Определено значи има някакъв проблем със субтитрите в IMAX. Това естествено само у нас. Някой просто си е оставил ръцете. Има страшно много оплаквания.Super M wrote:Да - за IMAX в Mall Sofia.А на IMAX ли си го гледал? Защото на Cinema City Пловдив бяха перфектни субтитрите, но то било Real3D. Превода не ме подразни на нито едно място(Поне до колкото помня ) и бяха добре позиционирани, като на места се местеха малко в страни за да не пречат.
A V A T A R
- RRSunknown
- Elder God
Не, бате, не дразнят. Дребнички са. Само дето трудно се четат.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
http://troshanov.wordpress.com
Аз просто не ги четях освен ако не успея да разбера нещо. Иначе ми се кръстосваха очите буквално от 3 реплики. Субтитрите просто не бяха направени за с гледане с очила, личеше си разликата и като пуснаха финалните надписи - те бяха размазани без очила, докато субтитрите си бяха съвсем ясни и... двуизмерни. Не е лесно да си тъп.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
То така или иначе ще имаш нужда от субтитри, които да ти превеждат репликите на езика на навитата. Но те поне са съвсем четливи, оцветени в оранжево, и си личи наистина как българските просто не бяха съобразени с Аймакс технологията. Да не говорим, че двама човека се оплакваха как спрели филма по средата заради технически проблеми, а моята прожекция я забавиха с 40 минути пак по същата причина. E айде come on, де.RRSunknown wrote:дано да няма субтитри че много ме дразнят.
- RRSunknown
- Elder God
Днес го гледах в Търново . Най-добре похарчените ми пари за кино от години насам. Ще ми се да кажа нещо повече - да коментирам, да споделям впечатлия но те са толкова много че няма смисъл. При това ми хареса не само на ниво визия (там спор няма че е най-доброто изобщо създавано някога) но и на ниво сценарий и озвучение. Просто уникалне филм, единственото което ме е яд е че не мога да го гледам пак по начина по който е предвиден филма.
б.т.в. за субтитрите - бяха си абсолютно четливи с очилата и гадни без , но за сметка на това някой "гений" ги поставил на такъв фокус че ако ги погледнех и губех от фокус действието.
б.т.в. за субтитрите - бяха си абсолютно четливи с очилата и гадни без , но за сметка на това някой "гений" ги поставил на такъв фокус че ако ги погледнех и губех от фокус действието.
Още ли анализирате 'детското' на Камерън? Аватар е чисто забавление - нищо, че се намират някои, които да търсят в олигофренската му история някакви не знам какви послания.
ако се интересувате: 8/10 _ мойше и по добри лицеви анимации
ако се интересувате: 8/10 _ мойше и по добри лицеви анимации

Last edited by kire4a on Sat Jan 02, 2010 10:00 pm, edited 1 time in total.
- RRSunknown
- Elder God
- The Mad Hatter
- Farmer