Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Nov 30, 2009 12:41 pm

Muad_Dib wrote: но последната сцена с Коко на стълбите в класическия Шанел-аутфит беше великолепна.

Да, това е безспорен факт. Освен това изражението и някак си успя да каже за 20 секунди повече от всичко, което изказа в час и половина преди това.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Nov 30, 2009 5:26 pm

Абсолютно точно:) Иначе от двамата й ухажори като актьорска игра и като образ повече ми допадна Етиен.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Dec 01, 2009 10:23 pm

Der Himmel über Berlin (Wings of desire) за втори път, вече в HD на голям телевизор. и първият път ми беше харесал, обаче сега направо останах с зяпнала уста. Изумителна красота и омагьосваща атмосфера. Не е толкова прецизен като идея и внушение като Paris, Texas и към края има някои леко излишни монолози и сцени, но като цяло е нещо разкошно, особено ако за вас визията и атмосферата са по-важни от сюжета и логиката.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Dec 01, 2009 10:26 pm

Никога не съм изтрайвал толкова трудно филм, колкото тоя, кълна се... На кино и то.
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Dec 01, 2009 10:37 pm

Аз съм на мнението на Дем, бтв гледах на кино в Одеон. И ми е един от любимите европейски филми, ако можеш да възприемеш речта в оригинал без субтитри е и още по-прекрасен:)

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Tue Dec 01, 2009 10:37 pm

Roland wrote:Никога не съм изтрайвал толкова трудно филм, колкото тоя, кълна се... На кино и то.
The Men Who Stare at Goats...need I say more? :twisted:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Dec 01, 2009 10:39 pm

Определено, щото него НЕ ГО изтраях, а си излязох. И той няма претенции да е една от най-великите европейски класики.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Dec 01, 2009 10:41 pm

За Криле на желанието наистина си е до настроение и .... желание :). Като го гледах за първи път бях абсолютно изкъртен, втория път съвсем наскоро ми беше по-трудно. Може би трябва да си много млад и особено философски настроен, знам ли. Въпреки това филмът е обективно най-доброто на Вендерс.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Dec 01, 2009 10:45 pm

БТВ, посвещението накрая на Wings of desire е страхотно за всеки артфилм сноб като yours truly:
"Dedicated to all former angels, but especially to Yasujiro, Francois and Andrej."
Ако не знаете кои са тези тримата, shame on you.

А сега видях и как е постигната уникалната визия "All of the black & white sequences were shot through a one-of-a-kind filter made from a stocking that belonged to cinematographer Henri Alekan's grandmother." На това ми викам изобретателност. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Dec 01, 2009 10:46 pm

Впрочем, аз имам принципна непоносимост към Вендерс. Правил съм поне пет опита с негови филми и нито един не ми влезе дори малко. Та и на това се дължи.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Dec 01, 2009 10:47 pm

Е аз също ще бъде честен тогава - това е единият от трите негови филма, които съм гледал и единственият, който ми харесва. :wink:

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Wed Dec 02, 2009 1:50 pm

Гледах Perfect Gateway. Плот Туиста успя да ме изненада, но само поради абсурдността си, по никакъв начин не се намекваше дори римуутли, че :спойл:спойл:спойл:, както е във филмите с добри туистове. Даже дори напротив. It is a big no-no.
Иначе филмчето ми хареса доволно, имаше и много хубави пейзажи, а и мойта любима Мила :).
Look at the darkness...
...around me.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Dec 02, 2009 1:51 pm

А на мен ми беше така скучен...освен това не мога да трая Steve Zahn, като малък недохранен пор ми е.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Wed Dec 02, 2009 2:16 pm

И на мен ми е противен, и бтв силно силно ми напомня на Шон Пен.
Look at the darkness...
...around me.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Dec 02, 2009 2:17 pm

Така е, уви...Дано не се вреди и той с два Оскара.