“Форумът е място за дискусии; личните отношения нямат място в него.”
Това беше мнението на няколко човека, което бих желала да пообсъдим, защото не ми е съвсем ясно...
От една страна, добре. Но не мога да си го представя на практика. Неизменно в един редовно посещаван форум възникват приятелства и антипатии; и нима хората могат да общуват, без да дават израз на отношението си към отсрещния човек? Какво ще представлява един такъв изчистен от “лични отношения” разговор? Според мен ще е сухо, студено и, ами, скучно.
Аз съм твърдо “за” личните отношения. Вярно, в този форум случаят е малко по-особен, защото някои хора в него се познават отпреди пет години (приблизително). Имало е един форум, след него друг, след него още един... А хората са същите. И излиза, че аз съм тук не защото това е форумът на списанието Shadowdance, а защото това е форумът, в който се срещам с тия точно хора. Обаче интересното е, че не ги деля според това дали се познаваме от онова “преди” или не. Има ги просто хората, с които ми е интересно да си говоря и да ги чета. И изведнъж се оказва, че личните отношения между нас нямали място тук... Ако е така, това няма да е същото място за мен, защото за мен е лично и не може да бъде иначе. Ако някого не съм разбрала правилно, се извинявам и моля да ми обясните.
Благодаря на тези, които са изтърпяли поста ми дотук. Може да липсва ясно изложена мисъл, но пък е прочувствено

P.S. Нямам предвид чат между две "влюбени гълъбчета" или разговори за неща, които засягат само двама събеседници и наистина на никого не са интересни.