Китай и китайците

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Nov 12, 2009 11:08 am

Това, че едните са неволно възнаградени не значи, че другите са ощетени.
омг естествено че значи :mrgreen:
бтв що не се намеси амелия да обясни точно ква е ситуацията
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Nov 12, 2009 11:25 am

Е, омг, естетвено, че не значи. Ако на мен ми дадат премия (понеже моята фирма не е закъсала покрай кризата), а на теб не, това не значи, че не ти е изпълнен трудовия договор.
Още нещо - ако на тях дадат още една седмица, групата с ваканцията ще е ощетена. Защото някои могат да искат да си ползват ваканцията по предназначение и да отидат някъде/четат (ако правилно разбирам, че това е целта на вакнцията), а другите ще си имат две активни седмици за рипорта. Пак повтарям, защото ти много удобно не го забелязваш - изхожда се от идеята, че ваканцията не е учебно време.

А при Амелия май е късна нощ/ранна сутрин.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Nov 12, 2009 11:28 am

А вие двамата що правите от мухата слон и се карате за глупости? Лаб рипорт омг, колко време е необходимо за да се направи според вас протокол за едно лабораторно упражнение, а? Може и да са по-сложни от нашите в Софийския и Техническия да кажем, но хайде все пак - направил си си тестовете, имал си лекции преди това, които дори и да не си чел пак имаш литература, която да прочетеш. Остава само да свържеш теорията с практиката, да направиш няколко сметки, да напишеш резултатите и да измъдриш някакви изводи. Кадърен студент ще се справи за няколко часа дори да е някакъв много много забатачен материал. Ако е достатъчно кадърен ще си го е попълнил наполовина още в лабораторията!

Единствените "ощетени" са тези, които ги мързи за една седмица да намерят време да си седнат на задника и които бъкел не разбират от това. Естествено точно тези са и хората с претенции, които ще се оплачат как няма да им стигне времето. Вие такива колеги в университета нямахте ли? Има ги навсякъде - обкновено са тези, които най-много ви пилят нервите. Познават се лесно.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Nov 12, 2009 5:49 pm

Дадени са 2 седмици, защото много студенти пътуват през тази Reading Week. На хиляди километри оттука понякога. И физически ги няма, за да си предадат протокола.

На оня не му е дадено по-малко време. Дадено му е СТАНДАРТНОТО време - 1 седмица. Досега са имали винаги 1 седмица. Другите са имали повече късмет и имат 2 по случайност за този протокол. Животът е нечестен - нека свикват от малки.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Thu Nov 12, 2009 5:50 pm

Единствените "ощетени" са тези, които ги мързи за една седмица да намерят време да си седнат на задника и които бъкел не разбират от това. Естествено точно тези са и хората с претенции, които ще се оплачат как няма да им стигне времето. Вие такива колеги в университета нямахте ли? Има ги навсякъде - обкновено са тези, които най-много ви пилят нервите. Познават се лесно.
+1 с Тънди. Тези последните **** **** **** *******.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Nov 12, 2009 7:29 pm

...но пък правят яки спагетки Choice тия. :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Nov 12, 2009 10:37 pm

корейски са сорка ;р
This is it. Ground zero.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Nov 15, 2009 9:05 pm

UNFUCKINBELIEVABLE!!!!!!!!!!!
:dash: :shock: :< :roll: :vomit: :free:

Гнусното лице днес ми беше пратило поправки по сгрешения си лаб рипорт 3 СЕДМИЦИ след упражнението!!! Отново съпроводено със сополиво писмо колко нечестно било да има само 1 седмица за рипорта си. Да съм ги имала предвид поправките (рипорта трябва да му го върна утре нали), щото иначе несправедливост голяма.

Колко по-нагъл може да бъде??????? Аз започвам вече да проявявам научен интерес към това...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Sun Nov 15, 2009 10:42 pm

няма ли как да го скъсаш / пишеш ниска оценка понеже е закъснял и да се свърши?
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Nov 16, 2009 9:09 am

Да бе, и аз не мога да го разбера. Тоест, ясно е, че те нерви, но причината, поради която трябва да го дундуркате, обгрижвате, храните, поите и да му пеете приспивни песнички преди сън, упорито продължава да ми убягва. :neutral:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Mon Nov 16, 2009 9:40 am

Рееееееез една цафара и да си знае за другия път....

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Nov 16, 2009 11:00 am

Основната причина вероятно не е лично отношение конкретно към този суек, а един вид снизходителност към суеците изобщо - ако не са се занимавали досега с такива неща с такава точност на такова ниво, преподавателите и асистентите и TA's или каквото са там моооооже да им прощават малко грешки и да им дават малко... съвети... за това как да си оформят нещата съвсем както трябва - поне в началото, докато свикнат.

Но... в началото, докато свикнат.

Амелия, наистина, не може ли поне един да утепете още на упражненията? :) Да, писала си, че "те фейлват здраво на изпитите, на упражненията някак ги избутваме", ама поне един-двама може и да не избутате съвсем - все пак имате си paper trail, доказваща, че този суек действително не само че не може, ми не се и опитва.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Nov 16, 2009 12:58 pm

Бе то снизходителността хич да не е, я разбирам. Ама то в случая става сума не за снизходителност и разбиране на младия и неопитен бъдещ учЕн, ами за живо носене на гръб, дундуркане, повиване, хранене, обгрижване и кво ли още не. Няма ли там някакъв санитарен минимум, под който студентоидите да получават академичния вариант на средния пръст?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 16, 2009 1:50 pm

Добре де, такива хора като станат един ден примерно лаборанти не са ли опасни?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Mon Nov 16, 2009 3:10 pm

Marfa wrote:Бе то снизходителността хич да не е, я разбирам. Ама то в случая става сума не за снизходителност и разбиране на младия и неопитен бъдещ учЕн, ами за живо носене на гръб, дундуркане, повиване, хранене, обгрижване и кво ли още не. Няма ли там някакъв санитарен минимум, под който студентоидите да получават академичния вариант на средния пръст?
Улучи :)
Не, наистина, свързано си е с големите такси за обучение, както Амелията беше споменавала. Колкото за санитарния минимум... вероятно е твърде плаващо понятие просто, изискващо немалко съгласуване. :?
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.