TP има винаги само лидерът. Те са за ония скилове от третата секция - Libra, Earthquake и т.н. Съмънингът струва 3 TP. Презареждат се като стагъврваш противници, но СЛЕД края на битката.
Бтв, по тоя повод - съвет. ВИНАГИ каствай Либра на нови противници. Ако се биеш с повече от един вид накуп, даже по-добре ползвай айтъма Librascope, защото той обхваща всички, не само един таргет като умението. В мига, в който кастнеш либра, в R1 менюто (по време на битка можеш да цъкнеш R1 и виждаш разкритите до момента факти за врага) ти се разкриват всичките му резисти и слабости. AI-то на твоите хора мигновено се задейства да използва слабостите и да избягва силните страни. Иначе ще се пробват с най-различни атаки, докато разберат какво му влиза и какво не.
Емото Хоуп бтв се развива феноменално добре в 8-ми (мисля) чаптър, където отиват в града му. Бтв, ако се дистанцираш за момент от инстинктивната ненавист към ангсти тийнчета, ще се шашнеш колко убедително ангсти тийнче е той всъщност. Мен ми е определено любимият герой, а и засега има най-якия Ейдолон. Даже съм си го направил парти лидер в момента, че да мога да съмънвам Александър.
Към Сноу не се привързвай много. Първо, докато нямаш избор с кого играеш, почти нямаш достъп до него, второ става доста досаден с "ше спася всички!" атитюда си. Иначе факт - най-сетне некъв мачо се появи в тая серия.
Като история най-як за момента е чаптърът Паломполум - родният град на Хоуп.
Бтв, Ванил и Фанг говорят с АВСТРАЛИЙСКИ, не британски акцент. Ушите ми кървят като заприказват, болката е болезнена. Ванил специало ми е толкова неистово противна почти от самото начало, че ме е яд, че вероятно няма да умре...
And you can't dance with a devil on your back...