Random stuffec

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

F242
Sorcerer

Post by F242 » Fri Aug 20, 2010 1:33 am

Roland wrote:Абсолютно те разбирам, макар че леко ме дразнят специално гейм кълектърсите, щото често са некви тотално абсурдни форми и размери, които просто наистина нямаш къде да сложиш. В смисъл, кълектърса на Bioshock 2 мога да го ползвам за ТАБУРЕТКА, ебаси @_@ Но иначе аз съм си фен на джиджавините.
Моето издание на Биошока е приемлив компромис - така наречения Rapture edition - играта и книгата. Плочата, няма на какво да я свиря вече, а фигурката на BD не ми е достатъчно култова и наистина е прекалено голяма.
Фигурки с изключение на боб-хедчето от фолаут - просто не са ми интересни и освен това събират прах - а жена ми не знам защо ги подминава при чистенето :mrgreen:

@Muad_Dib Колко смайлита, човек трябва да сложи в един пост за да се разбере, къде е границата между шегата, сериозността и иронията?:D :D :D
Сега сериозно - аз съм от тези хора, според които PC гейминга тръгна надолу от момента, в който изхвърли големите хубави картонени кутии в които имаше всякакви изненади - дебело ръководство, плакатчета и т.н и мина на стандартни ДВД опаковки. Но в един момент, когато трябваше да се местя, на около 10 хиляди километра, трябваше да направя компромис - разглобих външната страна на кутиите - изхвърлих поддържащите вътрешни картонени части, прибрах ръководствата и дисковете и опаковах багажа. И досега в моменти на носталгия и фетишизъм преглеждам и възстановям обратно опаковките, така както са били, когато съм ги купил. Друг е въпросът, че трябва да направя чудеса от героизъм за да подкарам, колекционеското си материално издание на Myst,Gabriel Knight Mysteries, Phantasmagoria ( на 8 CD-та :mrgreen: ) докато от GOG тези неща тръгват безотказно.
"The vulgar think the God by analogy to man and so worship Him in the form of the Gods. The learned think the God by analogy to principles and so worship Him in the form of Love or Truth. But the wise think the God not at all. They know that thought, which is finite, can only do violence to the God, who is infinite. It is enough, they say, that the God thinks them."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Aug 20, 2010 1:48 am

Няма фигурка в кълектърса на двойката. Саундтракът на CD и плоча, артбука, постерите и играта - това е.
And you can't dance with a devil on your back...

F242
Sorcerer

Post by F242 » Fri Aug 20, 2010 1:55 am

В изданието от озон за 360 имаше -https://www.ozone.bg/games/product/xbox ... n_xbox_360
Другото издание по бих си го взел, но съм в България и все още нямам PS3 https://www.ozone.bg/games/product/ps3/ ... dition_ps3
"The vulgar think the God by analogy to man and so worship Him in the form of the Gods. The learned think the God by analogy to principles and so worship Him in the form of Love or Truth. But the wise think the God not at all. They know that thought, which is finite, can only do violence to the God, who is infinite. It is enough, they say, that the God thinks them."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Aug 20, 2010 3:17 am

Бате, говоря за двойката през цялото време - това е единицата :)

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Aug 20, 2010 4:00 am

Но в един момент, ще имате проблеми как да си намерите игрите, които търсите
Тук нещо ми убягва логиката ти. Аз искам или компактни кутии с универсална големина, или дигитални версии. Както се вижда на следната картинка, PC игрите ми заемат 3 пъти повече място на кутийка от нормалните конзолни издания.

Image

Извън експандовете (ДЛЦ-тата по-скоро) на Драгън Ейдж не мисля, че доста по-куул Диабло Марин портрета ми в Старкрафт 2 например разваля особено много баланса, говорещ наизуст мили мой другарю.
Вземи се в ръце, моля те. Писна ми да ти чета заядливите постчета, особено когато недочиташ на какво всъщност отговаряш. Като например твърдението ми, че НЕРЯДКО екстрите развалят баланса на играта, а не ВИНАГИ.
Примери имам колкото щеш, но като спомена Dragon Age, веднага се сещам за пустия Blood Dragon Armor, който освен бая грозен, беше и адски имба.

А ако мислиш, че някакъв портрет в Starcraft струва 25 лева... Оооокеййй.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Aug 20, 2010 10:02 am

I just LOL-D HERE BIG TIME....Освен портрета има и още масовка ДОСТА здрави екстри, например флашката, която мислех, че няма да ме къдри, а сега й се размазвам.

Бтв в общо 110те си часа Драгън Ейдж никога не съм ползвал Блъд Драгън Армър, при условие, че имам с едното парти с 2 воина 40 часа:)))

Така че със здраве, батенце :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Aug 20, 2010 10:11 am

Трябва да отворим тема за ин гейм екстри срещу материални екстри за витрина.

F242
Sorcerer

Post by F242 » Fri Aug 20, 2010 6:53 pm

Roland wrote:Бате, говоря за двойката през цялото време - това е единицата :)
То и аз говорех за двойката но дадох грешен линк. :D
Това е озоновото издание https://www.ozone.bg/games/product/xbox ... n_xbox_360
Всъщност не е официално, а беше някаква зарибявка с цел продаване на фигурките. Истинският колекторс едишън за двойката за 360, мисля, че не е разпространяван в България.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Aug 21, 2010 4:30 am

Kole, mnogo, mnogo qko mi se gubi argumentut ti za Blood Dragon-a poradi dve prichini:
1) Toi e edinstvenata realna in-game ekstra v collectors-a na igrata, koeto spored sobstvenite ti tvurdeniq e ultra vajno neshto, no se okazva, che si minal prekrasno i bez nego.
2) Pri polojenie che ne si go i pomirisval, nqmash s kakvo da oborish fakta, che e qko imba.

Taka che LOLai si kolkoto shtesh, ma probvai i da mislish kakvo pishesh mejduvremenno.

Kolkoto do tova da si merish bibliotekite s nerdacite, mislq che otdavna e po-qko da si merish gamerscore-a (qvqvasht se istinski game-cred, a ne prosto game-buying-cred), che zashto ne i XBLA bibliotekata, za koqto ti samiq me hvalish po nerdashki :P

Btw gore zachetoh raznite istorii za starite PC igri s kutiishtata (koito po pravilo bqha absolutno nesuvmestimi edna s druga i zaemaha po polovin raft na igra... Osven ako ne izvadish VTORATA, po-malka kutiq otvutre, razbira se). Emi az oshte ot vreme ono praveh tochno tova, pri polojenie che mi puka dosta poveche za igrite, otkolkoto opakovkite im.

Lekoto zapadane na PC gaming-a poslednite godini iskreno me sumnqva da e zaradi po-malkoto kashoni i debeli hartishki, shot ako beshe taka, konzolniqt gaming da e umrql predi 20-30 godini. Dosta po-veroqtni vinovnici mi se struvat tonovete bugove, loshata optimizaciq i vuobshte cqlostnata lipsa na kaduren quality control, nared s izvestnoto kreativno zaciklqne sled kraq na 90-te, kogato se umorihme ot prikazki za 3D uskorenie.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Aug 22, 2010 11:59 pm

Не мога да чета латиница, сори. :roll:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Aug 23, 2010 3:01 am

Muad_Dib wrote:
AlDim wrote:Kolkoto po-golemi sa kutiikite, tolkova poveche ne gi shta. Samo mi zaemat mqsto, koeto nqmam. A raznite t.nar. ekstri v igrata obiknoveno sa shit, koito nerqdko i razvalq i balansa.
Извън експандовете (ДЛЦ-тата по-скоро) на Драгън Ейдж не мисля, че доста по-куул Диабло Марин портрета ми в Старкрафт 2 например разваля особено много баланса, говорещ наизуст мили мой другарю. Освен това като ти е малка стаята или квартирата - твой проблем, аз имам много рафтове и две стаи само за такива неща и обожавам да ги пълня с игри (амонг ъдър стъф). Ениуей тук само Симеон може да ме разбере. Еле пък за Старкрафт 2 дето толкова го страдах и го мислех как така 180 лева, ама тия нямат сърце - грам не съжалявам за тия пари и никога не бих си взел нормално издание. За Хейло-то съм на абс същия принцип, само ме е яд, че нямам да дам 300 лева, за да си имам статуетката на пичовете ;)

А тия неща за ГОГ и Стийм където плащате за пикселчетата в акаунтчетата ви въобще няма и да започвам да ги коментирам. Една колекция трябва да е голяма, да е с кутии, да взима място и да е внушителна по рафтовете. Като ти дойдат гости-нърдаци например сигурно им казвате "ЧАКАЙ ДА СИ ОТВОРЯ АКАУНТА В СТИЙМ ДА ВИДИШ Е БАСИ ЧУДОТО ИМАМ" :lol: :lol: :lol: :lol:

А РРС е на мнението на АлДим, защото просто е от Габрово и всякакво спестяване на пари винаги е плюс за него :wink:
Тук явно можа, нали.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Aug 23, 2010 3:48 am

Човекът вероятно намеква, че можеш малко по-често да пишеш от вас и по-рядко от телефона си :roll:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Aug 23, 2010 9:11 am

Имам много малко време за форума докато съм у нас (а и принципно) и обикновено е в частта на седмицата, през която никой не пише във форума (т.е. уикенда; имам странното усещане, че за останалите той е начин за разпускане по време на работа, но аз нямам това удоволствие).
А и при положение че ти си другият човек тук, на когото постоянно му се налага да пише на латиница, поучения по въпроса от теб не ми минават особено.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Aug 23, 2010 10:09 am

"Постоянно" being "общо три-четири случая ЕВЪР от по 2-3 поста всеки" :lol:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Aug 23, 2010 11:33 am

AlDim wrote:Имам много малко време за форума докато съм у нас (а и принципно) и обикновено е в частта на седмицата, през която никой не пише във форума (т.е. уикенда; имам странното усещане, че за останалите той е начин за разпускане по време на работа, но аз нямам това удоволствие).
А и при положение че ти си другият човек тук, на когото постоянно му се налага да пише на латиница, поучения по въпроса от теб не ми минават особено.
Просто хората през уикенда имат по-яки неща за правене от писането по форуми според мен. Аз пиша горе-долу само делник след работа, освен ако съвсем нямам нещо да свърша ма въпросната.