Китай и китайците

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Nov 16, 2009 3:13 pm

Плюс развитият до патология в западните държави страх да не нарушат правата на човека, в случая студента, че да не опищи медиите и правозащитните организации после.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Nov 16, 2009 3:35 pm

Бе кви права! Говорим за слаб студент, оттам нататък правата да си ги завре отзад и да седне!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Nov 16, 2009 3:41 pm

Съгласен. Обясни го на западняците това. Дето управниците им се скъсват да се извиняват на разни общности за нарушени права, като при аферата с карикатурите на Мохамед.

Понеже иначе няма логика да търпят екземпляри като описваните от адашката. Освен да липсва наплив от желаещи да плащат таксата на университета и те да дундуркат всеки "клиент", но се съмнявам.
The Best of Mozart

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Nov 16, 2009 7:48 pm

Мдам, там вече сигурно не използват и думата "жена", а нейния политически коректен еквивалент :mrgreen:

Жоре, сичко е MADE IN CHINA вече на тоя свят ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 16, 2009 9:18 pm

Начи проблемът ми с тоя е, че за разлика от другите, които са просто тъпи или мързеливи, тоя е и тъп, и упорит. Т.е. захапва като питбул и не пуска, докато не му обясниш какво да пише в почти прав текст, щото с крив не успява много да се справи...

Тъпите и/или мързеливите скоро фейлват лаб компонента на курса, защото не изкарват нужните точки или просто не си пишат протоколите и не идват на упражненията. Тъпите и упоритите идват, правят злокобно мазало в лабораторията, преебават хората, работещи с тях (тук студентите работят в група от по 2-4 човека), след това ме питат 7 пъти неща по рипорта си и накрая избацват рипорт за 11 от 12 точки, от които реално заслужават максимум 5. Няма как просто - системата оставя огромна врата за просперитета на такива. На изпита обаче няма как да ги огрее 7-мократното питане, та си фейлват с мощ. На това и се надяваме ние, щото иначе на упражненията не мога да направя нищо по въпроса.

Когато тъп студент дойде при мен за помощ, аз нямам право да го върна, да го нахокам, да го подиграя, да стана саркастична, да го изгледам странно, да му кажа, че няма място в уни-то или да му вкарам нещо широко, ръбесто и нагорещено в гъза, въпреки че ми се иска. ЗАДЪЛЖЕНА съм да му помогна, да съм приветлива и политически коректна. Не мога да повишавам тон или да обиждам студентите си, дори когато ме питат какво е милиграм или ми крещят. Иначе срещу мен може да се подаде писмено оплакване. Спрях да пускам сексистки и сексуални закачки, които толкова добре вървяха в бг (няма по-добър начин, да накараш разгоненото малоумно племе да ти обърне внимание и да разбере и запомни кво говориш, установих) по време на упражнения, щото току виж обидя някой от местните активисти и тогава може и да се съдим и уволняваме. Та така... Свобода, братче. Демокрация. Не съм видяла много от комунизма, но сега за пръв път усещам цензурата и ударите по човешката свобода толкова силно. И лошото е, че хората сами си го правят - не е някаква външно насадена малоумна идеология, срещу която да се бориш.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Grumpi
Sorcerer

Post by Grumpi » Mon Nov 16, 2009 9:30 pm

Доло политическата коректност!! :free:

Аз като преподавах в биологическия се подигравах зловещо с даунчетата и никой копче не посмя да ми каже...
Image

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 16, 2009 9:41 pm

Аз не се подигравам на никой студент и никога не съм и понасям някакви ужасии обикновено, щото с викане и подигравки няма да науча никого на нищо хубаво (затова в Бг на моите упражнения идваха и студенти от други групи, понеже не ги малтретирах като другите асистенти), но има моменти, в които ми се е налагало да се скарам за нещо. И се губи целият ефект, когато си политически коректен. В Бг веднъж виках на студент, защотото 3 пъти подред ми идва без домашно, а на мен ми трябваше въпросното домашно - щото ги вдигам на дъската да го разкажат и обвързвам материала от упражнението към съответното домашно. Тук съм имала 1-2 ситуации, в които може би малко повишен тон нямаше да е зле, но не си го позволих. А тоя с нахалните си писма просто плачеше за малко грубост.

Oui. Je suis garbage.

Grumpi
Sorcerer

Post by Grumpi » Mon Nov 16, 2009 9:59 pm

Да, разбирам те. Малко преувеличих, естествено.

Обаче когато студент 3 курс не знае какво в моларност, нормалност и процентна концентрация, просто упражнението не може да се състои.

Ей такива индивиди съм ги гонил без право на обжалване.
Image

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Nov 17, 2009 8:55 pm

Днес шефката ми дойде по време на упражнението със злополучния рипорт на въпросното лице. Той е ходил при нея, втъкнал е листа с поправките и е казал на Майда, че си е открил грешка, обадил ми се е, но аз не съм се съгласила да я поправя. Майда го е питала кога ми се е обадил за грешката и той я е излъгал, че е било веднага. За протокола - той се обади 3 седмици след края на упражнението си - само ден преди да им върна рипортите.

Забележете липсата на Капс лок в този пост. Вече не съм изненадана. Вече съм настроена изследователски. До края на семестъра има още малко време и сигурно ще видя още от този екземпляр.

Oui. Je suis garbage.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Tue Nov 17, 2009 8:59 pm

Само кажи, и ще ти пратя въздушна пушка.... Бих предложил рязаната на вуйчо, ама не е разстрелвана от 2 години....

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Nov 17, 2009 9:16 pm

Не можеш ли да го накараш да работи с някакво опасно вещество. Тамън да вземе да се отрови от некадърност :twisted: :twisted: :twisted:
Майтап, де...
Иначе сериозно ми е чудно дали можеш да докажеш, че е излъгал и да му стъжниш положението по тая линия. Все някаква възможност ще има.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Nov 17, 2009 9:26 pm

Image
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Nov 17, 2009 9:52 pm

Мога, да - могат да дойдат и да ми поровят в инбокса на и-мейла. И ще видят кво ми е писал манафа. Няма да се стигне дотам де. Аз като казах на Майда кво е станало, тя каза, че ще му тегли една майна и няма да му променя нищо - тя и тя си го знае, нали и нея е тормозил през семестъра.

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Nov 21, 2009 10:53 pm

Image

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Nov 22, 2009 12:50 am

Кратко и гениално! :lol: :yay:
The Best of Mozart