Иначе, влияе естествено, yours is utterly dashing and therefore I we can talk friendly

Аз лично мисля, че казаното може да бъде една прекрасна начална предпоставка за подобен род дискусии. Тоест всяко мнение, без значение от кого е написано, има право на равен старт. То има право да бъде прочетено и да бъде регистрирано като съществуваща позиция."твоето мнение в тази конкретна дискусия за комикс/филм/книга/каквото и да е, който и двамата сте чели/гледали тежи колкото това на опонента ти"

buy me a beer and we shall talk more and more friendly ;pTrip wrote:Е, в случая, за да добиеш качество, трябва да опитваш с количество. Как да знаеш с кого можеш да си общуваш на няква тема, ако не опиташ да си общуваш с колкото се може повече хора
Иначе, влияе естествено, yours is utterly dashing and therefore I we can talk friendly
 ще я избегна, приемайки, че има някакъв начин да се определи дали дадено произведение притежава дадено качество, с който са съгласни както двамата пишещи, така и третият, четящият (понеже в крайна сметка ние за него говорим, като кажем "важност"... ясно е, че за всеки от двамата пишещи неговото мнение е по-важно). Сега тоя начин налага някакви аргументи, и вторият въпрос всъщност е дали те се подсилват от количеството знание на пишещия (или, казано по друг начин, дали количеството знание само по себе си е аргумент). Ми не. Фактът си е факт, цитатът - цитат, примерът - пример, а това колко съм чел или гледал не променя важността на  тези, които привеждам. Разбира се, ясно е, че по-начетеният принципно може да  приведе повече и така да направи мнението си по-обосновано (което май за целите на темата е еквивалентно на "важно"), обаче фактът, че е по-начетен, не е обосновка сам по себе си. Всъщност е напълно излишно някой да пише колко знае, вместо да го показва - най-много да подразни събеседника си. А някой да използва по-големите знания на другия като аргумент в своя полза вече е леко загубено. "Аз имам литературно образование, значи съм прав." е глупава реплика, но "Стига си ми говорил за разни теории на хора, за които не съм чувал, аз съм прав." е може би още по-глупава...
 ще я избегна, приемайки, че има някакъв начин да се определи дали дадено произведение притежава дадено качество, с който са съгласни както двамата пишещи, така и третият, четящият (понеже в крайна сметка ние за него говорим, като кажем "важност"... ясно е, че за всеки от двамата пишещи неговото мнение е по-важно). Сега тоя начин налага някакви аргументи, и вторият въпрос всъщност е дали те се подсилват от количеството знание на пишещия (или, казано по друг начин, дали количеството знание само по себе си е аргумент). Ми не. Фактът си е факт, цитатът - цитат, примерът - пример, а това колко съм чел или гледал не променя важността на  тези, които привеждам. Разбира се, ясно е, че по-начетеният принципно може да  приведе повече и така да направи мнението си по-обосновано (което май за целите на темата е еквивалентно на "важно"), обаче фактът, че е по-начетен, не е обосновка сам по себе си. Всъщност е напълно излишно някой да пише колко знае, вместо да го показва - най-много да подразни събеседника си. А някой да използва по-големите знания на другия като аргумент в своя полза вече е леко загубено. "Аз имам литературно образование, значи съм прав." е глупава реплика, но "Стига си ми говорил за разни теории на хора, за които не съм чувал, аз съм прав." е може би още по-глупава... но е правилната идея). Според моя усет и практика, Мат е прав с:
 но е правилната идея). Според моя усет и практика, Мат е прав с:
Просто самата реплика "аз много съм чел и разбирам" и разните и вариации е излишна - не е ли по-добре човек просто да си напише мнението без да се изтъква? Особено като се вземат предвид хилядите тролове, които почват с някаква вариация на тази фраза...
естествено действа точно по този начин, защото е заявка за доминация, както вече някой тук посочи. Това е НЕИЗБЕЖНО, никой и със сигурност не хората в повечето интернет форуми, не са някакви абстрактно спорещи с големи диалози гръки философи, а въпросните гръцки философи вероятно също не са били такива.Дали обаче и в този случай самия акт на изтъкване, към когото е прикрепена и обосновката му, не действа като червен плащ за някои хора, ВЪПРЕКИ че я има И тая обосновка?

Жоре довечера си изкара почерпката ;р
 Жоре довечера си изкара почерпката ;рМарфе.Trip wrote: Едит: Марфе, всичко, което казваш, е така, с една уговорка - "Няма сила на света, която..."
Ами ако има?

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest