Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Nov 26, 2009 11:04 am

beliefcontrol wrote:Кое ви се мъти в болничните, да ви го проясня? :twisted:
Кога ги изплащат например?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Nov 26, 2009 11:04 am

Vivian wrote:
The Dragon wrote:
Vivian wrote: Това само наживо може да се обясни по нормален начин. :lol: А и не е за пред много хора... :shock:
Освен ако не включва вибратор, сладко от ягоди, зъбно колело, невестулка, кънки за лед и събраните съчинения на Джек Лондон едновременно можем да го понесем.
Е да, но след това ще трябва да ви убия като в добрите стари шпионски романи. Поемаш ли тази отговорност вместо останалите???
Даааа. Винаги съм пилял чуждия живот с лека ръка. И понасям чуждите страдания с голяма твърдост.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Thu Nov 26, 2009 11:28 am

Morwen wrote:Кога ги изплащат например?
Много е условно, зависи от един куп неща.

Пример:
- Болничен сте от 26 до 30 ноември.
- Заплата за ноември вземате, да речем, на 15 декември. Работодателя подава декларация обр. 1 в НОИ.
- Болничните се представят пак там до два-три дни след декларацията.
- НОИ обработва болничните - обикновено отнема седмица-две.
- Някъде през януари всичко вече е обработено и изчислено. Изплащат ги два пъти седмично - вторник и четвъртък.

Ако болничния обхваща дни в два месеца, тогава се изплаща на части. Тоест ако е от 26 ноември до 3 декември, в началото на януари ще изплатят само дните от ноември. Декемврийските дни се изплащат след подаването на гореспоменатата декларация за декември, тоест към края на януари - началото на февруари.
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Nov 26, 2009 1:00 pm

The thing I learned from all the CSI franchises - 95% of all bad things in life happen to hot white Caucasian girls at the age of 16-25.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Thu Nov 26, 2009 7:18 pm

из капитанския ми дневник:

рънъ нема
бурбъ има
гас към супермаркета
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Nov 26, 2009 7:29 pm

Хорърът с шефа ми продължава. Вчера се изрази в дискусия от 5 минути, след което бях изхвърлена от кабинета му като мръсна котка, защото ми говореше фактологично грешни неща и аз го поправях. Днес ще я продължим. Дискусията. Или това, което благоволих да му кажа, че не е дискусия изобщо.

Кулминацията обаче беше, когато дойде в стаята сияещ и съобщи, че иска за предстоящото коледно талент шоу, което департмънта организира да изпеем онази песен за орбиталите, която холандския психопат, който ни гостува по-рано тая година се вдъхнови и написа след срещата си с нас. Ето ви линк към текста и мелодията. Са ще трябва да пеем ТОВА пред целия департмънт:

http://www.cobalt.chem.ucalgary.ca/group/master.html
(оттам отивате на orbital song линка под снимката)

...

С това не изчерпвам всичко, което стана вчера. Докато чаках Сашо на спирката на рейса, за да се приберем заедно (беше тъмно и бях сама) до мен застана един много пиян хиспаник тип. Огледа ме продължително и като го попитах:
- What?
Той ми отговори:
- You're a very good looking woman.
Аз:
- Well, 10x. Now get out!
Той (тупайки ме по рамото):
- Oh, shut up!
След което си тръгна, направи две крачки, обърна се и ми каза:
- You know, maybe I would have loved you.

ЯВНО е време да помисля за диета. В Бг тия неща ми се случваха основно, докато бях бая дебела, сега съм се раздула пак. Требва да се вземат мерки...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

RAT400
Sorcerer

Post by RAT400 » Thu Nov 26, 2009 8:07 pm

Тия истории радват :) на мене преди няколко дена ми се случи да срещна двама пияници или по-скоро един пиян и един на чаша-две. Разговорът се разви така:

- Дай ми чантата си.
- Не.
- Дай ми капата си.
- Не.
- Дай ми ръката си.
*подавам му ръка*
*разтърсва я и по лицето му се разлива такава една усмивка, се едно гледаш как Месията се ръкува с римлянин*
*продължаваме по пътя си*

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Nov 26, 2009 8:09 pm

Я каква хубава песничка :lol:

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Nov 26, 2009 8:10 pm

Амелия песента ми допадна. Има нещо баладично в нея.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Thu Nov 26, 2009 8:11 pm

Amelia wrote:Хорърът с шефа ми продължава. Вчера се изрази в дискусия от 5 минути, след което бях изхвърлена от кабинета му като мръсна котка, защото ми говореше фактологично грешни неща и аз го поправях. Днес ще я продължим. Дискусията. Или това, което благоволих да му кажа, че не е дискусия изобщо.

Кулминацията обаче беше, когато дойде в стаята сияещ и съобщи, че иска за предстоящото коледно талент шоу, което департмънта организира да изпеем онази песен за орбиталите, която холандския психопат, който ни гостува по-рано тая година се вдъхнови и написа след срещата си с нас. Ето ви линк към текста и мелодията. Са ще трябва да пеем ТОВА пред целия департмънт:

http://www.cobalt.chem.ucalgary.ca/group/master.html
(оттам отивате на orbital song линка под снимката)

...

С това не изчерпвам всичко, което стана вчера. Докато чаках Сашо на спирката на рейса, за да се приберем заедно (беше тъмно и бях сама) до мен застана един много пиян хиспаник тип. Огледа ме продължително и като го попитах:
- What?
Той ми отговори:
- You're a very good looking woman.
Аз:
- Well, 10x. Now get out!
Той (тупайки ме по рамото):
- Oh, shut up!
След което си тръгна, направи две крачки, обърна се и ми каза:
- You know, maybe I would have loved you.

ЯВНО е време да помисля за диета. В Бг тия неща ми се случваха основно, докато бях бая дебела, сега съм се раздула пак. Требва да се вземат мерки...
Моля те, ако някой ден имаме гласуване за MVP на форума - подсети ме, че съм обещал да гласувам за теб. :P

Едит: Искам и видео от коледното парти - песничката рулира :lol:
Last edited by Mindcrime on Thu Nov 26, 2009 8:28 pm, edited 1 time in total.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Nov 26, 2009 8:20 pm

Какво е MVP??? :shock:

Иначе мерси!

Аз с пияни съм имала също интересни преживелици посред нощите в трамвай 8 на път от Люлин към центъра. Бяха трима: баща, син и приятел на сина. Не помня как започна разговора, обаче мен като ме налазят такива гледам да си говоря приятелски с тях, че ако нещо по-грубо им тегля майната може и да си изям боя. Накрая се уважавахме взаимно, бащата ме искаше за снаха, сочеше ми сина си и викаше: "знам, че е по-грозен от приятеля си, ама ми е добро момчето - ако го вземеш, ще ви припиша ненам кои си апартаменти!"
Разделихме се като приятели, след като му обясних, че не мога да се оженя без любов и за апартаменти. :lol:

Градския транспорт в Софето - човек наистина може да живее пълноценно и да създаде семейство в него. :lol:

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Nov 26, 2009 8:27 pm

Нема друг кат него, транспорта в Софето тва. Може да накаре всеки да земе книжка и кола ;)

Песничката рути бе, ще си слагате ли вампирски зъби докато я пеете ;)
Last edited by Xellos on Thu Nov 26, 2009 8:28 pm, edited 2 times in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Thu Nov 26, 2009 8:27 pm

Във форумния контекст би означавало Most Valuable Poster. :D

Иначе MVP се ползва в спорта и е абревиатур за Most Valuable Player - питай някой местен там покрай хокея са бая наясно, даже може да те изгледат странно че не знаеш.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Nov 26, 2009 8:39 pm

О, мерси! :)
И за похвалата и за разяснението. Сега като каза, се сетих, че ми е попадало във вестника. Ама аз понеже толкоз и чета спортните новини. :)

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Nov 26, 2009 8:39 pm

Image

Резултатите за канада рутат ;) Особено феята на снега ;)

http://www.motifake.com/tags/canada
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”