Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon May 03, 2010 10:31 am

В интерес на истината понякога и самите телефони на приемащия правят мизерии. Примерно моят, когато картата му се напълни и смс-ът е дълъг, показва, че има някакъв смс, но при отваряне се оказва празен. Бтв, по случайност това се оказа причината за най-дългия телефонен разговор в живота ми (над 5 часа), който ми спаси като минимум душевното здраве тогава. Та понякога не знаеш какво печелиш, нали:)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon May 03, 2010 2:05 pm

...къде е бутончето "лайк"?... :oops: :)

Иначе, да, това май трябваше да го спомена в мнението си на предишната страница - много, ама много по-вероятно е тя да е получила SMS-а, ама или на телефона й да му е паднала точно тогава батерията, или нещо да се е объркало при записването на SMS-а в картата или в паметта на телефона, или нещо такова. Но щом си получила delivery report, значи нейният GSM-оператор смята, че е изпратил съобщението на нейния телефон *и* нейният телефон е потвърдил, че го е приел - та не е вината нито в моловете, нито в покритието.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon May 03, 2010 10:04 pm

Хм...сиреч, мога да спя с чиста съвест? :mrgreen: Освен като се видим, специално да й иззема телефона и да й проверя всички смс-и...МУАХАХАХАХА! :twisted: (няма да го направя, разбира се, но и вече е малко вероятно да се уговарям чрез sms-и за важни срещи)
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Mon May 03, 2010 10:06 pm

много лошо съм паднал по гръб и се чудя какво да направя по въпроса в близкото бъдеще

абсолютен шах с пешкаImage
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon May 03, 2010 10:26 pm

Раздуй малко! :mrgreen:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue May 04, 2010 2:58 pm

HР-принтерите са наказание Божие и създателите им съответно трябва да бъдат онождани системно от цели стада разбеснели се разгонени слонове-сексуални маниаци!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue May 04, 2010 3:03 pm

А! Да не забравям и моята колежка-парашутиска, чието съществуване няма достойно извинение, но това не й пречи да я има и да ме кара да желая крайно недостойни неща!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue May 04, 2010 4:37 pm

Не си се разправяла с панасоници за тва. HP са ВЕЧНИ, по добри принтери от техните за масово ползване трудно ше намериш. Поне по-старите модели, макар че новия в офиса дето сам си обръща листа и печата като светкавица е малко досаден щото пиука като микровълнова на секи бач ;).

За колегите споделям вече.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue May 04, 2010 5:17 pm

Да, и аз имам добри впечтления от ХП принтерите - у нас имаме 2.

Аз ПАК се разболях. ПИСНА МИ! :dash:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue May 04, 2010 5:19 pm

Xellos wrote:Не си се разправяла с панасоници за тва. HP са ВЕЧНИ, по добри принтери от техните за масово ползване трудно ше намериш. Поне по-старите модели, макар че новия в офиса дето сам си обръща листа и печата като светкавица е малко досаден щото пиука като микровълнова на секи бач ;).

За колегите споделям вече.
старите модели са железни, новите обаче са пълен боклук.

bsb
Paragon

Post by bsb » Tue May 04, 2010 7:08 pm

Правете разлика между хардуер и софтуер. Които са писали софтуерите за новите модели на HP, особено за многофункционалните устройства, трябва да бъдат накарани да ги инсталират и използват по няколко пъти на ден. А самият хардуер, макар и да става все по-боклучав, все още е на що-годе прилично ниво.
Има ли група във "Фейсбук" на име "мразим решенията за печат на HP"? Ако не, основете, бързо ще събере сериозна членска маса.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue May 04, 2010 7:22 pm

В случая коментирам не като средностатистически потребител а като човек поправящ принтери :)

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue May 04, 2010 9:14 pm

Дейба, канадците рещиха да ми пратят някакви си десет пъти повече tax return, отколкото се предполагаше... :shock:

Image

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue May 04, 2010 9:35 pm

Браво!!! Да си купиш нещо хубаво с тях!
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue May 04, 2010 9:40 pm

RRS е абсолютно прав. HP като цяло последните 5+ години движат, осланяйки се на митовете за зомг качество, останали от едно време. Всъщност в момента правят тотални лайна (това от човек, който продава по 5-10 HP принтера на ден и всяка седмица вижда по 10 счупени, донесени за поправка). Всичко за масовия пазар (50-1000 долара) е изключително нетрайно и често пускат продукти с недоклатени компоненти (примерно сензорите на всичко с 02 мастилата или ADF-а на Officejet Pro-тата отпреди 2 години). Лазерните все още стават долу-горе, но са скъпи за поддръжка и пак се трошат много повече от тия, които правеха преди 10 години (те наистина са си вечни). Софтуерът също е кошмарен и прекалено тежък, както стана въпрос. Една единствена HP машинка може да ти сбози машината с тоновете си ненужни "екстри" за ъпдейтване, "помагане" на потребителя и т.н. Те и компютрите им имат най-слабите буут таймове заради нагрухания софтуер.
Иначе откъм качество на принтиране, цена на мастилото и т.н. в момента HP са си лидер. Не правят най-добрите снимки (т'ва е Epson Artisan), но са от най-добрите, а останалото почти винаги е номер едно, като дори принтер за 50-100 долара може да ти изкара страхотен текст.

В момента от мастилните принтери най-добри откъм изработка са Canon и Epson, но HP пак си остават лесни за препоръчване. За лазерните всичко са боклуци, но аз обикновено препоръчвам HP и особено Brother, които са ми любимци и клиенти постоянно идват да ме благославят, че им ги продавам.

Въобще в момента живеем в свят на китайските боклуци, независимо от марката. Нищо не трае като едно време и т'ва е. Дори компании като HP минаха към философията "направи го евтинко, пък след 2 годинки продай ново". И хората ръфат по-здраво от всякога, щот са тъпи и си искат евтинкото.

За компютрите пък съвсем не ми се говори. Там е наистина голямата драма. Често получаваме дефектни модели (не си купувайте десктопи от Acer, моля ви), а и тия, които не са, просто не траят достатъчно. На десктопите им се ръчкат прекалено слаби PSU-та, а лаптопите жегят яко и я изтраят 3 години, я не... Пак е много по-добре отколкото преди 3-4 години, когато и Toshiba, и HP, и Sony си загубиха доста от реномето, но аз винаги недоумявам защо американските купувачи гледат на лаптопите на ASUS, да речем, които са най-качествените на пазара, почи с отвращение, щот не им знаят именцето.

Но как да е, почнах да се оливам с ранта, та спирам дотук.