Ех, Trip, изпотима... Напъвах се доста да се сетя, но повярвай ми, не мога... Не че ще се учудя, ако съм казал нещо особено "глупаво" и "просто", или направил нещо такова, но трябва да ти я ясно, че глупакът е тъждествен с глупостта си, т.е няма как да разбере че приказва глупости и къде точно е глупостта му, щото приказва това което мисли, или му иде на акъла...
Умирам да ме учат, хеля пък без пари, та да се възползувам от възможността да попитам, Trip, сам не успях, къде точно правя прости и глупави аналогии?!
п.п. между другото както си мислих върху питанката ти, открих че не виждам как на въпроса
Roland wrote:Да бе, бтв, някой дал ли е КОНКРЕТЕН план за по-добър сюжет?
може да има отговор който да бъде по-глупав и прост.
Понеже при все признанието си, че може да си казал нещо "глупаво" и "просто", тия кавички ме карат да си мисля, че поне мъничко ме иронизираш, та да обясня - аналогиите ти са прости, защото са повърхностни и съдържат фактологически и логически грешки, а са глупави, защото поради простотата си ме карат да си мисля, че не са продукт на особено концентрирана и задълбочена мисъл - даже хич. Дано така да е по-ясно
Поради което те подканих да се позамислиш. След което, предполагайки, че едва ли ще си склонен да го направиш, те подканих да ме питаш. Ако по някакъв начин отговорът ми е предизвикал даскалски асоциации, сори - при все, че не виждам нищо даскалско в тона ми, което да те засегне, предвид, че май и самият ти си наясно, че с постовете си в тая тема само си чешеш езика и съответно не ти пука кой какво мнение има по въпроса.
Затова ще съм кратък - армията е наемническа, което по никакъв начин не подканя паралел с американската такава, защото наемническата армия в Аватар е наета от корпорация. Армията е малобройна (в сравнение с армията на някоя държава).
Не съществува логическа корелация между способността на един товарителен кораб да измине разстоянието между Земята и Пандора (което никъде не е описано като галактическо), и мощта на не твърде многобройните военни машини и хора в него. В чисто технологическо отношение, основният силно фючър сай-фай елемент при хората е криогенният сън. Отново, няма абсолютно никаква причина да се смята, че щом сме стигнали до криогенния сън, сме стигнали И до качествено подобрение в областта на военното въоръжение. Подобренията, както видяхме, са единствено количествени, при това не драстични.
На'витата с копия и лъкове не направиха нищо срещу армията на Куорич в сцената с падането на дървото. На'витата с петкратно повече воини с копия/лъкове/икрани/помощта на цялата фауна на Пандора имат определено по-висок шанс срещу тежки военни машини, принудени да маневрират сред дърветата.
Дано *сега* ти е станала по-ясна логиката, макар да ми се струва, че поначало ти е, и само си чешеш езика. И понеже подозирам, че и аз правя същото, ще взема да спра...