите филми на Окамото, които гледах, обаче са по-силни, а и по-леки за гледане. 7/10.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Sep 04, 2010 10:33 pm

Machete -никога не съм била заклета Родригез-фенка, та препдолагам и затова повечето му филми ми действат сякаш съм си изплакнала устата с текила. Да не говорим, че в случая тва нещо е за мъжете точно това, което е Sex & the City за жените. И не, не правя комплимент. Мисля, че ако режисира музикални видеоклипове ще е неотразим!
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Sun Sep 05, 2010 12:56 pm

Vivian wrote: Да не говорим, че в случая тва нещо е за мъжете точно това, което е Sex & the City за жените.
Излиза, че съм мъж :shock:
VMITW!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Sep 05, 2010 9:18 pm

Е, сигурно има и мъже, които се кефят на Сексът и градът :)
Иначе още не съм го гледала, но допускам, че мнението ми ще е като на Тони. И Родригесовото Бибрутално ми беше доста самоцелно, а това доколкото разбирам (и помня от трейлъра) е още по-екстремно и съвсем опростено.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Sep 05, 2010 9:20 pm

ifadriana wrote:
Vivian wrote: Да не говорим, че в случая тва нещо е за мъжете точно това, което е Sex & the City за жените.
Излиза, че съм мъж :shock:
Хахаха Хем си в печелившата група, хем си имаш. Аз, например, не мога да се числя към нито една от двете и е твърдо по-фрустриращо!

Изгледах отново Raise the Red Lantern. Все така разкошен е!
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Sep 07, 2010 6:25 pm

Татсуя Накадай е психопат!
Така де... "The Sword of Doom". Този път няма да се впускам в хвалби по отношение на Окамото, само ще кажа, че филмът е задължителен. МНОГО задължителен, защото е просто брилянтен на всички възможни нива. Играта на Накадай е нещо, което трябва да бъде изучавано на академично ниво. Няма да се учудя и ако е. Битките са може би най-добрите такива в жанра изобщо и откъм хореография, и откъм камера, монтаж и т.н. Учудващо дълги кътове, бързи и красиви движения, брутални убийства. Кръв не липсва, но и никъде не се прекалява с нея. Добре, че филмът е черно-бял, все пак, понеже цветен не би понесъл на много хора. Историята е... Недовършена, понеже този филм е трябвало да бъде начало на трилогия. И това, което виждаме, е много добро, но можеше да бъде нещо огромно :cry: :cry: :cry: Не знам защо не са го продължили и, честно казано, започвам да се надявам на свестен римейк и завършване на историята, но... Филмът не е за хора със слаби сърца, и то не само заради убийствата. Препоръчвам го.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Sep 08, 2010 12:30 am

Накадай е феноменален актьор, един от най-великите в киноисторията. Някак съумява да има едновременно и много силно екранно присъствие, и да се се променя тотално в зависимост от ролята, понякога до степен на неразпознаваемост. Неслучайно е бил предпочитания актьор за главните роли на гении като Куросава и Масаки Кобаяши. БТВ, ако не си гледал филмите на Кобаяши и Накадай, горещо ги препоръчвам - особено Seppuku и The Human Condition.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!