Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jul 19, 2010 8:09 am

Interpreter wrote:^ Морган е много силен действително. Препоръчвах го преди време, но... Добре че напомняш, да напомня пак да го дадат да се прави :wink:
А, значи все пак има шанс да излезе на български?
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Tue Jul 20, 2010 7:51 pm

Морт на Пратчет

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 21, 2010 8:07 pm

Приключих Lord of Light на Зелазни в оригинал. ОТВИНТВАЩО преживяване, няма такъв стил, няма такава ирония! Смиъл, три примера само:
"I've a better idea," said she. "Know that under a mortal name am I
mistress of the Palace of Kama in Khaipur."
"The Fornicatorium, madam?"
She frowned. "As such is it often known to the vulgar, and do not call
me 'madam' in the same breath-- it smacks of an ancient jest. It is a place
of rest, pleasure, holiness and much of my revenue.
He turned and left.
The Lord of Karma made an ancient and mystical sign behind his back.
'Odors? What odors?'
'Odors of... well, odors of... of fecal matter.'
'Of...? Oh! Yes. True. True enough. There may be a few such. I had forgotten, having grown used to them.'
'Might I inquire as to their cause?'
"They are caused by the product of defecation, Kabada.'

Сега ако някой ми обясни как точно английското "Urath" се е превърнало в българското "Тера" от превода, получава бисквитка с шоколадови парченца от мен.
And you can't dance with a devil on your back...

Dante
Mistborn

Post by Dante » Thu Jul 22, 2010 3:52 am

Започнах Играта на Ендър и набързо минах първите 60-70 страници. За сега съм очарован, но не чак толкова, колкото очаквах от мненията на приятели и хора в интернет. Ще видя нататък как се развиват нещата, за сега книгата ми се струва с огромен потенциал.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 22, 2010 4:27 am

Импактът на тая книга не е на УАУ ниво, а на по-дълбоко. Не очаквай да те зашемети, тя не се опитва да прави това. Просто я прочети, дай си един ден и сам ще ми кажеш какво й е невероятното ;)

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Thu Jul 22, 2010 10:22 pm

Сега точно препрочитам поредицата за Ендър в оригинал и за пореден път съм възхитена от концепцията и дълбочината на книгите. Освен това биологията и генетиката са описани отлично и не ме карат да се гърча в терзания и ужас.

Определено си струва четенето и препрочитането.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Jul 23, 2010 9:37 am

Аз продължавам да чета "The darkness that comes before", просто нямам достатъчно свободно време тия дни иначе досега да съм я свършил. Много увлекателно написана, добър стил и супер интересен и автентичен свят. Струва си суперлативите.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Fri Jul 23, 2010 9:55 am

Аз приключих снощи с Unseen Academicals.
Беше чудесно завръщане към Света на диска след близо 2-годишна пауза и се радвам, че сатирата на Пратчет става все по-сериозна. Силно се надявам (и му пожелавам) да успее да завърши поне Raising Taxes, а по възможност и още неща в този свят.

И докато съм ентусиазиран да чета, почвам директно с Bakker - минах първия пролог и половината от втория на The Darkness... докато закусвах тази сутрин, припомних си ква мъка с имената беше.
Не знам що, но от всички изчанчени названия точно Cishaurim ме дразнеше тотално преди. Да видим сега как ще се спогодим. :wink:
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Jul 23, 2010 12:54 pm

Почнах да чета Игра на тронове и началото е зарибяващо като забелязах че за разлика от повечеот фентъзи автори той е успяр да наблегне на хорър страната на призраците или каквито се водят Другите.
И ми харесва как някакси заглавията от поредицата следват някаква последователност:Игра на тронове-Сблъсък на крале-Вихър от мечове-Пир за врани.
Като я прочета почвам Мъглороден.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jul 23, 2010 2:37 pm

beliefcontrol wrote:Аз приключих снощи с Unseen Academicals.
Беше чудесно завръщане към Света на диска след близо 2-годишна пауза и се радвам, че сатирата на Пратчет става все по-сериозна. Силно се надявам (и му пожелавам) да успее да завърши поне Raising Taxes, а по възможност и още неща в този свят.

И докато съм ентусиазиран да чета, почвам директно с Bakker - минах първия пролог и половината от втория на The Darkness... докато закусвах тази сутрин, припомних си ква мъка с имената беше.
Не знам що, но от всички изчанчени названия точно Cishaurim ме дразнеше тотално преди. Да видим сега как ще се спогодим. :wink:
колко са различни хората обаче :) аз колкото са по-изчанчени имената толкова повече се кефя. Сишауримите специално са брутално име :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jul 23, 2010 2:38 pm

Claymore47_Fen wrote:Почнах да чета Игра на тронове и началото е зарибяващо като забелязах че за разлика от повечеот фентъзи автори той е успяр да наблегне на хорър страната на призраците или каквито се водят Другите.
И ми харесва как някакси заглавията от поредицата следват някаква последователност:Игра на тронове-Сблъсък на крале-Вихър от мечове-Пир за врани.
Като я прочета почвам Мъглороден.
не искам да те разочаровам, но Другите почти ги няма в тая поредица :?
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 23, 2010 5:17 pm

Забавно, бързият чекниг ми показва, че и двамата грешим. Правилното произношение било "Сишарим", без у...

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Fri Jul 23, 2010 6:38 pm

Аз ги четях Сишорим преди.
С другите имена (докъдето бях стигнал) проблеми нямам, тия точно ме дразнеха силно и необяснимо.

Все тая, ще им свикна и на тях, но карам бавничко от началото.
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Jul 23, 2010 10:05 pm

@Moridin-Аз не съм и очаквал да ги има,просто ги представя по-страшен начин както би трябвало да се представят демони и призраци,което смятам за част от стила.Иначе честно казано не знам защо всички смятат че описва един мрачен свят подобен на Средновековието,защото досега не ми изглежда особено мрачен.А колкото и да е мрачен ниокй измислен свят не може да бие тоя на Вещера по мрачност и реалистичност откъм атмосфера.
Вече съм на 200-та страница и засега като герои най-ме кефят Джон Сноу,Аря и Тирион Ланистър,а най ме дразнят Санса и Визерис.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jul 24, 2010 3:29 am

Claymore47_Fen wrote: (1) Иначе честно казано не знам защо всички смятат че описва един мрачен свят подобен на Средновековието,защото досега не ми изглежда особено мрачен. (2) А колкото и да е мрачен ниокй измислен свят не може да бие тоя на Вещера по мрачност и реалистичност откъм атмосфера.
1. Айде попрочети малко повече от 200 страници и тогава говори ;)

2. МУАХАХАХАХАХАХАХА :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: