Обаче бога ми, КОЛКО Е ЯК

Малко спойлерски коментари надолу:
Джак Никълсън е ТАКОВА ниво актьор, че нямам думи да го опиша, ебаси @_@
Странното е, че при все абсолютната различност на Кубриковия филм, в него има повече оригинални реплики от книгата, отколкото поне докъдето гледах минисериите. В пъти. Вероятно се дължи на факта, че диалозите в тях са оперверзени от нуждата всичко да се ИЗКАЗВА, вместо да се показва, както е в книгата...
Има обаче доста промени, които просто не виждма защо са сложени. Не помагат по никакъв начин за атмосферата и мязат на самоцелна различност, а това е единственият вид промени, към който не съм толерантен като опре до адаптации. Например това колко готин е Улман не виждам как допринася за каквото и да е. Или номерът на стаята, дето от 217 е 237. Може нещо да не съм вникнал де, ама...
И Дани е крийпи. Лайк, МНОГО, особено с това колело.... И ломоти неприятно. Пак е по-добре от басета де, ама ми беше почти гнусен. И цялата история да стане някакво кататонично зомби в един момент ми е... Можех и без пръста да мина.
И Уенди, милата, която само тичаше от хорър на хорър накрая и пищеше с тоя нож в ръцете като домакиня с точилка, видяла мишка. Умилително. Има ли теория, според която това, че накрая двамата с Дани тръгват нагоре по склона, вместо надолу към града, и че мъглата ги поглъща, означава, че си взимат лошо?
What was up with the pic in the end though? А, да, и Джак Никълсън що няма оскар за тая роля за бога?
Бтв, един виолист от нашия оркестър каза, че е бил в хотела, където е сниман филмът. Трябва да го поразпитам за асансьора

П.П. ЖЕНАТА ВЪВ ВАНАТА! СЦЕНАТА С ДЖАК!