Final Fantasy XIII

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Mar 24, 2010 5:20 pm

На 3ти чаптър съм (сори за мултипостинга, ама да ми хареса такава игра за мен е голяма новост и даже малко съм се екзалтирал нещо:))).

Симеоне, напиши ми моля те за какво са тия technical points, всичко останало досега за битките и кристариума (бтв БРУТАЛЕН е) го разбрах само тези технически точки къде отиват не ми е ясно.

На кристалното езеро съм, безумно красиво е. Засега всички герои без емото Хоуп доста ме кефят, особено Сноу и мечтата на педофила Ванил (баси даже има британски акцент), ама доколкото разбирам от ревюта тя ще ме задразни здраво скоро. Сноу мачка много сериозно - най-после някакъв НЕтраверс, който да е мъж в тия игри.

Усетих какво ми е липсвало досега в 1ви и 2ри чаптър - ТРУПАНЕ НА ДОБРОТО СТАРО XP!!!! :))))

Парадигмите също много рутят и първоначално битките ме дразнеха, а сега се ръгам навсякъде и пак са ми кратки.

Ще пиша пак по-натам.

От историята засега съм много по-доволен, отколкото предполагах.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Mar 24, 2010 6:44 pm

TP има винаги само лидерът. Те са за ония скилове от третата секция - Libra, Earthquake и т.н. Съмънингът струва 3 TP. Презареждат се като стагъврваш противници, но СЛЕД края на битката.

Бтв, по тоя повод - съвет. ВИНАГИ каствай Либра на нови противници. Ако се биеш с повече от един вид накуп, даже по-добре ползвай айтъма Librascope, защото той обхваща всички, не само един таргет като умението. В мига, в който кастнеш либра, в R1 менюто (по време на битка можеш да цъкнеш R1 и виждаш разкритите до момента факти за врага) ти се разкриват всичките му резисти и слабости. AI-то на твоите хора мигновено се задейства да използва слабостите и да избягва силните страни. Иначе ще се пробват с най-различни атаки, докато разберат какво му влиза и какво не.

Емото Хоуп бтв се развива феноменално добре в 8-ми (мисля) чаптър, където отиват в града му. Бтв, ако се дистанцираш за момент от инстинктивната ненавист към ангсти тийнчета, ще се шашнеш колко убедително ангсти тийнче е той всъщност. Мен ми е определено любимият герой, а и засега има най-якия Ейдолон. Даже съм си го направил парти лидер в момента, че да мога да съмънвам Александър.

Към Сноу не се привързвай много. Първо, докато нямаш избор с кого играеш, почти нямаш достъп до него, второ става доста досаден с "ше спася всички!" атитюда си. Иначе факт - най-сетне некъв мачо се появи в тая серия.

Като история най-як за момента е чаптърът Паломполум - родният град на Хоуп.

Бтв, Ванил и Фанг говорят с АВСТРАЛИЙСКИ, не британски акцент. Ушите ми кървят като заприказват, болката е болезнена. Ванил специало ми е толкова неистово противна почти от самото начало, че ме е яд, че вероятно няма да умре...
And you can't dance with a devil on your back...

F242
Sorcerer

Post by F242 » Wed Mar 24, 2010 8:56 pm

Обяснението за TP на Роланд е почти изчерпателно. Единственото, което бих могъл да добавя е, че те са донякъде еквивалент на MP от предишните FF и че да ги получиш е необходимо в края на битката звездите да са колкото може повече. Иначе си стоят същите. Има и някакъв potion, който ги възстановява, но тези са изключително редки.

При положение, че тук Libra е едно от най-полезните умения, поне засега, за мен - а аз съм малко след Паломполум, TP се явяват като един от най-ценните (и ограничени ) ресурси в играта.

PP Не можах да разбера къде изчезна абилитито на Snow - hand-grenade след началото на играта. Това беше за него някакъв еквивалент на Blitz за Commando класа. Аз реших да го развивам основно като Sentinel.
А двете сестрички, тия от Pulse, най ме кефят в ролята на терористки :D (Saboteurs)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Mar 24, 2010 9:31 pm

Те не са сестри бтв. Иначе за TP преувеличаваш малко, доста бързо и лесно се трупа. А в парти-варианта, който описвам, Фанг си е саботьор, просто като вторична функция.

F242
Sorcerer

Post by F242 » Wed Mar 24, 2010 10:08 pm

За натрупване , в смисъл на някакъв резерв на TP, не съм забелязал да се случва. Винаги съм имал най-много 5 TP, като повишаването им от 3 нататък става доста бавно. Петте звезди са рецептата.
Друго за ТП, което си мисля, че става е, че те се наследяват от лидер на лидер. Когато се е сменило партито от смяна на главата, следващият започва със същото количество TP, което му е оставил предишния.
Не съм чел гайдове, нарочно, може би правя и грешка, че чета и пиша по форуми вместо да играя :D :D :D , но всички знаем за любопитната котка. :D
"The vulgar think the God by analogy to man and so worship Him in the form of the Gods. The learned think the God by analogy to principles and so worship Him in the form of Love or Truth. But the wise think the God not at all. They know that thought, which is finite, can only do violence to the God, who is infinite. It is enough, they say, that the God thinks them."

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Mar 24, 2010 10:17 pm

Аз чак сега поглеждам форума, отговорих си на въпроса за ТП-то сигурно 30 минути по-късно, просто още не се беше отключило. Мерси за изчерпателните отговори все пак.

Бтв вендорите кога ще започнат да имат някакви качествени неща:)

F242
Sorcerer

Post by F242 » Wed Mar 24, 2010 10:34 pm

Вендори има, има и неща за купуване, но парите в тази игра са ми недостатъчни. :D
Спойловете, които получаваш след битка, най-добре е да се употребяват за ъпгрейд на оръжия и аксесоари.
"The vulgar think the God by analogy to man and so worship Him in the form of the Gods. The learned think the God by analogy to principles and so worship Him in the form of Love or Truth. But the wise think the God not at all. They know that thought, which is finite, can only do violence to the God, who is infinite. It is enough, they say, that the God thinks them."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Mar 24, 2010 10:48 pm

Ако ти кажа, че към средата на 11-ти чаптър аз още не съм ползвал магазин... Иначе бързо се натрупват много и има кво да се купи от тях, но просто не са нужни.

Виж, ъпгрейдите са много зли. Но изчакай да събереш на всеки от героите си поне по 2-3 оръжия, за да си избереш най-хубавото. Щото ъпгрейднеш ли го, то става по-добро от ВСЯКО нещо, което намериш, независимо колко късно е това. Аз не бих разглобявал намерените айтъми за ъпгрейд бтв, щото понякога са нужни за конкретна битка. Примерно Ейдолонът на Ванил иска от нея да има бая кръв, за да оцелее в битката с него, та е хубаво айтъмите й да я помпат.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Mar 24, 2010 11:35 pm

Как се ъпгрейдват оръжията - аз съм на чаптър 4, не е имало туториал за това все още.

Аз за магазините питам, защото нпаирмер ще ми е супер да имам от тия клоукващите потове дето се пят на адвенчър мапа че да влизам с пълен стагър.

СУПЕР много се кефя, че си виждам цялото парти по време на експлоринга, това е момент, който силно ме е отблъсквал преди в такива игри.

Нз защо така съм се зарибил, може би защото е първото JRPG, на което минавам 5ия час, предното беше Етернъл Соната с 3 часа и 30 мин.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Mar 24, 2010 11:44 pm

Ъпгрейдите са опция в сейв пойнтовете, също като шопинга. Принципно нови магазини ти се отварят след разни бос-енкаунтъри и като завършиш чаптъри. Ти къде си в момента?

Всичките тия са ужасно скъпи обаче, имай предвид. По-скоро инвестирай във финикс даун, щото когато нямаш медик с Рейз за лидер, е доста мизерно да ти умре герой. Това е и още една от причините да играя с партито, което ти описах - независимо дали Хоуп, или Лайт ще са ми лидер, имам достъп до добре развит медик. Интересно е, че AI-то на медиците винаги гледа първо да лекува и чак после да рейзва, което може би е умно в повечето случаи, но понякога се оказва фатално, та е добре да имаш герой, който да може ръчно да рейзва.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Mar 25, 2010 12:05 am

Ами аз в момента съм в началото на 4та глава, където двете партита засега са Хоуп и Лайт/Зас и Мечтата на Педофила.

Ясно, значи даунове ще мушкам, аз засега имам няколко ама няма да ги ползвам. Бтв това с Либрата е като в Биошок, даже има ачийвмънт/трофи да рисърчнеш всички.

Само искам да отбележа, че на бокса играта върви с великолепен фрейм, но мисля, че графиката със сигурност би трябвало да е по-зле от на Стейшъна.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 25, 2010 12:07 am

Не знам, аз честно има анимации, в които ми трябват няколко секунди вглеждане, за да разбера дали гледам прирендър, или е графиката на играта. Като цяло си личи де, особено в пръстите на героите, които са яко квадратни. Но косите им примерно са убийствени. Някога спри Лайт по време на игра и просто завърти камерата около нея. А анимацията, с която призовава Odin примерно е нещо убийствено красиво, дето повечето CG-та от други игри не могат да му стъпят на малкото пръстче. Со се забавено-забързания каданс в началото.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 25, 2010 12:12 am

А, още едно нещо - не се оливай с финикс дауновете. Ако си развиваш партито по съветите, които ти дадох, е малко вероятно да умираш много често, а и винаги можеш да ретрайнеш битката. Бтв, Селект ти дава тая опция и без да си умрял, ако примерно не успееш да ги издебнеш и искаш да пробваш пак.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Mar 25, 2010 12:13 am

Ха, почти същите наблюдения имам и аз. Ръцете наистина са ужас, но косите мачкат, лицата 50:50. Първоначално и аз не можех да ги различавам добре прирендърите, но започнах да се ориентирам по лицата и липсата на дори минимални "ръбчета" по правите линии.

Още няколко дребни неща, които мн ме грабнаха, защото (пак ще го кажа) в други подобни игри са ме отблъсквали:

- подскачането докато експлорваш - може да е дебилно, ама е някакво приятно разнообразие и понякога се правят готини заобикаляния с него
- сменянето на парадигмите може да му се скипва анимацията (!!!)
- битките са страшно бързи с нормални мобчета и като цяло са адски добре пейснати
- картинките в дейталога предразполагат към четенето и разглеждането му, ако беше само сух текст остро бих скипнал

Толкова от мен засега, отивам да рутя лошковците в чаптър 4:)

едит: тва за селекта мерси мн, доста полезно. аз досега само на битката на сноу с еидолона зациклих, но после вденах как точно да таймвам щитът му

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 25, 2010 12:39 am

Кво? Може да се скипва? Как? Смяната на парадигмите не е анимация и битката не спира, докато шифтваш. Как така може да се скипва? @_@