Интелектуалното пиратство - за или против, и докъде?
Moderator: Moridin
- RRSunknown
- Elder God
Ерм, не е точно така. Ти реално го връщаш като го сийдваш. Никой не те задължава с опрян пистолет, но ако не сийдваш то пада рейтинга и ти трият акаунта. Да, знам, че това важи за определени торент сайтове, но не за всички. Но, може да го направят да важи за всички и ако не сийдваш да ти начиляват глоба, както тази при забавяне на книга в библиотеката.
П.П. То релно наистина не е лесно изпълнимо, но аз наистина се замислих точно за правото на онлайн библиотеките, защото те не плащат права за книгите, който след това ще се препредават чрез тях.
П.П. То релно наистина не е лесно изпълнимо, но аз наистина се замислих точно за правото на онлайн библиотеките, защото те не плащат права за книгите, който след това ще се препредават чрез тях.
(\ /)
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
(X.x)
(> <)
Таковата... не си съвсем права. Когато заемаш физически продукт, връщайки го, ти вече не можеш да го ползваш, тоест чрез наема, платен от теб ти си купуваш ограничено време на ползване. С торента колко време ще го ползваш е само твое решение. Освен това, когато си абонат на библиотека и тн, имаш ограничение колко продукта да ползваш едновременно, още едно ограничение, което липсва при торентите. А и там са определен брой продукти и съответно се ограничава ползването още веднъж. В торентите липсват всички тези ограничения. А и сийдването не е връщане, напротив предвид геометричната прогресия, която те работят, ти само спомагаш по-масивното пиратсване.
ПС, аз самата съм пират, но когато мога купувам оригинали.
ПС, аз самата съм пират, но когато мога купувам оригинали.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
- RRSunknown
- Elder God
Поне в арена и замунда може да имаш коефицент 0.0001 и никой няма да те барне. Плюс това докато сийдваш - ти си го ползваш, а ако си взел нещо под наем както казах - спираш да го ползваш.Ерм, не е точно така. Ти реално го връщаш като го сийдваш. Никой не те задължава с опрян пистолет, но ако не сийдваш то пада рейтинга и ти трият акаунта.
Да, аз наистина не съм уточнила достатъчно, но съм за ограничаване на ползването. Някои неща могат да се контролират. Най-малкото е огранизаването на торентите, които ще може да изтегли един потребител.
Просто, крачките, които могат да се направят, не са изгодни на страните. Защо да има ограничения, като може и да няма, нали.
Просто, крачките, които могат да се направят, не са изгодни на страните. Защо да има ограничения, като може и да няма, нали.
(\ /)
(X.x)
(> <)
(X.x)
(> <)
- RRSunknown
- Elder God
- tigermaster
- Elder God
В замунда ги трият акаунтите с нисък коефициент, а и ако си под 0.3 нямаш право на разни привилегии - примерно да коментираш торентите.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- RRSunknown
- Elder God
- tigermaster
- Elder God
И до него ще стигнат, не се притеснявай. Предишния ми акаунт там го изтриха заради нисък коефициент. Беше преди четири години, де...RRSunknown wrote:Плюс това не ги трият - аз имам там познат с 0.14 дето не не са го барнали.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Досега не съм виждала определение за торент, според което той да не се тълкува като такъв, защото ползването му е ограничено. И да има, то това не влияе по никакъв начин на идеята ми. От някакъв момент се ограничават потребителите на торент сайтове и толкова.RRSunknown wrote:Ако се ограничат торентите - то спират да са торенти.
Аз си купувам неща, които ми харесват и искам да консумирам повече от веднъж, но съм защитник на торентите главно поради една причина. Искам да гледам даден филм, ей така, от любопитство. Не желая да го имам в колекцията си, но бих му хвърлила око и ще платя някаква обоснована сума за заемането. Да де, ама няма кой да ми го предостави да го гледам срещу малка сума. Дори да има видеотека в квартала ми, то много често филмите, които ме интересуват, няма да ги има там. И тогава остава само варианта да си ги поръчвам от чужбина или... ами, да, как не се сетих - да не го гледам изобщо. Ами купчина сериали, чиито права за излъчване няма да платят, защото телевизионното време е заето от нашумели турски сапунерки?
(\ /)
(X.x)
(> <)
(X.x)
(> <)
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God