Да не товарим само журито, ами и другите да ги поизтормозим малко с творческите си напъни
 Да не товарим само журито, ами и другите да ги поизтормозим малко с творческите си напъни  
 Та ето го и разказа:
Ксел - махнат по молба на автора...
Moderators: Trip, Random, Marfa

Иначе, като за първи опит по моя преценка маааааалко се поизложих
 Иначе, като за първи опит по моя преценка маааааалко се поизложих  
 На места правиш силни описания, но наистина е някак непоследователно, леко накъсано... Мисля, че има и стилистични слабости, погрешно употребени думи, които накъсват ритъма, но собственото ми ниво не е достатъчно високо за по-конкретна критика... На сюжетно ниво според мен е добро, идеята и посланието са универсални и никога не остаряват. Но би могло да се реализира и по-убедително. Най-простият начин е да се набуха супер много предистория, но това ще разтегли обема излишно... Според мен решението е да предадеш по-силно мислите на героя, образът му остава леко двуизмерен. Някои от описанията ти са наистина красиви, но не придобивам усещането, че са от негова гледна точка. Ако успееш да му изградиш силен, убедителен начален образ, във финалната сцена би могла да предадеш посланието си с един ярък контраст в начина по който той гледа на света (примерно).
  На места правиш силни описания, но наистина е някак непоследователно, леко накъсано... Мисля, че има и стилистични слабости, погрешно употребени думи, които накъсват ритъма, но собственото ми ниво не е достатъчно високо за по-конкретна критика... На сюжетно ниво според мен е добро, идеята и посланието са универсални и никога не остаряват. Но би могло да се реализира и по-убедително. Най-простият начин е да се набуха супер много предистория, но това ще разтегли обема излишно... Според мен решението е да предадеш по-силно мислите на героя, образът му остава леко двуизмерен. Някои от описанията ти са наистина красиви, но не придобивам усещането, че са от негова гледна точка. Ако успееш да му изградиш силен, убедителен начален образ, във финалната сцена би могла да предадеш посланието си с един ярък контраст в начина по който той гледа на света (примерно). Точно твоето мнение се надявах да чуя
 Точно твоето мнение се надявах да чуя  Напълно съм съгласна и с критиката, героя не съм го развила като хората - нито подходът е правиният, нито е изпълнен кат хората
 Напълно съм съгласна и с критиката, героя не съм го развила като хората - нито подходът е правиният, нито е изпълнен кат хората   Следващият път може да се постарая повече...
  Следващият път може да се постарая повече... 
 И после иди слагай кръпки тук и там.
 И после иди слагай кръпки тук и там.   

Ние вече знаем, че той седи сред тях и те са го напоили и са излекували раните му, както и че са с блеснали очи и т.н. Разбирам, че изразяваш учудването му от това, но все пак е един малко търде дълъг начин за изразяване на учудване. И това не е голям проблем, но под една или друга форма се повтаря не само на това място в разказа ти.В спомените му изплуваха детските приказки за чудните създания от горите, за приказните феи и веселите джуджета, за мъдрите дракони и грижовните елфи. Дори за сините езерни хора, живеещи отвъд планините. Сам той седеше сега сред тези чудни езерни хора, речни нимфи, както се наричаха, и техният образ си оставаше непроменен. Тъй странни му се струваха те тогава, приседнал край топлото огнище. И ето ги пред него, с блеснали очи и студени ръце, напоили го и излекували раните му. И той седеше сред тях, прост войник, излязъл на бой срещу света, който не разбира.
 Ще ми е отполза неминуемо!
 Ще ми е отполза неминуемо! Толкоз за опитите ми с кратките разкази
  Толкоз за опитите ми с кратките разкази   
  ) Там, ако е имало забежки към др автори като стил, не е било умишлено поне. Аз така си говоря попринцип
 ) Там, ако е имало забежки към др автори като стил, не е било умишлено поне. Аз така си говоря попринцип   
   Оу, дъ треджиди!!
  Оу, дъ треджиди!!

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest