Питайте!

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Питайте!

Post by Moridin » Thu Feb 10, 2005 8:08 pm

Значи така, идеята е следната - за юбилейния брой мислим да направим нещо като "профил" на екипа, по-точно нещо като лексикон. За целта имаме естествено някои си стандартни въпроси, но мислим да включим и въпроси от публиката.

Та темата е нещо като "какво бихте попитали екипа на ШД" :) в общи линии мислим всички въпроси да бъдат отчетени и всеки от екипа да отговаря на тези, на които има какво да каже.

Тъй че читателите са на ход :)
Last edited by Moridin on Fri Feb 11, 2005 9:15 pm, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Feb 10, 2005 8:50 pm

ми аз искам да питам защо качеството почна да пада така главоломно в последните два-три броя... review-тата на книги вече са само с по два-три реда общи приказки, review-тата на игри и филми също са кратки и без много обосновки. Никoй не иска дисертации но поне малко вникване в нещата. СТИГА С ТОЯ МАЛАЗАН! Хубаво, книгите са добри ама мисля че не само на мен ми писна всеки брой да чета дву- и тристраничен ферман с това колко съвършена била книгата и къв гей бил Русинов и някви прекалено надути оценки от сорта на 11/10.... айде малко по-обективно. тъкмо бяхте почнали да се приближавате към нещо като истинско списание а не просто на фенски сайт с monthly reviews.

Flame-вайте ме колкото щете, поне знам че мнението ми е споделено от поне още един човек - skywalker. айде със здраве....

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Feb 10, 2005 8:56 pm

На тоя въпрос мястото едва ли му е точно в тоя топик, още повече, че не е точно въпрос. Никой няма да те флеймва, естетсвено, но пък да буташ към мнението си хора, които не са се изказали и сами, е малко некоректно към тях :/

Иначе едва ли някой може да ти отговори на това :/ Сори, ако така мислиш наистина, пък и се съмнявам да има кой знае какво оправдание.

Колкото до Малазана обаче, оценките са такива, каквито са ги преценили авторите, ревютата са нарочно сложени в отделни страници, за да не товарят хората, на които не им се чете само за тая книга. Така че сори, но специално за това ще се наложи да го изтърпиш и при излизането на останалите книги. В крайна сметка когато една книга някой го кефи толкова много, не виждам защо трябва да си смалява реакцията, защото ти не си съгласен.

Само ще те помоля, сега, това ясно, че не е идеята на този топик. Ако искаш да пишем за това, спретни си една отделна тема и си пейстни поста оттук, хем ти го кирилизирах. Ще продължим в нея.
And you can't dance with a devil on your back...

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Thu Feb 10, 2005 9:22 pm

защо Рол не спира да се заяжда ми е въпроса ;Р

едит: и какво значи подписа му ;)

едит 2:еми... къде ви е редакцията.. сборния пункт.. такива работи.. по колко ви плаща Ян :Р
и все пак какво значи подписа? ;Р
Last edited by Drizzt Do`Urden on Thu Feb 10, 2005 9:57 pm, edited 2 times in total.
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Feb 10, 2005 9:38 pm

Ок, за последен път - топикът цели задаването на въпроси към екипа като цяло, на които да може да се отговори в статия. Кажете отсега, ако е толкова невъзможно, направо да трием топика и да си ги мислим сами.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Feb 10, 2005 9:45 pm

Щот аз не съм го преварил да обясня ;р. Ми то не мое се нагоре и нагоре :wink:, стига се до един момент когато организацията и графика всичко да е в точен срок малко или много ограничават авторите и те попретупват. Не е върл кеф да пишеш нещо по план и в срок под заплаха от Убида, ама пък иначе ще има от вас - Ама кога излиза, кога излиза... кога излиза, бе искам слонче беееее. Тва е половината обяснение.

Муадибе - за Малазан, който иска да чете който не, не е речено всичко да се изчита. И аз ненам кво има в половината брой за съжаление, хем ми минава през ръцете фаил по фаил. Обмисляме как да вкараме нов полъх и разнообразие, ма неаме сценаристите на Слави ;рр Сичко правиме с малко парички и доста време и труд. Ся тежки месеци си беха, не че оправдавам залинялата леко ситуация ама...

А на въпроси ша отговаряме, ей аз съм първи. Само Алексис да не ме интервюира ;ррр

Дризд - ми малките тайни на битието или - Защото ;р. Ма ше го водим са на лечителка му бае малко, давала машинно масло вътрешно с билки, та ше спре да скърца и заяжда ей ся.

Ся да спамна че после ше ме мързи. Айде въпросите давайте с някъф цвят да е ясно.

Пример:
Защо ме сърби лявата пета и кой от екипа Ви е виновен :D
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

B. Delvig
Sorcerer

Post by B. Delvig » Thu Feb 10, 2005 9:51 pm

Що не я lock-нете? :wink: (Шегувам се, шегувам се!)

Повече ревюта на книги, които не са фентъзи/SF ?
Същото за "Непреведено"?
Хеликоптерите са душите на взривени танкове...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Feb 10, 2005 9:52 pm

Ще... Ще, шегувам се и аз ;рр

Въросителната форма де я остаи ;ррр
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Feb 10, 2005 9:54 pm

ще задавам, като се сетя:

1. Защо, след като има такъв сериозен творчески потенциал, екипа спря да пише разкази? Или ако се излъже да напише, е така депресарски, че е трудно четяем?
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

B. Delvig
Sorcerer

Post by B. Delvig » Thu Feb 10, 2005 9:58 pm

Коя форма Ксел? Не аз сериозно. Понеже излязоха, някои доста добри неща напоследък. Преведоха също така, доста добри книги (и добре ги преведоха остави друго!)

Dobaveno: А, Таис добри са им разказите досега..
Last edited by B. Delvig on Thu Feb 10, 2005 10:00 pm, edited 1 time in total.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Feb 10, 2005 9:59 pm

Да де, просто темата не е за предложения, а за (dare I repeat myself?) въпроси към екипа. Нещо в стил този на Таис (мерси за който) - конкретно към екипа, а не за списанието.

B. Delvig
Sorcerer

Post by B. Delvig » Thu Feb 10, 2005 10:07 pm

Рол, релакс малко. Въпроса ми беше, защо не въведете повече ревюта на художествена литература, която не попада във фантастичния жанр. Въпроса е към екипа, който създава списанието. Смятам, че е по-лесен за отговор от "Защо са ви депресарски разказите?"

Добавено: Или става дума за лични въпроси към екипа?

Рол: Когато правиш лексикон, обикновено за лични въпроси става дума, да...

Мор: И свързани със списанието въпроси са окей, този също, ама все пак наистина темата не е за предложения за рубрики, т.е. мислете как може да се отговори на предложения - с "ок, мда, ама сигурно няма да има време" или с "мне, не не кефи"+евентуално защото... не е много идейно :) Но поствайте, де, с идеята да има какво да се отговори, пък всеки ще си отговори на каквото иска :)

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Thu Feb 10, 2005 10:32 pm

Знаете ли, стана ми жал за разводняващото се хубаво начинание и реших да го подпомогна... както мога:
  • Показно, или Глейте Ся Как Се Прави:
  • Кой е любимият ви сладолед и изобщо знаете ли що е то сладолед?
  • Страхувате ли се от някакъв вид изкривяване или нежелана промяна в Shadowdance?
  • Защо и как се присъединихте към списанието?
  • Какво мислите по въпроса за бракониерството на пингвини?
  • Кое културно събитие ще очаквате с най-голямо нетърпение през следващата година(освен рождения си ден)?
  • Смятате ли за нужно развитието на Shadowdance или друго свое странично знаимание в по-професионална посока?
  • Имате ли мнение по въпроса за холандската текстилна промишленост?
  • Как определяте списанието и отношенията помежду си? На кой човек, срещнат чрез работата ви за Shadowdance, държите най-много?
  • Коя част от списанието харесвате най-много и коя намирате за излишна?
  • С какво Shadowdance и екипът му са допринесли за културата и личностното ви изграждане, ако това изобщо се е случило?
  • Егати, защо има толкова малко цветове тука?
  • Намислих си едно число. Щом го разделих на неговото противоположно, получих -1. Кое е числото?
Еми на, свършиха ми се цветовете, а като виден естет не мисля да ги повтарям, тъй че - толкова :Р Сега останалите юзъри, ако толкова им се ще, могат да последват светлия ми пример. А могат и да не го правят...
Last edited by Lubimetz13 on Fri Feb 11, 2005 5:59 pm, edited 1 time in total.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Feb 10, 2005 11:25 pm

Ще трее добавиме цветове, нема как ;)

Regsa
Sorcerer

Post by Regsa » Fri Feb 11, 2005 12:11 am

При така формулиран въпросник от страна на Любимеца не останаха кой знае какви въпроси за задаване, но все пак ще се пробвам:

Имате ли намерение някой ден при достатъчно средства да правите и класически "книжен" вариант на списанието. (онова нещо, дето мирише много хубаво на току що отпечатани страници и можеш да си го четеш в леглото).

И освен любимият си вид сладолед бихте ли посочили и любимият си вид торта.
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."