Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Mar 16, 2010 3:22 pm

Super M wrote:Интересно интервю на Сашо Диков за президента и за грешките и провалите на ГЕРБ.

Интервю
Дори да бях убер против Първанов и за Бойко, тоя идиот Сашо Диков щеше да ме обърне на 180 градуса с жалката си злобица :?
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Mar 16, 2010 4:19 pm

Бтв, не съм гледала интервюто, но все си мислех, че Диков е спортен журналист...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Mar 16, 2010 4:23 pm

Да бе, и аз не разбрах кога е мутирал :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Mar 16, 2010 4:25 pm

В грешка си, той е специалист по всичко и най-вече по рзкриване на заговори и далавери. ;)

Не смятам да гледам интервюто, не съм чак толкова изпаднал, че да приемам сериозно човек, който е от десетилетия спортен журналист на теория, води практически всеки ден многочасово предаване с основен фокус футбола и все още си няма хал-хабер от тази игра, изключвайки познанието на всяка запетайка от правилника на БФС.
Last edited by Demandred on Tue Mar 16, 2010 4:26 pm, edited 1 time in total.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Super M
Warmage

Post by Super M » Tue Mar 16, 2010 4:25 pm

Дори да бях убер против Първанов и за Бойко, тоя идиот Сашо Диков щеше да ме обърне на 180 градуса с жалката си злобица
Когато съм го гледал, доста оплюва ГЕРБ, затова си мислех, че може да ти хареса ;)
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Mar 16, 2010 4:30 pm

Че аз не нямам нищо против ГЕРБ повече отколкото срещу всички останали :mrgreen: Т.е. смятам ги за жалки измамници с няколко идеи по-некомпетентни и хванати от кол и въже, в сравнение с останалите досега.

Единственото готино в това правителство е, че когато народът или коментаторите нададат вой и Бойко се дърпа назад, за да си пази рейтинга, благодарение на което отпадна (за момента) абсурдният полицейски закон за следенето в нета, отпаднаха няколко силно незаконни строежа, отпадна Румяна Желева.

Това обаче по никакъв начин не е чак толкова положително. Говори отново за некадърие. Нито могат да наложат някакви непопулярни мерки, нито знаят какви да са - налагат само такива непопулярни мерки, които наистина има остра причина да са непопулярни, понеже са абсолютен булшит, полицейщина и грандомания.

За мен усилията, които се хвърлят в демонизацията на предишното правителство и в момента на Първанов, са абсолютно прикриване на управленска немощ и това започва да става болезнено очевидно.
This is it. Ground zero.

Super M
Warmage

Post by Super M » Tue Mar 16, 2010 4:46 pm

Това да смяташ всички за жалки измамници принципно е доста печеливша и правилна позиция. По принцип се е оказвала вярна винаги досега в най-новата история на България. За мен просто БСП и особено Тройната коалиция ровеха с мръсни нокти дъното на дъната и съм длъжен на известна толерантност към всеки следващ опит, защото има още доста преди да ги надскочат по анти-постижения. Освен това съм убеден, че всяка промяна може да стане или бавно или кърваво защото старите кадри на номенклатурата от десетки години така са окупирали държавния апарат, че сигурно трябва да настъпи нещо подобно на Френската революция, за да ги откъснат оттам.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Mar 16, 2010 5:00 pm

Старите кадри отдавна са стари. И се грижат основно за зъбите си.
Тоя лаф за последно вързваше дикиш когато Софиянски си спечели третия мандат (и дори тогава беше удивително как мина). Наистина ми е непонятно как може да има хора, които още вярват, че някаква МОЩНА конспирация от бивши ченгета от инвалидните си колички управлява ВСИЧКО видите ли в държавата.

Не, просто управниците ни са нагли безочливи и особено некадърни копеленца от-до, а народът е жалък и мрънкащ. Това е. Мафията, доколкото е ясно, че все пак я има, е колкот стара, толкова и нова.

За един човек няма значение дали е бил кадесар или комунист, за това дали е кадърен и съвестен. Двете неща по никой начин не са еквивалентни. Нито е необходимо да си К/К, за да си нещастник, нито е достатъчно. Точка.

Според мен предишното правителство има основен грях в това, че позволяваше на Доган да си развява коня. В краденето определено не се е представило по на висота от предните две, а икономическата стабилност продължава да си расте нон стоп от 97ма насам въпреки, а не заради властта.
This is it. Ground zero.

Super M
Warmage

Post by Super M » Tue Mar 16, 2010 5:20 pm

Старите кадри отдавна са стари. И се грижат основно за зъбите си.
Тоя лаф за последно вързваше дикиш когато Софиянски си спечели третия мандат (и дори тогава беше удивително как мина). Наистина ми е непонятно как може да има хора, които още вярват, че някаква МОЩНА конспирация от бивши ченгета от инвалидните си колички управлява ВСИЧКО видите ли в държавата.
Не това беше смисъла на моя пост. Стари означава както възрастни, така и морално остарели. Не съм чел конспиративни книги, нито смятам за добър източник жълтеникавите издания за босовете, които се продават по бутките за вестници. Малкото дето знам от покойния си вуйчо, който в определен период от живота си е работил в силовите структури на държавата, е достатъчно, за да си направя собствените изводи как са се организирали някогашните групировки - напълно целенасочено и преднамерено. Естествено, подобни структури отдавна са заживели собствен живот, а колкото по-мръсен е бизнеса, с който се занимават, толкова по-интензивно се сменят лидерите. Но по-голямата част от тях - като ТИМ във Варна, вече отдавна имат легални занимания и в някои случаи са изградили полу-феодални структури като контролират огромна част от икономиката в съответните региони.

Тук не става дума за група пенсионирани генерали, които приличат на император Палпатин от Звездни войни. Става въпрос за старата комунистическа върхушка и особено представителите на силовите структури, които преобразуваха политическата си мощ в икономическа. Това не е сполетяло само България, а и много други бивши соц. републики, но тук е в особено големи размери, защото промените се извършиха организирано и отвътре вместо под някакъв забележителен обществен натиск. Затова имаме и термини като "Кралски преврат". В такива ситуации оцеляват и се приспособяват най-информираните, най-прагматичните и най-безскрупулните - някои се превърнаха в съвременни олигарси, други в престъпни босове и бизнесмени, трети запазиха позициите си на подкупни и корумпирани номенклатурчици, четвърти отпаднаха от играта. Не е необходимо да си гений за да проумяваш логиката на тези събития и отражението им в последствие. Нито е много умно да се отричат все едно са някаква кой знае колко сложна и заплетена извънземна конспирация или другата крайност - детска приказка, измислена от озлобени неуспели хора, за да си оправдават неуспехите в живота или липсата на компютърна грамотност ;) Това са процеси, които отдавна са известни и регистрирани, а след няколко десетилетия, с повече или по-малко конкретика, ще присъстват в учебниците по история като един доста мракобесен период за България.

Комбинирано с латентността, мързела и простотията на българския народ, за които намекваш, имаме доста ясна и логична връзка между миналото и настоящето.
Last edited by Super M on Tue Mar 16, 2010 5:28 pm, edited 2 times in total.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Mar 16, 2010 5:21 pm

Жоро, все пак от промените са минали 20 години, а не 60, хората на постове тогава далче не са масово винвалидни колички. А е факт, че след промените масово се облагодетелстваха хора имащи връзки с миналата власт. Не казвам, че са някаква организирана структура сега вече, но е факт, че поединично се оказват такива.
Дори Бойко Борисов е пазил Живков :mrgreen:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Mar 16, 2010 6:04 pm

Че силовите групировки бяха плод на прежната власт никой не спори. Че имат влияние благодарение на изнудване и ресурсите, които са имали (а някои от тях имат и сега) в силовите апарати на държавата, също никой не спори. Това, което аз се опитвам да кажа, е, че това нещо изобщо не е организирана престъпност, а е съвсем нормален ефект, който дори няма нищо общо конкретно с комунизма, а просто с всяка паднала под икономически натиск власт.

Следователно всякакви приказки от типа на това, че видите ли лустрацията ще оправи държавата, че Първанов и генералите дето са го избутали напред или мутрите, дето го спонсорирали, са тука причина едва ли не за социалния ни срив, за мен са абсолютно в джаза.

Проблемът на България е НАЙ-МАЛКОТО в някакви динозаври, захванали залязващи силови структури, и кукловоди, които сменят правителства, докато въртят афери с Русия. Това е абсурдно и според мен е нужно просто да не си психясал от медиите, за да е ясно, че е така. Проблемът на България е основно в абсолютната липса на визия накъде върви държавата, какво иска народът (който нищо не иска), недалновидно използване на силните за икономиката и политиката ни асети и грабенето и наглостта на всички нива на държавните апарати, включително в съдебната власт. Това е, толкоз.
This is it. Ground zero.

Super M
Warmage

Post by Super M » Tue Mar 16, 2010 6:32 pm

Първанов е един от ярките събирателни образи, олицетворяващ всички тези най-гнусни отсенки на прехода - червен политик с 8 години стаж като бездеен президент и активен поддържник на статуквото. Човек с агентурно минало, с официално декаларирано спонсорство от лица, превърнали се в медународно припознат символ на корупцията в България, срещу които в момента текат съдебни дела. Човек, служещ си с евтини агентурни трикове и постановки, за да привлича медийно внимание. Разединител на нацията, който очевидно има страстно желание да се върне активно в политиката и използва президентския си пост за популистки изяви. А самото изречение "Проблемът на България е НАЙ-МАЛКОТО в някакви динозаври, захванали залязващи силови структури, и кукловоди, които сменят правителства, докато въртят афери с Русия." ме шашка. Само като го чета настръхвам от съдържанието му и ако осъзнаваш подобни заплахи и ги окачествяваш като най-малкия и незначителен възможен проблем, явно имаш много различна от моята приоритетна система. Каквото си написал оттам нататък донякъде е така. В момента декларираната визия е свързана с пълно сътрудничество с ЕС и в рамките на европейската политика, а доколко е постановка и доколко е правилна като посока, времето ще покаже. Народът иска много неща, но най-вече иска някой ДА ГО ОПРАВИ, а той да си живурка, без много да се ангажира с това-онова. За "недалновидно използване на силните за икономиката и политиката ни асети и грабенето и наглостта на всички нива на държавните апарати, включително в съдебната власт" съм съгласен с двете ръце.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Mar 16, 2010 6:41 pm

Казвам "НАЙ-МАЛКОТО", защото (особено втората част на) изречението за мен е тотална научна фантастика, параноя, насявана за да има населението ВРАГ (вж. 1984) и да не ебава за некадърието и наглостта на съвременните политици, както и хляб за вестници и писарушки тип Христо Калчев.

Има много по-сериозни проблеми и вместо да ги решаваме, ние си мърморим колко намсикойси с агентурно минало не пускал властта.

За Първанов не съм съгласен с горе-долу нищо, което каза. Въпреки някои негови откровени издънки, след провокации, за мен той е много по-точен президент от Пешето Стоянов. Т. нар. "агентурно" минало е смешно, а въпросът с ДС и доносниците бтв аз вече го обсъждах в друга тема.

За спонсори ако почнем да си говорим, не е много ясно кой ще излезе най-отгоре, според мен определено няма да са "червените" политици :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Tue Mar 16, 2010 6:45 pm

Бтв, сега нямам време да проверявам, но Първанов не е ли бил точно в един от онези отдели на ДС, върху които няма стигма?

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Mar 16, 2010 6:54 pm

Първанов никакъв не е бил. Цялата история беше обяснена в огромни детайли още навремето, но народът избирателно запомни само думите "агент" и "Гоце", шот толкоз му е акълът и като чуе "ДС" и остатъкът от изречението остава завинаги загубен.

Сътрудничил е на първо управление по македонския въпрос. На сайта на президенството има всички справки. Работата му се заключава в това да помага с издирването на документи за написването на една книга, помощ с техническия материал на автора й и в оценка на няколко срещи с хора от македонска страна. От собствените му подписани документи се вижда, че е противостоял на македонските позиции, нещо, с което днешните натоварени с този контакт лица трудно могат да се похвалят. Това е бил обектът на научната му работа и възможността да сътрудничи по този проект му е предоставяла достъп до оригинални и ценни исторически документи.

УАУ КОЛКО ПРЕСТЪПНО

п.п. и преди някой да каже как това е понеже липсват още папки, дето го обвиняват във всички смъртни грехове, позволете ми просто да се изсмея

случаят Гоце за мен е един от най-ярките примери за това колко зле сме като народ
This is it. Ground zero.