Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Nov 20, 2009 6:55 pm

Morwen wrote:В тая насока най-голямата наглост беше когато с Пенчев се занесохме до голям магазин за лампи на майната си в покрайнините на София и управителят ни се развика (!!!!!!!!!!!!) и ни изгони 20 минути преди края(!!!) на работното време, защото било ясно, че като сега влизаме за 15 минути нищо няма да си изберем.
Това е върховна простотия. Надявам се, че не сте стъпили повече в този магазин.
Иначе, ако ще си говорим за това, и нас с колегите веднъж ни изгониха от някакво заведение, защото сме били заемали масата половин час. "Това тука да не ви е ресторант? Това е кафене, купуваш, сръбваш и си заминаваш." Буквално това ни казаха.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Fri Nov 20, 2009 9:35 pm

Всеки път щом чуя песен на Enya, си припомням колко зверски ме изнервя...а се предполага, че трябва да действа успокояващо.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Nov 20, 2009 11:44 pm

tigermaster, не, не стъпихме, макар че магазинът изглеждаше много обещаващ.
Вив, не те разбирам.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Nov 20, 2009 11:55 pm

Morwen wrote:Вив, не те разбирам.
Нито пък аз. Песента й във ВнП ми действа страхотно приятно и благо. И си беше за "Оскар", ама за лош късмет случи на политически коректното раздаване след 11 септември. Тогава наградата за песен отиде при някакъв американец, номиниран за цвят при конкуренцията на Ения, Пол Макартни и Стинг. :neutral: :neutral: :neutral:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 21, 2009 1:22 am

Vivian wrote:Всеки път щом чуя песен на Enya, си припомням колко зверски ме изнервя...а се предполага, че трябва да действа успокояващо.
В Southpark, когато не даваха на дядото на едно от хлапетата да се самоубие, защото беше много стар, в инвалидна количка и изобщо човешки парцал, той им пусна Ения, за да им илюстрира усещането от старостта. :lol:

Гениално е тва заглавие. Те като чуха Ения се хванаха да му помогнат да тури край на живота си. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sat Nov 21, 2009 4:58 am

Когато колега, отседнал в съседна стая в хотела, дойде във вашата и ви каже "а, и между другото, като излизате от стаята, освен да извадите картата, трябав да натиснете бутона на дръжката на вратата, иначе не се заключва", а имате спомени от предишни пребивавания в този хотел и ви се струва леко подозрително... не го правете. Понякога се оказва, че колегата не е бил прав и само ваденето на картата заключва вратата достатъчно, а натискането на бутона води до второ заключване, при което после не можете да си отворите с картата и трябва да викате човек от персонала на хотела, който идва с една голяма връзка ключове и примирено отключва вратата, а после с усмивка ви казва "и не натискайте бутона повече, освен ако не сте вътре и не искате да се опазите и съквартирантът ви да не влезе в неподходящ момент" :)

Мъничко ме е страх от снимките и клипчетата от шестте часа танцуване и припяване на рождения ден на фирмата. То не беше диви подскоци и всякакви други движения на всякакви танци на всякаква музика, не беше грачене, не беше куфеене, не беше развяване на коси във всички посоки, известни на физическата география, а може би и още в една-две, не беше air guitar, не беше air synth, не бяха air drums...

Една тридесетминутна гореща вана прави чудеса за отпускане на мускулите на цялото тяло и особено на краката и кръста - и просто уморените мускули, и леко разтегнатите. От друга страна, когато ваната е достатъчно гореща, за да се справи с гореспоменатите чудеса, първите няколко минути след потапянето на набитите и леко намазолени ходила са... интересни.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Nov 21, 2009 4:36 pm

passer-by wrote:
Нито пък аз. Песента й във ВнП ми действа страхотно приятно и благо. И си беше за "Оскар", ама за лош късмет случи на политически коректното раздаване след 11 септември. Тогава наградата за песен отиде при някакъв американец, номиниран за цвят при конкуренцията на Ения, Пол Макартни и Стинг. :neutral: :neutral: :neutral:
Мне. Въпросният американец, Ранди Нюмън (чиято музика ужасно не трая), просто имаше 20 номинации преднина пред всички останали, та предимно затва взе. Плюс че Monsters Inc. беше донесъл толкоз пари, че трябваше да му хвърлят някаква наградка. :D
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Nov 21, 2009 4:48 pm

Vivian wrote:
passer-by wrote:
Мне. Въпросният американец, Ранди Нюмън (чиято музика ужасно не трая), просто имаше 20 номинации преднина пред всички останали, та предимно затва взе. Плюс че Monsters Inc. беше донесъл толкоз пари, че трябваше да му хвърлят някаква наградка. :D
ОК, поправям се за номинацията за цвят. Ама все си е незаслужено при тая конкуренция. :evil:
The Best of Mozart

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Nov 21, 2009 9:18 pm

Amelia wrote:
Vivian wrote:Всеки път щом чуя песен на Enya, си припомням колко зверски ме изнервя...а се предполага, че трябва да действа успокояващо.
В Southpark, когато не даваха на дядото на едно от хлапетата да се самоубие, защото беше много стар, в инвалидна количка и изобщо човешки парцал, той им пусна Ения, за да им илюстрира усещането от старостта. :lol:

Гениално е тва заглавие. Те като чуха Ения се хванаха да му помогнат да тури край на живота си. :lol:
Хм, аз пък си слушам ся Orinoco flow и ми е бая оптимистично :)

Мррр, баси кефа от 1 до 4 нямаше ток днес. За първи път от не помня кога беше тишина събота и се наспах като човек следобед. Ни дрелки ни музики се чуваха. По-често да спира тока в квартала от 2 до 4 се оказва не толкова лоша идея. :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Nov 21, 2009 9:22 pm

Xellos wrote: Мррр, баси кефа от 1 до 4 нямаше ток днес. За първи път от не помня кога беше тишина събота и се наспах като човек следобед. Ни дрелки ни музики се чуваха. По-често да спира тока в квартала от 2 до 4 се оказва не толкова лоша идея. :mrgreen:
Тогава нека се случва все в твоя квартал, халал да ти е! Щото аз искам подобни събития да се пръждосат от моя.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Nov 21, 2009 9:45 pm

Не се глези ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Clio
Moderator

Post by Clio » Sun Nov 22, 2009 12:06 am

И аз не знам къде да го пусна това, но се ужасих... Демокрация на баба ти през... нали... да им имам и шиб***та свобода тука. Извинявам се за езика си, но просто ми кипна! Ако е истина, "западния" свят определено си отива...

http://www.boingboing.net/2009/11/20/br ... terne.html
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Nov 22, 2009 12:46 am

Мдаа...

Това по-долу го пуснах в Абсурдистана преди два месеца. Французите са изпреварили британците в това отношение, но пък британците отиват няколко стъпки по-далеч, съдейки по информацията в линка.

Пък и във Франция все още има шанс за обжалване, освен ако не съм пропуснал някакво развитие в последно време.
passer-by wrote:И Франция се класира понякога! :(
Френският парламент
прие оспорван закон, който ще позволява на властите
да изключват потребители от интернет за неразрешено теглене на файлове

Париж, 22 септември /БТА/
Оспорван проектозакон за борба с пиратството в интернет, който позволява на властите да изключват потребители на интернет за незаконно теглене на файлове, бе приет във френския парламент, но опозицията незабавно обяви, че ще обжалва закона в съда, предаде Ройтерс.
Законът е в нов вариант, след като първоначалният текст бе отхвърлен от Конституционния съд. Той бе приет от правните комисии на двете камари на парламента с 258 гласа на 131.
Опозиционните социалисти, които бяха сезирали Конституционния съд за първия вариант на текста, заявиха, че отново ще се обърнат към съда.
Френският президент Никола Саркози използва влиянието си за прокарване на закона. Той е подкрепен от звукозаписните и филмови компании, които твърдят, че са загубили милиони евро от незаконни тегления на техни произведения в интернет.
Министърът на културата Фредерик Митеран заяви, че новият закон ще предотврати "грабителството" на художествени творби от "демагози", които смятат, че тези творби трябва да са безплатни просто защото са качени в интернет.
"Свободата не е слободия, а либерализмът не е закона на джунглата", заяви Митеран.
Законът учредява нов регулаторен орган, който ще разследва заподозрени интернет пирати и ще препоръчва санкции срещу тях. Той е критикуван както от потребителски организации, така и от опозицията.
Критиците на новия закон заявяват, че той ще е неефикасен срещу интернет пиратите и ще наложи несправедливо тежки наказания на обикновени потребители на интернет.
Предишната версия на закона бе смекчена след като Конституционният съд отхвърли текст от нея, според който новият контролен орган би имал правомощията да прекъсва достъпа до интернет на лица, намерени за виновни в незаконно сваляне на файлове от интернет.
Конституционният съд постанови, че новият регулаторен орган ще може само да отправя предупреждения, а изключването на достъпа до интернет ще може да се нарежда само от съдия след две писмени предупреждения от новия орган.
Налаганите от съдия санкции включват глоби до 30 000 евро.
Законът също така задължава притежатели на безжична връзка с интернет да блокират други потребители, които нямат разрешение да ползват тази връзка.
Според френския министър на културата законът ще действа респектиращо и превантивно, а до същински наказания ще се стига рядко.
Ако някога емигрирам, няма да е във Франция. А тая страна беше сред челните места в примерния ми списък.

Саркози много взе да уйдисва на акъла на компаниите от развлекателния бранш. :evil:
The Best of Mozart

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Nov 22, 2009 7:49 am

Да умират бе. Жалки държавици. Зак'во им е нет? Ми игри? По-добре само да си бачкат от сутрин до вечер. Така вси ще са щастливи. :mrgreen:

Clio
Moderator

Post by Clio » Sun Nov 22, 2009 12:26 pm

Няма, щото аз живея там :P
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'