Между другото, историята на Пандора и взаимовръзките на живите организми на нея (всички живи същества са свързани в едно цяло с енергиите си

Абе заеби.
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Това, което предизвиква главобол не са плавните шоу-оф шотове на Земекис (да, той е яко шоу-оф още от 1992, че и по-рано - и тва ме кефи, кво да направя...), а примерно първата гоненица с онова зле текстурирано динозавърче в Аватар, където в 3д очите ти могат да хвръкнат от орбитите.Scourge wrote:аз, за разлика от силвър, съм доволен, че липсват изсилени 3д шоу-оф шотове, които причиняват главобол.
ЛОТР е не по-малко мащабен, но излезе преди 8 години.Иначе революционен е мащабът на филма, на ниво замисъл и изпълнение, най-общо казано.
Ice Age 3 също е 3D и там няма нито един шот, в който 3D-то е център на внимание. Up също.За мен лично е революция и това, че някой най-сетне се усети, че 3Д-то не трябва да е център на вниманието като правиш 3Д-филм.
Субективно за теб това може да е така, но бас държа, че са повече хората, които вече са казали точно това за SW. Определянето на нещо за революция предполага да се мине с много границата на субективния кеф.Революция е и това, че Аватар е първият фантастичен филм с ИСТИНСКИ фантастичен свят, в който можеш да повярваш.
Дори да приемем, че това, което казваш е точно, революцията не може да е "последна крачка" (тя е по-скоро първа крачка в нещо). Но то не е точно: 1. Разликата в експресивността на Нейтири и Голъм не е толкова чудовищна, между Конг и Нейтири - също, между Грендел и Нейтири - също. 2. При лицевите анимации на Нейтири имаше много проблеми (за щастие по-дребни, отколкото очаквах). И основното - 3. Нейтири не е човек - тя има човешки черти, но е стилизирана и не попада в uncanny valley, поради което ти се струва, че е по-изразителна и убедителна, да речем от Хопкинс в Беоулф. Ако Нейтири имаше изцяло човешки черти, положението сега щеше да е съвсем друго. В много по-голяма степен революция е това, което Земекис се осмели да направи и не успя докрай (основно в Беоулф - човешки модели, които имат съвсем конкретна цел да те излъжат, че са истински хора) и това, което Финчер почти успя да направи (неговото беше много по-адекватно, но пък и беше само CG-маска за лице).Революция е фактът, че Нейтири е последната крачка към реалистичен дигитален човек, в пъти по-изразителна и реална от Голъм.
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests