Random Book Stuff
Филмчето е бегло по книгата. Мнооого бегло.
.

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Като стана дума за знойни корици, днес ми попадна следната култова гавра на теам "What's Science Fiction", където нагледно се обяснява как се познава тя по кориците и най-вече (липсата на) облекло на мацката на корицата:
http://johncwright.livejournal.com/171782.html
Страхотна подборка от нелепи корици с Space Babes плюс доста забавни коментари.
http://johncwright.livejournal.com/171782.html
Страхотна подборка от нелепи корици с Space Babes плюс доста забавни коментари.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Събрал съм си значи 12 лв,и какво гледам днес във Пингвините-"Сьомгата на съмнението" на английски за 12 лв и порзарових по-долните рафтове и чак тогава забелязах че има Артемис Фоул три книги.Та това което искам да питам е дали да си купя сьомгата на съмнението на английски или на български,както и ако не я купя да купя ли първа книга за Артемис или да спестя оке пари за втори том на Амбър?
Е айде сега, Сьомгата си е хубава книга не само за фенове, определено може да си я вземе.
Клеймор, за Артемис Фоул не разбрах дали си го видял на български или на английски, ако е на български - да те предупредя, че едва ли ще го доиздадат някога, иначе книгите са хубави и ако не ти пречи гореспоменатия факт, взимай.
Клеймор, за Артемис Фоул не разбрах дали си го видял на български или на английски, ако е на български - да те предупредя, че едва ли ще го доиздадат някога, иначе книгите са хубави и ако не ти пречи гореспоменатия факт, взимай.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- Gunslinger
- Warmage
Някой да е чел Камъкът на Адам Робъртс, че ми я подариха от Инфодар и се чудя да почвам ли да я чета.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
Би ли се аргументирал малко по-подробно, ако може без да ме пращаш към ревюто си, което вече съм чела?Roland wrote:Изобщо не съм съгласен за Сьомгата. Човек трябва да има определено отношение към Адамс, за да я оцени.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
Майка ми ще ходи в София със сестра ми за изпити и я питах дали ще ми купи книга тя каза да.Така че трябва да реша дали Пергаментът на Хал Дънкан или Нощен патрул с твърди корици.Моля давайте доводи и като вземете в предвид че не съм чел толкова нестандартно фентъзи досега,совен може би Вещера,а казват че стила на Сапковски е като на Лукяненко но с по-малко хумор.
добавено след прочитане: а успех с поста 
И двете са гениални книги, но по различен начин - Лукяненко върти някакви безкрайни морални дилеми и страх щото о боже аз уж съм бял пък май съм черен или все пак съм сив
но книгата накрая излиза хубава, ем че няма герой, който да не е истински и има май един, който да не ми хареса.
Това само за първата книга от продециата, повече не съм чел, щото ме е страх, че като ги хвана и няма да ги оставя, а все пак се предполага да имам неща за вършене, които така и така не правя, но това е друга тема, а всъщност исках да кажа, че са хубави...
Дънкан, както беше написал Роланд нейде из списанието, започва нова история на почти всяка страница за една голяма част от книгата, но има абсолютно невероятен стил (не че Лукяненко е лош, но за мене Дънкан просто е някъде над общо взето всяко друго фентъзи) и освен това е просто готин по един всъщност леко неописуем начин, макар че може да е от това, че историята се движи из различни времена, различни светове, включително такива на разни митологии - а може да е и щото невероятно силните герои на по стотици години са реално ужасяващи и имаме общо взето няколко човека, които са срещу всичко останало, плюс един друг, който е някъде другаде и всъщност не ми е съвсем ясно що е там и изобщо трябва да говори някой, който е разбрал книгата по-добре от мен.
Така де, ако ти се чете гениално ърбън фентъзи, Патрулът е истината, а ако искаш да се цъклиш на всяка страница и да се питаш тоя кой е, къде е, какво прави и защо е луд (и накрая да се чудиш защо беше цялата история), си вземи Пергамента...

И двете са гениални книги, но по различен начин - Лукяненко върти някакви безкрайни морални дилеми и страх щото о боже аз уж съм бял пък май съм черен или все пак съм сив
но книгата накрая излиза хубава, ем че няма герой, който да не е истински и има май един, който да не ми хареса.
Това само за първата книга от продециата, повече не съм чел, щото ме е страх, че като ги хвана и няма да ги оставя, а все пак се предполага да имам неща за вършене, които така и така не правя, но това е друга тема, а всъщност исках да кажа, че са хубави...
Дънкан, както беше написал Роланд нейде из списанието, започва нова история на почти всяка страница за една голяма част от книгата, но има абсолютно невероятен стил (не че Лукяненко е лош, но за мене Дънкан просто е някъде над общо взето всяко друго фентъзи) и освен това е просто готин по един всъщност леко неописуем начин, макар че може да е от това, че историята се движи из различни времена, различни светове, включително такива на разни митологии - а може да е и щото невероятно силните герои на по стотици години са реално ужасяващи и имаме общо взето няколко човека, които са срещу всичко останало, плюс един друг, който е някъде другаде и всъщност не ми е съвсем ясно що е там и изобщо трябва да говори някой, който е разбрал книгата по-добре от мен.
Така де, ако ти се чете гениално ърбън фентъзи, Патрулът е истината, а ако искаш да се цъклиш на всяка страница и да се питаш тоя кой е, къде е, какво прави и защо е луд (и накрая да се чудиш защо беше цялата история), си вземи Пергамента...
Препоръчвам Лукяненко. Без изобщо да влагам негативен коментар в това, Дънкан просто не е за теб още
Той иска да си прочел наистина ДОСТА, а също и да си поразучил с какво се захващаш. Да си призная, аз още не съм дочел втората книга. И не щото не го смятам за гениален, а просто защото наистина се чете трудно и е много сложен. Концепцията за "кубична" история, вместо линейна, е велика, но иска бая интелектуална акробатика.

And you can't dance with a devil on your back...