Random Book Stuff
Ъм, не, проблемът не "може" да е в превода, проблемът Е преводът. За сравнение - представи си Тери Пратчет като стена от текст, където се описват единствено физическите действия на героите - без атмосфера, без хумор, без символика, без характеризация. Ей това е преводът на тия книги. Дори този на Пощоряване не е толкова криминален. В превода на Новото слънце е останал само сюжетът, и то силно орязан. Джийн Улф е автор от възможно най-висшето литературно ниво въобще, и историята е 1/10 от това, което прави книгите му толкова зашеметяващи. Повярвай ми, този автор се чете само в оригинал. Но задължително се чете.
Тествай The Fifth Head of Cerberus- разкошна колекция от три свързани помежду си новели. Хем кратко, хем гениално, ще видиш кое му е якото.
Тествай The Fifth Head of Cerberus- разкошна колекция от три свързани помежду си новели. Хем кратко, хем гениално, ще видиш кое му е якото.
And you can't dance with a devil on your back...
Интересно наблюдение, което може и да не е вярно, но по-скоро е - Скилвендите на Скот Бакър са дословно копие на Надирите на Дейвид Гемел. То вярно, че във всяко фентъзи трябва да имаш token barbarians from the Steppes, но тук приликите са твърде големи. Разбира се Надирите имат произволни смугли варварчоци като персонажи, докато Скилвендите предлагат Наюр Урс Скийота, нали, но все пак си рекох да споделя.
And you can't dance with a devil on your back...
Как ще я изтреска тоя после 
Ей ама съм добър ;р

Ей ама съм добър ;р

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Филмчето по тази книга ли е? Или обратно? Да чакаме ревю в новия брой?
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
http://troshanov.wordpress.com