Moderator: Moridin
Така ще направим пари за онкоболни.Morwen wrote:Жоро, сигурно трябва, но не точно когато няма пари за раково болни. И това със стоте евро за билети във Флоренция е пълна глупост. Нито презстроената ни с мутробарок и тъпкана с автомобили столица е Флоренция, нито в самата Флоренция повечето хора оставят повече от свайсет, айде петдесет евро, ако са големи фенове за музеи. Освен това чисто исторически нашият ренесанс е бил една демо-версия, та няма много за показване от него.
А гърците и турците привличат туристи повече с море, отколкото с исторически туризъм. Е, Гърция има доста исторически, но ги привлича с обекти, а не с музеи.
Извинявай, ти чете ли нещо от статията или просто непременно, ама непременно, искаш да си контра?В почти всички държави има музеи тип "архитектура и традиции от всите части на страната". Ние можем само да се гордеем, че поради изолацията на селата по турско време сме развили толкова разнообразни носии, песни и градежи на толкова малко територия, и въпреки това нямаме дори помен от подобен музей (хардли и донякъде Етъра, но доста хардли). Колко му е да се направи нещо такова в празните полета под околовръстното, вместо рандъм нови незаети офиси и блокове? Дори мисля, че това може да стане по европейски проект, с финансиране, или поне със заем и определено ще бъде възвръщаемо, макар и уау не автентично.
И аз бях за това. Но няма общо със случая, освен че новият "Лувър" ще е причината този проект да се изостави окончателно.Аз бях и за да се направи музей на София от централна баня, макар че далеч далеч по-яко би било тя да се възстанови самата тя като туристическа забележителност и да е баня. Вместо това помещенията под счупените прозорци там са пълни с княжески каляски и оригинални картини, които никога няма да видят бял свят...
Ама ти си яко убеден какво щели да кажат хората, ако не знам какво си непрекъснато. Вече втори път ми ползваш този, извинявай, дълбоко ирелевантен и идващ от синьото аргумент.Е, убеден съм, че и тогава хората ще говорят как тия пари трябва да се дават за детски градини и нови рейсове, но все пак да си даваме сметка кое е доходоносно и кое остава в дългосрочен план и ни прави горди с града ни. Не са детските градини и рейсовете.
С това май всички сме съгласни - не съм видял едно мнение дотук, което да рита срещу товаifadriana wrote:Иначе принципно съм съгласна с това, че туризмът би могъл да носи добри приходи на страната при добри и ПРАВИЛНИ инвестиции.
Кого излъга Дянков
Автор: Георги Вулов
Европейската комисия не е правила оценка на конвергентната програма на България за скритите бюджетни дефицити. Това съобщи говорител на комисаря по икономическите и валутните въпроси Оли Рен, предаде кореспондент на БНР в Брюксел.
Той уточни, че на неформалния съвет на икономическите и финансовите министри на ЕС в Мадрид не са оценявани конвергентни програми на която и да е страна. Това ще стане на по-късен етап в рамките на официално заседание. Срещата ще бъде насрочена, след като в сряда Евростат публикува данните за дълга и дефицита на 27-те държави от ЕС.
Припомняме, че от Мадрид министърът на финансите Симеон Дянков съобщи пред журналисти, които го придружаваха, че Еврокомисията и финансовите министри са оценили българската конвергентна програма като адекватна въпреки появилия се свръхдефицит. По-късно Министерството на финансите разпространи съобщение до всички медии, в което се потвърждава казаното от вицепремиера.
Тогава Симеон Дянков каза, че тази оценка давала шанс да кандидатстваме до края на годината в ЕRM ІІ - подготвителния валутен механизъм за еврозоната.
Говорителят на еврокомисаря Оли Рен не се ангажира с коментар по думите на Дянков, но беше категоричен, че в Мадрид дискусии и решения за България не е имало.
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests