Random Book Stuff

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Mar 31, 2010 1:02 pm

Филмчето е бегло по книгата. Мнооого бегло. :).
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Mar 31, 2010 3:39 pm

Като стана дума за знойни корици, днес ми попадна следната култова гавра на теам "What's Science Fiction", където нагледно се обяснява как се познава тя по кориците и най-вече (липсата на) облекло на мацката на корицата:

http://johncwright.livejournal.com/171782.html

Страхотна подборка от нелепи корици с Space Babes плюс доста забавни коментари.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Apr 01, 2010 11:10 pm

Събрал съм си значи 12 лв,и какво гледам днес във Пингвините-"Сьомгата на съмнението" на английски за 12 лв и порзарових по-долните рафтове и чак тогава забелязах че има Артемис Фоул три книги.Та това което искам да питам е дали да си купя сьомгата на съмнението на английски или на български,както и ако не я купя да купя ли първа книга за Артемис или да спестя оке пари за втори том на Амбър?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 01, 2010 11:15 pm

Ако си ГОЛЯМ фен на Дъглас Адамс и си чел ако не всички, то ПОВЕЧЕТО му неща, вземи Сьомгата. Ако не, тя е напълно безсмислена за теб.
And you can't dance with a devil on your back...

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Apr 02, 2010 5:44 pm

Е айде сега, Сьомгата си е хубава книга не само за фенове, определено може да си я вземе.
Клеймор, за Артемис Фоул не разбрах дали си го видял на български или на английски, ако е на български - да те предупредя, че едва ли ще го доиздадат някога, иначе книгите са хубави и ако не ти пречи гореспоменатия факт, взимай.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Apr 02, 2010 6:02 pm

Изобщо не съм съгласен за Сьомгата. Човек трябва да има определено отношение към Адамс, за да я оцени.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Apr 02, 2010 6:59 pm

Чел съм Пътеводителя и СТРАШНО ме кефи.А Артемис Фоул е на български.Иначе има и Пътят на Кормак МакКарти на английски,хубава ли е?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Apr 02, 2010 7:25 pm

Genialna e.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Tue Apr 06, 2010 7:19 pm

Някой да е чел Камъкът на Адам Робъртс, че ми я подариха от Инфодар и се чудя да почвам ли да я чета.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Apr 06, 2010 7:53 pm

Roland wrote:Изобщо не съм съгласен за Сьомгата. Човек трябва да има определено отношение към Адамс, за да я оцени.
Би ли се аргументирал малко по-подробно, ако може без да ме пращаш към ревюто си, което вече съм чела?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 06, 2010 7:58 pm

В Сьомгата има покъртително здрави есета, които дори човек непрочел Пътеводителя би оценил според мен. :)

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Wed Apr 14, 2010 5:33 pm

Тия гадини от БАРД няма ли най-накрая да преиздадат Хиперионите на Симънс? Идеално ги виждам като две дебели томчета в поредицата "Велики майстори на фентъзи и фантастика".

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Apr 14, 2010 10:15 pm

Майка ми ще ходи в София със сестра ми за изпити и я питах дали ще ми купи книга тя каза да.Така че трябва да реша дали Пергаментът на Хал Дънкан или Нощен патрул с твърди корици.Моля давайте доводи и като вземете в предвид че не съм чел толкова нестандартно фентъзи досега,совен може би Вещера,а казват че стила на Сапковски е като на Лукяненко но с по-малко хумор.

RAT400
Sorcerer

Post by RAT400 » Thu Apr 15, 2010 12:41 am

добавено след прочитане: а успех с поста :)

И двете са гениални книги, но по различен начин - Лукяненко върти някакви безкрайни морални дилеми и страх щото о боже аз уж съм бял пък май съм черен или все пак съм сив

но книгата накрая излиза хубава, ем че няма герой, който да не е истински и има май един, който да не ми хареса.

Това само за първата книга от продециата, повече не съм чел, щото ме е страх, че като ги хвана и няма да ги оставя, а все пак се предполага да имам неща за вършене, които така и така не правя, но това е друга тема, а всъщност исках да кажа, че са хубави...

Дънкан, както беше написал Роланд нейде из списанието, започва нова история на почти всяка страница за една голяма част от книгата, но има абсолютно невероятен стил (не че Лукяненко е лош, но за мене Дънкан просто е някъде над общо взето всяко друго фентъзи) и освен това е просто готин по един всъщност леко неописуем начин, макар че може да е от това, че историята се движи из различни времена, различни светове, включително такива на разни митологии - а може да е и щото невероятно силните герои на по стотици години са реално ужасяващи и имаме общо взето няколко човека, които са срещу всичко останало, плюс един друг, който е някъде другаде и всъщност не ми е съвсем ясно що е там и изобщо трябва да говори някой, който е разбрал книгата по-добре от мен.

Така де, ако ти се чете гениално ърбън фентъзи, Патрулът е истината, а ако искаш да се цъклиш на всяка страница и да се питаш тоя кой е, къде е, какво прави и защо е луд (и накрая да се чудиш защо беше цялата история), си вземи Пергамента...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 15, 2010 1:45 am

Препоръчвам Лукяненко. Без изобщо да влагам негативен коментар в това, Дънкан просто не е за теб още :) Той иска да си прочел наистина ДОСТА, а също и да си поразучил с какво се захващаш. Да си призная, аз още не съм дочел втората книга. И не щото не го смятам за гениален, а просто защото наистина се чете трудно и е много сложен. Концепцията за "кубична" история, вместо линейна, е велика, но иска бая интелектуална акробатика.