б.т.в. Нийдъле лично аз съм изиграл 3 пъти Gears 1 на PC , изиграл съм я на конзола още 1 път и половина, в момента съм в процес на преиграване на Half Life 2 на конзола, 3 пъти съм я минавал за PC. Играл съм Halo и на конзола и за PC, играл съм Dead space, Call of Duty 4 и 5, Bioshock, Resident Evil 4 и 5 и за конзола и за PC.
Браво.
Сега и аз тук мога да изредя една камара игри,дето съм ги играл,ама накрая май ще излезе,че нито аз,нито ти сме Господ,че да отсечем кое е правилно.
Приказката за мненията и задниците предполагам я знаеш,а аз изрично казах,
че лично мен конзолното управление не ме кефи.
Никъде не съм казвал,че не мога да свикна с него или че ми е трудно.
Просто не ме радва.
Също така никаде не съм казвал,че игра Хикс е не може да се играе заради кофти управление,четете внимателно и не си измисляйте реплики моля.
Смешно ми е като някой тръгне да си спомня старите времена в които не само че екшъните не бяха комплексни а точно обратното - бяха елеменарни до немай къде откъм механиката си.
Моето мнениице,че управлението на конзолните шутърчета е лайняно си е субективно,обаче да наречеш примерно гейм механиката на Q3 елементарна е просто....грешно.
Или викаш търчането из нивата на Гиърс в търсене на удобно разположени ъгли и засадки от където да пуцаш врага е адски сложно като механика?
Мда,май много бързо сте забравили трик джъмпенето в куейк и колко е трудно за овладяване или това колко трудно се доминейтва карта.За батълфиилд 1942 и рудаментарните средства за изтрепване на противника май пак сте забравили,за АВП и 9-те май различни класа,с които можеш да се пуснеш в мулти?Тиим фортрес да споменавам ли?А кънтърчето?
Я сега се опитайте да ми обясните къде им е по-сложното от към механика на модерните шутърчета,че май всички 'иновации' идват от ограниченията на умрялия контролер?
ПП Бая от тия игри,дето ги изброи са разработвани приоритетно за конзола.Що не пробваш примерно да пуснеш СТРАХ или недай си боже q3,да видиш как ще се играе?