A V A T A R
Логичният отговор гласи "абе дайте да им сложим 6 крака, вместо 4, някво по-cool ще е", нищо че по всички закони на естествения подбор някакви големи копитни животни, с които трябва да галопираш би трябало да са само с 4. Но както и да е - то целият дизайн на филма е подчинен на това правило - оттам и пеперудените крилца на птеродактилите, нищо че е абсурдно да са им по 2 чифта.
Ограмоти се:
http://en.wikipedia.org/wiki/Natural_selection
Все пак, за да смеля основното: естественият отбор не се отнася до определена екосистема или планета или галактика или..., а е фундаментален принцип, който определя развитието на всеки жив организъм (разбирай - репликиращ се генетичен материал и неговата обвивка) в съответствие с околната среда.
http://en.wikipedia.org/wiki/Natural_selection
Все пак, за да смеля основното: естественият отбор не се отнася до определена екосистема или планета или галактика или..., а е фундаментален принцип, който определя развитието на всеки жив организъм (разбирай - репликиращ се генетичен материал и неговата обвивка) в съответствие с околната среда.
- tigermaster
- Elder God
*плясващо се по челото смайли*
Добре де... Сега до естествения подбор на Вселената ли опряхте... То бива смукане от пръстите, ама това е вече прекалено.
Добре де... Сега до естествения подбор на Вселената ли опряхте... То бива смукане от пръстите, ама това е вече прекалено.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Мерси Силвъре, че с един линк към уикипедия ми припомни 5 години учене за олимпиади по биология и кандидатстване медицина в училище 
съществува такъв принцип, но хайде да вземем впредвид няколко неща:
0) its a fucking movie
1) Пандора е друга планета, с бог знае какви условия на живот и бог знае как точно е еволюриал, от какво е еволюирал, кога е започнал да еволюира и защо точно по този начин е еволюирал живота там.
2) този "принцип" не обяснява изцяло теорията на еволюцията ДОРИ на Земята
3) its a fucking movie

съществува такъв принцип, но хайде да вземем впредвид няколко неща:
0) its a fucking movie
1) Пандора е друга планета, с бог знае какви условия на живот и бог знае как точно е еволюриал, от какво е еволюирал, кога е започнал да еволюира и защо точно по този начин е еволюирал живота там.
2) този "принцип" не обяснява изцяло теорията на еволюцията ДОРИ на Земята
3) its a fucking movie
Scalpel. Sponge. Magic Wand!
Ами като ми кажеш, че естественият подбор на *земеподобна* планета може да действа по друг начин и язък ти на петте години учене за биологични олимпиади.
Знаеш ли кога ездитни животни ще развият още един чифт крайници? Примерно когато са още няколко метра дълги и трябва да ги яздят по 5 наавита наведнъж, при това не много бързо.
Точно щото е fucking movie като са решили да правят дизайните нереалистични от гледна точка на правилата в природата, поне да ги бяха направили малко по-интересни, а не на принципа на разменени глави на разни животни и/или по-голям брой крайници.
(Btw, този принцип обяснява напълно еволюцията на живото на Земята.)

Точно щото е fucking movie като са решили да правят дизайните нереалистични от гледна точка на правилата в природата, поне да ги бяха направили малко по-интересни, а не на принципа на разменени глави на разни животни и/или по-голям брой крайници.
- tigermaster
- Elder God
Сега ако бях на мястото на останалите в този, хм, спор, бих ти казал нещо от рода на:Silver wrote:Ами като ми кажеш, че естественият подбор на *земеподобна* планета може да действа по друг начин и язък ти на петте години учене за биологични олимпиади.Знаеш ли кога ездитни животни ще развият още един чифт крайници? Примерно когато са още няколко метра дълги и трябва да ги яздят по 5 наавита наведнъж, при това не много бързо.
Точно щото е fucking movie като са решили да правят дизайните нереалистични от гледна точка на правилата в природата, поне да ги бяха направили малко по-интересни, а не на принципа на разменени глави на разни животни и/или по-голямо число крайници.
"ДОБРЕ, ПЕЧЕЛИШ. ТИ СИ ПРАВ, НИЕ ГРЕШИМ. `АЙДЕ МЛЪКНИ СЕГА, А?"
Само дето не съм. Все пак бих ги посъветвал да спрат да ти обръщат внимание. Не си интересен.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог