Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4957
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Post by Claymore » Thu Aug 26, 2010 12:49 pm

Мдааааа,няма да дават Генезис в Плевен и явно ще трябва да го гледам на компютър като излезе с по-добро качество. :evil: :(

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6474
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Thu Aug 26, 2010 1:07 pm

"Камуи" е дълъг, тъп и бутафорен филм, изпълнен с жектокости, които го правят страшно труден за гледане, но не и стойностен. Няколкото не лоши бойни сцени и интересните операторски решения отвреме-навреме просто не оправдават гледането му. "Тежък" не е еквивалентно на "добър". 3/10.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
JaimeLannister
Forsaken
Posts: 3103
Joined: Mon Apr 05, 2004 7:31 pm
Location: Лясковец - София

Post by JaimeLannister » Thu Aug 26, 2010 1:39 pm

"El abrazos rotos"
Хареса ми. Доста ми хареса. Всъщност още го мисля...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Gondry
Scholar
Posts: 122
Joined: Wed Aug 04, 2010 7:05 pm

Post by Gondry » Fri Aug 27, 2010 1:23 pm

Ninja Assassin- ... не. Просто не. Бях се приготвил за слабоумен филм, но не и за това. Хубаво, бойните сцени бяха окей, макар да не разбирам особено, бруталитетът израдва един-два пъти. Всичко останало беше смехотворно и използвано само като оправдание да се снима йекшан.

Where the Wild Things Are- нямам еднозначно мнение. Харесвам Спайк Джоунзи (или по-скоро филмите му), а това беше най-слабият му, което обаче не означава, че беше слаб сам по себе си. Има две интересни интерпретации- че чудовищата са рефлекции или на психиката на самото момче, или пък на реалните хора в живота му. Чудовищата бяха ту леко противни, ту доста симпатични. Доста мрачен, но пък с причина. Имам чувството, че книгата би ми допаднала повече.

От онези детски филми/книги, които са добри, защото имат своята стойност и като чисто детски филми, и като филми за възрастни. Все пак ми беше доста скучен в моментите, в които не казваше нищо. А това беше горе-долу до самия край.

zktc
Smallfolk
Posts: 11
Joined: Fri Jul 30, 2010 11:24 pm

Post by zktc » Fri Aug 27, 2010 7:59 pm

The White Ribbon на Ханеке здраво ми напомни за Dogville, понеже жителите и на двете селца бяха някакви безднадеждни социопати. Иначе от самото начало бях сигурен, че накрая нищо няма да стане ясно. Ханеке никога не би разкрил истината. За разлика от Cache обаче, където вариантите за решение на загадката бяха сравнително малко, то различните тълкувания при Бялата лента може да са буквално хиляди.

Като цяло - достоен носител на Златната палма - невероятна кинематография и много на брой жестоки сцени. Дължината идва малко в повече, но нищо

Gondry
Scholar
Posts: 122
Joined: Wed Aug 04, 2010 7:05 pm

Post by Gondry » Sat Aug 28, 2010 3:04 pm

The Expendables e смешничка кино-полюция на слабия актьор и неспособния режисьор Силвестър Сталоун. Филм без идентичност и стил, при това с прекалено евтин сценарий. Големите супер-звезди, с които филмът се рекламира, правят не роли, а камеота. Доста прозд и мега-посредствен.

User avatar
Gunslinger
Warmage
Posts: 1201
Joined: Sat Nov 06, 2004 6:24 pm
Location: Midworld in the Middle

Post by Gunslinger » Sat Aug 28, 2010 7:37 pm

Gondry wrote:The Expendables e смешничка кино-полюция на слабия актьор и неспособния режисьор Силвестър Сталоун. Филм без идентичност и стил, при това с прекалено евтин сценарий. Големите супер-звезди, с които филмът се рекламира, правят не роли, а камеота. Доста прозд и мега-посредствен.
Сталоун, Стейтъм и Ли имат само камеота?
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Gondry
Scholar
Posts: 122
Joined: Wed Aug 04, 2010 7:05 pm

Post by Gondry » Sat Aug 28, 2010 8:45 pm

Gunslinger wrote: Сталоун, Стейтъм и Ли имат само камеота?

Те са в почти всяка сцена, но по-големи звезди ли са от бате Арни, Брус Уилис, Мики Рурк? Идиотските кечисти също бяха само за хубост. Иронично.

А Сталоун е дебил, Стейтъм има само един добър филм- Snatch, а Ли беше сериозно underused. Да не говорим по какъв смехотворен начин остана във филма, само и само, за да има две екшън-сцени с негово участие. И те много посредствени.

Да не би да ти е харесал?

rodd1ck
E'lir
Posts: 198
Joined: Tue Nov 17, 2009 12:35 pm

Post by rodd1ck » Sat Aug 28, 2010 9:03 pm

Е то и трейлърът не обещаваше нещо кой знае какво.

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5774
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Post by Ghibli » Sat Aug 28, 2010 11:43 pm

Гледахме The book of Eli, който въпреки трейлъра се оказа свестен постапокалиптичен филм с идея (хехе, това си е направо оксиморон). Имаше и красиви кадри. Идеята (тм) беше от типа, които обикновено не харесвам, но така беше поднесена, че нямах нищо против това да е в крайна сметка смисълът на филма. Доста добър.

Shutter Island - интересен ми се видя. Хубав старомоден филм - мистерия. Жалко, че се засякоха с Inception, защото наистина се натрапва сравнение, а те всъщност нямат много общо. Стана ми интересно защо Скорсезе е решил да направи точно такъв филм точно сега.


Между другото, докзателството, че американците са идиоти е налице във форума на ИМДБ в разделите за въпросните два филма, където има по 20 теми, посветени на въпроса какво всъщност е станало*, с аргументи за и против "алтернативните" тълкувания :dash:

*ако вече сте гледали, четете спойлера
Spoiler: show
Илай: Ама той сляп ли беше? Не бе, не беше сляп, само можеше да чете брайлово писмо. Не бе, сляп е. Не бе, не е сляп. Ама сляп е... и т.н.

Островът: Поне 20 теми със спорове героят луд ли е или не. В една от които има десетина подробно развити точки, които обясняват как Ония са го наблюдавали и следили и накрая са успяли да го хванат в капана. Ааааааа...
Гледахме и Чиракът на магьосника, доста добър полудетски филм с няколко прежалими недостатъка. Съжетът е клиширан, но реализацията всъщност е интересна. Главният недостатък беше момичето на нашия - ужасна е, по външност и изражение е като руса версия на Кристин Стюарт, гледа по същия начин и има горе-долу същата изразителност (съревноваваща се с тази на дъска за гладене). Та, като се изключи въпросната тъпа девойка, филмът е страшно свестен и чак забавен. И има приятен за гледане Никълъс Кейдж, което не бях виждала от години.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Gondry
Scholar
Posts: 122
Joined: Wed Aug 04, 2010 7:05 pm

Post by Gondry » Wed Sep 01, 2010 4:35 am

La vita è bella/Животът е прекрасен е прекрасен. Считам за шедьовър всеки филм, който може да предизвика у мен искрен смях, а по-късно и сълзи. Бенини играе ролята на живота си и е повече от удоволствие да се наслаждаваш на таланта му. Предимство е да знаеш италиански, за да усетиш и как майсторски си играе с езика и го огъва непрекъснато. Филм с огромен емоционален заряд и нищожни недостатъци.

http://www.youtube.com/watch?v=8cTR6fk8frs

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6474
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Post by tigermaster » Wed Sep 01, 2010 8:48 am

"Gunless". Много забавен, ъъ, нортърн. Пародия на уестърн, тоест, и действието се развива в Канада. Готин филм.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Gondry
Scholar
Posts: 122
Joined: Wed Aug 04, 2010 7:05 pm

Post by Gondry » Wed Sep 01, 2010 1:42 pm

http://splashpage.mtv.com/2010/08/31/wo ... aronofsky/

Не искам да е Аронофски. Обожавам филмите му и знам, че просто не е за тази работа.

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Wed Sep 01, 2010 1:52 pm

И аз. Дано наистина не е, не че имам някакви особено големи очаквания от лентата всъщност.

И Бенини наистина е огромен:))))

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Post by Dr. Horrible » Thu Sep 02, 2010 12:39 am

Миналата седмица гледах Julie & Julia. Беше си леко сладникав, но не достатъчно, че да ме подразни. В интерес на истината дори ми хареса много. Ейми Адамс беше страшно чаровна, а Мерил Стрийп няма нужда от коментар.

Преди два дни гледах за първи път и Rebel Without a Cause. Той ме впечатли доста, но се съмнявам да мога да се изкажа по-обстойно без да прозвуча глупаво. Джеймс Дийн определено беше доста силен в тази роля, а аз нямах много добри спомени от изпълнението му в East of Eden, което гледах преди четири години.
But goddamn,
you got me in love again

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests