Стига бе, гледната точка на Роик мачка отвсякъде.Другите двама герои с гледни точки пък са доста скучновати, особено 12-годишното дете, чиято цялостна личност почти изцяло е доминирана от тотална вманиаченост към домашните му любимци, която бързо става досадна за читателя.
Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Потвърждавам, много добра книжка, преди известно време прочетох и втората част - No Present Like Time, и продължава да ми е една от любимите поредици въобще.Random wrote:Подхванал съм в момента The Year of Our War на Steph Swainston, която се води един от по-яките и важни текстове в New Weird течението. Засега е доста обещаваща. Светът е някаква странна смес от средновековие и по-модерни елементи (има си вестници, хората пият кафе, за момента по-скоро подобни дреболии), в който съжителстват три различни човешки раси, от които някои има криле. Трите големи държави на острова в продължение на векове се борят да удържат напиращите от севера орди от гигантски Насекоми, които буквално смилат всичко по пътя си и го превръщат в нещо подобно на неразрушимо папие-маше. Затова и техните територии се наричат The Paperlands. Главният герой пък е безсмъртен вестоносец, единственият човек, който може да лети. Освен тва е пристрастен към наркотик, който го праща в друга реалност. Доста е шашава, а авторката има готин стил, точно по мой вкус.
Почнах да чета Кулата на лястовицата.Това което забелязвам-секса е повече,също и хумора а също и извергите и кървищата примесени с гнусотии.Чак ми стана жал за Цири.Ще разберете защо.
WHERE THE FUCK DO I FIND THIS BOOK IN BULGARIAN AND HOW MUCH DOES IT COST?Това веднага щом събера пари ще си го поръчам.
Roland wrote:Empire in Black and Gold на Ейдриан Чайковски, по повод, че Бард го издадоха на бг. Засега доста ме кефи концепцията за хора, сродени с насекоми и добили някои от чертите им.

Захванах най-после "Сънуващите кристали" на Тиодор Стърджън - във френски превод от един дебел сборник с "Повече от човешки", Кристалите и сума ти подбрани разкази плюс автобиографичния текст "Аргайл", който дава някои ориентири какво детство е имал този човек и как отрано е помъдрял по ускорено-неприятния начин - оттам и тънкия му усет към човешките емоции в творбите му.
Та Кристалите (на средата съм) са също толкова възхитителен роман колкото Повече-то. Стърджън предлага хем емоционално-но-не-самоцелно-мелодраматично качествено съдържание, хем изящна опаковка - да, знам, не е в оригинал, но преводът е адски добре звучащ, а преводачът е фен и се е постарал. А и от отделните откъси от негови разкази на английски все повече се замислям да отделя пари да му събера Събраните разкази, които един добър човек издава в 13 тома.
Та Кристалите (на средата съм) са също толкова възхитителен роман колкото Повече-то. Стърджън предлага хем емоционално-но-не-самоцелно-мелодраматично качествено съдържание, хем изящна опаковка - да, знам, не е в оригинал, но преводът е адски добре звучащ, а преводачът е фен и се е постарал. А и от отделните откъси от негови разкази на английски все повече се замислям да отделя пари да му събера Събраните разкази, които един добър човек издава в 13 тома.
Прочетох Кулата на лястовицата.Ако трябва да направя кратко ревю-историята се развива НЕИМОВЕРНО,баш завръзката се заплита,и НАЙ-НАКРАЯ се разбира какво й е толкова важното на Старата кръв.Хумора е понамалял,но битките и кървищата са много повече.Присъединява се и нов член към партито а.к.а НАШ'Те.По 10-тобалната система-9.5/10
Да си купя ли първа книга от Сказание за Сарамир ако я има в тираж?
Да си купя ли първа книга от Сказание за Сарамир ако я има в тираж?
- JaimeLannister
- Forsaken
Дочитам "Двойната спирала", книгата на Уотсън за откриването на структурата на ДНК. Много приятно написана и разбираема дори за човек без специфични познания по биология. Всъщност в по- голяма част Уотсън пише за другите неща около научните (момичетата, храната, как се мъчи да си издейства стипендия). За пореден път се убеждавам, че най- големите научни открития по- често се раждат от способността за идейни хрумвания, лутане и разнообразие отколото от някаква подредена и стройна работа....
Препоръчвам я тази книга.
"Донеси ми главата на принца"-Робърт Шекли и Роджър Зелазни.Просто съм се СРУТИЛ от хилеж.Това е пърната декнострукция на приказното детско фентъзи.
Някакво обновено издание ли или класическото старо издание?Защото имам едно вкъщи от мама,като е учила медицина.JaimeLannister wrote:Дочитам "Двойната спирала", книгата на Уотсън за откриването на структурата на ДНК. Много приятно написана и разбираема дори за човек без специфични познания по биология. Всъщност в по- голяма част Уотсън пише за другите неща около научните (момичетата, храната, как се мъчи да си издейства стипендия). За пореден път се убеждавам, че най- големите научни открития по- често се раждат от способността за идейни хрумвания, лутане и разнообразие отколото от някаква подредена и стройна работа....
- JaimeLannister
- Forsaken
Прочетох Empire in Black and Gold на Чайковски. Краят е напълно отворен, но книгата все пак си има завършеност, пък макар и на един частен случай от голямото. Иначе сетва нещата за доста мащабен конфликт в следващите части, да видим какво ще направи от него. Повече - в ревюто.
And you can't dance with a devil on your back...