Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Mar 11, 2010 9:22 pm

Ами, реално, The Hunger е ужасно добър откъм атмосфера и бих казала, че ще ти бие повече на Interview with the Vampire, макар не съвсем, тъй като съдържанието е поднесено по съвсем инакъв начин. Категорично няма нищо общо с Van Helsing. Историята не е главозамайващо оригинална (или поне за човек, който е достатъчно 'навътре' с вампирска тематика), но е готино съшита: иде реч за любовен триъгълник между Деньов, Бауи и Сюзън Сарандън. Деньов е великолепна ненаситна кръвопийка, а Сарандън е в ролята на доктора, чиято помощ Бауи търси. :mrgreen: Не ми се ще да издавам повече от сюжета.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Mar 11, 2010 9:59 pm

Ще видим... Напред в бъдещето, де, че съм се наканил на толкова много филми, че просто не знам как ще съумея да ги изгледам.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Mar 13, 2010 12:52 pm

В като Вендета-СТАРХОТЕН филм.Remember,remember the 5th of November,the gunpowder treason and plot.I know of no reason why the gunpowder treason should ever be forgot! :twisted:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat Mar 13, 2010 8:38 pm

Up in the Air
Хареса ми, всъщност ми хареса много. Аз и очаквах, че ще ми допадне, но наистина успя да ме изненада и впечатли. Историята беше смислена, красиво и стилно поднесена и актьорската игра беше на ниво. Докато го гледах не очаквах точно такъв край, но сега като се замисля разбирам, че пасваше перфектно на целия сюжет.
Бих му дал 9 от 10. :)
But goddamn,
you got me in love again

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon Mar 15, 2010 9:15 pm

С Гибли гледахме The Princess and the Frog. Без гласовете на Владо Карамазов. И много ни израдва.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

rodd1ck
E'lir

Post by rodd1ck » Tue Mar 16, 2010 9:25 pm

Agora ми остави малко смесен вкус. Искаше ми се да ми хареса повече след кажи-речи силното начало.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Tue Mar 16, 2010 9:30 pm

Да, малко е избързан като филм.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Tue Mar 16, 2010 9:50 pm

Малко е твърде смотан като филм, което ми дойде доста неприятно, защото беше от тези, които чаках (основно заради Марианели де).

rodd1ck
E'lir

Post by rodd1ck » Tue Mar 16, 2010 10:56 pm

На моменти наистина ми приличаше на онова образователно предаване за физика, дето го въртяха по анал 1. Ама чак пък твърде..

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Mar 17, 2010 4:13 pm

Гледах "Alice" - което е двусериен телевизионен филм на SyFy. Общо взето, заслужава си доста. Музиката е готина, актьорите са подбрани страхотно(Кати Бейтс в ролята на Червената Царица, все пак), като за телевизионен филм ефектите са доста добри, а и имаше една-две бойни сцени с прилична хореография. Най-общо, продължение на книгите на Карол, в което инструктурката по джудо Алиса се озовава в Страната на чудесата, стенеща под ботуша на обезглавяващата наляво-надясно Царица, чиито слуги отвреме-навреме отвличат хора от нашия свят, за да крадат чувствата им. Всъщност историята е по-интересна от това, което изглежда, като я описвам така, и единственият й сериозен минус според мен е, че в известна степен тривиализира произведението на Карол. Добро сравнение е холмарковата версия на "Джак и бобеното стъбло", но "Алиса" е доста по-добър филм. 8/10. Бтв, установих, че оригиналната Алиса съм я забравил почти напълно, та трябваше да я възстановявам покрай филма. Не успях в това. Както и да е...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Mar 18, 2010 12:33 am

Антихрист... ужасно е дистърбинг :shock: :?
Хареса ми, но не ме остави отвян - самоцелен ми е и кефи заради стилистика и операторство, която би ме кефила във всечий и всеки филм.

Все пак хорър моментите и символиката са на висота, а Уилям Дефо е страшно готин.

Хубав анализ - http://www.opendemocracy.net/article/an ... -von-trier съгласен съм май с почти всичко вътре
This is it. Ground zero.

rodd1ck
E'lir

Post by rodd1ck » Thu Mar 18, 2010 1:08 am

От разни коментари ми се струва, че на жени влияе доста по-силно и отвяващо. Иначе мен ме впечатли умерено, може би недостатъчно го възприех на неудобните седалки в Дома преди няколко месеца сред винаги странно реагиращата публика.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Mar 18, 2010 1:51 am

Мен просто ме отвя. Като кинематография нямам *никакви* забележки - нито към заснемането, нито към играта на актьорите, нито към ритъм/скорост/ефекти... като филм е страхотен, но идеите в него... идеите, които излага направо... идеите, които загатва... Не знам по какъв начин трябва да мисли човек, за да стигне до *всички* тези идеи и да ги събере в толкова добре свързано повествование - трябва да има невероятно въображение, но ЗАЩО за такива цели бееееее?!

Общо-взето през 15 минути си променях мнението за това какво ще видя в остатъка от филма, като мина през поне 4-5 доста различни жанра и всеки път ми изглеждаше съвсем логично и непротиворечиво. През цялото време обаче все повече и повече се чудех дали, ако продължи все така, няма в един момент да ми дойде твърде много и да си изляза от залата, но пък от друга страна, през цялото време бях на практика убеден, че няма да си изляза, защото въпреки всичките нездрави идеи филмът е страхотен. Ама... ама... ама все пак... да де, знам, че ако не бяха тези идеи, сигурно нямаше да се получи толкова ужасяващо впиващ се в мозъка незабравим филм - ама... ама... ама все пак... не можеше ли малко по-малко нездрави идеи?! Мммммдам, знам, че не можеше...
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Mar 18, 2010 9:42 am

Мен също успя много да ме впечатли, но някак си на едно обективно ниво, а не чак да ме отвее.
Бтв, това е един от малкото пъти, когато чувствам за нужно да чета анализа на филма...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Thu Mar 18, 2010 10:57 am

Снощи гледах Последният танцьор на Мао. Честно казано, ако не беше балетът, щеше да е пълно разочарование, така е 90% разочарование. Филмът има потенциал, но склонността да ни натрапват Лошия Комунистичеки Китай, Който Репресира Гражданите Си (ТМ) направо си дразнеше. Количеството клишета на единица екранно време потрисаше, а склонноста да се насичат балетните сцени с рандъм close up на поредния безличен образ нерви до полуда. Актьорската беше отчайващо посредствена. Изобщо, силно НЕ го препоръчвам за гледане.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving