Гибли е прав/а, със сигурност ще стане друг филм - по-готин.

Че нали ти беше този които обясняваше как 3Д-то в Christmas carol било самоцелно и филмa бил слаб, а в Аватар е използвано много по-добре като е подсилвало цялостното усещане. Същото е и с визията на Аватар. Вместо Пандора да е фона на който развива действието и да подсилва въздействието от филма, сюжета е преосто предлог за да ни развеждат из нея.Roland wrote:На баба ти хвърчилото. Ще стане точно социална драма. И за какъв точно уй някой ще продуцира филм за половин милиард, който да ни разкаже за тъжната съдба на индианците? Какъв е смисълът от смазващата визия? Тя ще продължи ли да смазва, ако не е впрегната в елегантна приключенска история, а затлачена от сиви образи и морален релативизъм драма?
Имаш ужасния навик да слагаш по дифолт собственото си мнение като абсолютна точка. Ми приеми, че тази затлачена със сиви образи и морален релативизъм драма повече би се харесала на някои, ако е направена като хората.Roland wrote:На баба ти хвърчилото. Ще стане точно социална драма. И за какъв точно уй някой ще продуцира филм за половин милиард, който да ни разкаже за тъжната съдба на индианците? Какъв е смисълът от смазващата визия? Тя ще продължи ли да смазва, ако не е впрегната в елегантна приключенска история, а затлачена от сиви образи и морален релативизъм драма?
Сега филмът не бил оригинален, но когато се замени архетипния му, легендарен сюжет и се преразкаже дословно историята на САЩ с Индианските войни ще стане. Само това му е липсвало на сюжета - нави да са в резерват - щеше да е страхотно поучително! Bullshit!Според мен можеше да е по-малко черно-бял и без да става социална драма, но по предложения начин със затварянето на туземците в резервати и и т.н., няма как да е нещо друго. И тогава вместо преразказана Покахонтас, щеше да е преразказан учебник по история на САЩ.
АЙДЕ ЧЕТИ КАКВО ПИША И ПОСЛЕ МИ ГОВОРИ, ЧЕ Е БУЛШИТ, А?Сега филмът не бил оригинален, но когато се замени архетипния му, легендарен сюжет и се преразкаже дословно историята на САЩ с Индианските войни ще стане. Само това му е липсвало на сюжета - нави да са в резерват - щеше да е страхотно поучително! Bullshit!
Пък ние казваме, че щеше да е много хубаво ако беше приказка най-вече по отношение на визията си.Що се отнася до моралните дилеми Аватар, разберете, е приказка. Приказките са черно-бели.
Не, пак щеше да е направил най-касовия филм на всички времена, защото Титаник си остава неговИ все пак добре, че Камерън не е имал до себе си такава шепа "разбирачи", че тогава може би нямаше да направи най-касовия филм на всички времена, а нещо друго.
Yeah, his bad. Sorry.Morwen wrote:Ам, фантастичния свят със светещите дървета и шесткраките зверове? Къщата на дървото и язденето на летящи драконоподбни неща, такива работи. За мен това си е съвременен Лотлориен с елементи на Фърнгъли. И това не го казвам с цел нещо да взема на подбив, защото е прекрасен съвремен Лотлориен.
Емо, Супер М беше избрал да цитира точно мен, все пак.
А защо да си ги представяме като метафори на вътрешния свят на Джейк? Разбирам той да имаше история с някакви душевни терзания и търсения... Но това не е история за вътрешния свят на джейк, това е история за това как се оказва точния човек на точното място.
Users browsing this forum: Bing [Bot] and 4 guests