Ами просто и тук трябва да стане така, както е по белия свят.RRSunknown wrote: Te хората продават електронни книги по белия свят. Не ги продават в българия обаче.

Идва да подскаже, че в някои случаи едни съвсем логични умозрителни заключения ("безплатното разпространение вреди на продажбите", примерно) може да не издържат емпирична проверка.The Dragon wrote:И това какво допринася за темата?
Честно казано, тази логика ме удивлява, RRS. Намерил си "само 3" актуални, пък други липсвали. Ми, ако потърсиш още малко, сигурно ще намериш още 5-6. И какво значи "актуално" - в складовете на борсата ли търсихме, в близката книжарница ли, или как? Ако някое издание наистина е изчерпано, дали пък издателят му не се кани ей сега, още понеделник, да го преиздаде? И дали повечето книги в "Читанка" не са БИЛИ актуални, когато са били вдигнати? И кой изобщо решава, вместо производителя и носителя на авторските права: абе, ти така и така не печелиш от това, я ще го пусна аз безплатно, хем и рекламка ще ти направя. И щом авторското право за книги не струва пет пари, с патентното право какво правим, примерно?RRSunknown wrote:Има общо в резултата .
Аз вчера си направих труда да поровя из читанка да видя какво толкова са пиратствали и освен на Дан Браун, Последното Колело на времето и Метрото на Глуховски книгите друго актуално не видях- всичко актуално липсва. Няма и помен от нови книги които можеш да отидеш и да си закупиш в книжарницата.
Книгите в библиотеките се купуват (с изключение на едни 12 екземпляра, които издателите са длъжни по закон да депозират). Освен когато не се подаряват, но това не променя нещата по същество.RRSunknown wrote:100% съм сигурен че читателската такса отива за всичко друго но не за авторско право.
Ако някой наистина смята че читателя ще чака бъдеще неизвестно за да чете - голяма наивност. Най-много да си купи продукта от чужбина.дали пък издателят му не се кани ей сега, още понеделник, да го преиздаде?
Users browsing this forum: Bing [Bot] and 4 guests