Я вместо аз да ти казвам ти ми кажи колко бутона използва кънтъра. Доакто мислиш ще ти ги подскажа - ако изключим движението стрелба, втора стрелба, скок, клек, нож, основно оръжие, второ оръжия, граната, презареждане. Какво има за управление елементарното кознолно шутърче - два спусъка за стрелба - много често се натискат едновременно, презареждане, скок,клек спринт, 4 бутона за смяна на оръжията, зуум, атака за близък бой.Я сега се опитайте да ми обясните къде им е по-сложното от към механика на модерните шутърчета,че май всички 'иновации' идват от ограниченията на умрялия контролер?
Нещо повече - и след 5 години шутърите пак ще имат същите бутони защото просто нямат нужда от повече.
И ако за теб е лайняно да си сменяш светкавично оръжията , да изпозваш едновременно граната и стандартна стрелба то за мене не е.
Сега и аз тук мога да изредя една камара игри,дето съм ги играл,ама накрая май ще излезе,че нито аз,нито ти сме Господ,че да отсечем кое е правилно.
Наистина искам да ми изброиш какво си играл за конзола и за компютър (говоря за една и съща игра на две палтформи). Именно това е целта - говоря от опит а не от хвалба.
Куейк механиката Е елементарна и го казвам със самочуствието на човек играл по турнири на Куейк 3. Не бъркайте механика с майсторство! Това са две коренно различни неща. На Куейк много трудно се става майстор - нивата трябва да се зазубрят а рефлекса да се отработи и поддържа. На Куейк дори липсва фактора презареждане , за какви сложности изобщо говорим

За всеки случай има много повече фактори за съобразяване в сравнение с Куйек - гранати, презареждане, близък бой, два вида режим на стрелба - без и със мерник всеки от които фактори си има своето място. Да добавим че има значение къде си застанал и това се определя с мисъл.Или викаш търчането из нивата на Гиърс в търсене на удобно разположени ъгли и засадки от където да пуцаш врага е адски сложно като механика?
защо драги ми Нийдъл, това не е мултиплатформена игра , и е замислена за съвсем различен тип геймплей.или недай си боже q3,да видиш как ще се играе?