Аз пък имах коренно различно усещане за 3D-то. Минута-две след първия "холи шит" очите ми просто си казаха "така сме го искали винаги!" и си умрях от кеф без да се изморя 3-те часа. Дойде ми почти естествено, въпреки че технологията все още не е чак перфектна.
Еми нужно е, щото очевидно за нямалко хора (не съм единствен, тоест) не е достатъчно просто да си пасва на филма. Всеки грамотен холивудски композитор може да ти напиша музика, дето да си пасва на филма. Титаник обаче имаше саундтрак, който запомняш, който можеш да си тананикаш.
Т'ва е силно изчанчено разбиране за филмовата музика, мен ако питаш. Потенциалът за тананикане на някакви темички не е определящият фактор за едва ли не всеки саундтрак, както го изкарваш. Всичко зависи от това каква музика е подходяща за определен филм. Все едно това, че амбиента от Solaris не може да се "тананика" променя факта, че е страхотен.
Музиката на Avatar може да не е направена да се слуша извън контекста на филма, но в него пасва идеално, като Хорнър не е просто "всеки грамотен холивудски композитор", а един от най-добрите в бранша, що се отнася до перфектно сливане на музиката с действието.
Едит: Всъщност поправям се. Сега пробвах OST-то и е съвсем приятно за странично слушане, като има някои доста прилепчиви заигравки с иначе стандартните хорнърски теми на места. Като за Хорнър (който принципно е един от най-добрите, но и най-крадливи и изтъркани хорица в бранша) е направо бижу. А и като гледам консенсусът сред хората, на които им разбират малко от малко главите от филмови OST-та, музиката на Avatar получава почти само хвалби. Тия мнения, че е някакъв тотален шит, просто не ми минават.