Dragon Age : Origins

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Nov 08, 2009 1:15 am

Мерси за инфото.

И стига си спойлил! :twisted:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Nov 08, 2009 1:33 am

Amikae wrote:Roland, не мисля, че е много правилно да се съди за историята толкова рано в играта. Особено имайки предвид, че е едно от най-дългите RPG-та, като часове игра само по главния сюжет. Аз оценка не мога да дам в момента дали съква или не. След повечко игра и развитие на историята може да се оцени по обективно. Сега това си е просто хейт.
Е да се съди точно може, щото тя ако ше е мега яка историята, това ше си личи от самото начало. Също ще си личи и ако е мега тъпа. Тя не е нито едното, нито другото, просто е средна, поне засега. Не дава признаци, че ще разбие представите ми за фентъзито като такова, нито пък че си го е поставила за цел :) ВЕЧЕ опропасти няколко много добри потенциала за развитие (с убийството на краля примерно). Ерго - средна работа, както обикновено. Се едно някой играе на Bioware игрите заради сюжета, баси :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

Beric
Paragon

Post by Beric » Sun Nov 08, 2009 2:59 am

Не знам какво не му харесвате на сюжета и какво очаквате. На мен си ми е ок, пък на ниво представяне с филмчета, герои и други чудесии си е съвсем в ред.

За бъгове и забиване, досега нито веднъж не ми се е случило.

За мен единственото, което не ми харесва за сега са относително малкият брой спътници. Във всички случаи можеше да има поне още двама. Да речем джуджде и елф, че са само по един. Като класове примерно рейнджър и аркейн уориър. Ма не е чак такава болка за умиране.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Nov 08, 2009 3:58 am

Превъртях я току-що. Финалът, който избрах беше малко антиклимактичен и доста себичен, ама аз си го избрах такъв, на следващото преиграване (остро с елф роуг) ще е друг. А и по-правилно е да кажем "финалите". Накрая ще видите какво се е случило от всичко по-значимо, което сте решили по време на играта, че дори и от някои сайд-куестове. Въпросната информация се представя с текст на готини фонове и страхотна музика - олд скуул, като финала на Балдурс 2 навремето където казваха какво се е случило на всеки от партито. Разбира се има си анимация накрая и т.н. пълна програма. Голямо евала на Байоуеър, че играта си има хубав почти напълно затворен финал въпреки плановете им за дълга поредица, хареса ми повече като изпълнение краят от Мас Ефект.

Утре ще напиша голям подробен пост с нещо като мини-ревю. Цялостното ми мнение е, че прекарах едни крайно страхотни 40 (!!!) часа. Играта има трески за дялане, но поне откъм сюжет е такава каквато сам си я направиш, което е убер добро. Последната битка е доста зрелищна, но от друга страна и крайно лесна, правилото набирай се на поушънките е в пълна сила уви.

И така, единствената игра, която остана за тази година неизлязла и римоутли да ме вълнува е Assassin's Creed II, но не я чакам особено много. В следствие на което ОБЯВЯВАМ Dragon Age за ИГРА НА 2009 в моята лична класация:). Такова зомбиране пред комп не съм имал от светлите дни на началото на УоУ, само дано не е прекалено късно да си взема изпитите.

За бройката спътници - ами 9 парчета общо, като последният е известна изненада, но е много здрав:). С Шейл от DLC-то стават 10. За сюжета - като цяло аз съм доста доволен и мога да кажа, че Драгън Ейдж е фентъзи ролевата игра с най-добър сюжет към днешна дата, поради простата причина, че конкуренцията е доста слаба, както отбеляза Симеон (макар че за Балдур'с Гейт 2 аз лично стабилно бих поспорил, но ще го оставим за друг път).

За евентуално продължение - еми светът е огромен, това, което го имате на картата е някаква МАЛКА част от него, така че определено ще има такава. Надявам се да е по-скоро и да има нови раси/класове и например другите страни като Orlais/Tevinter. Фактът, че Байоуеър изваждат две огромни игри в рамките на два месеца ме кара да съм доста обнадежден в това отношение. А да не забравяме и купищата DLC, които били планирани за Драгън Ейджа според нета.

А и едно последно нещо - накефи ме, че след последната битка си отиваш на главното меню - няма продължение на приключението както се прави напоследък при свършена основна сюжетна линия. Така че ако ще докуествате правете го преди финала.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Nov 08, 2009 5:53 am

Muad_Dib wrote:Боли ме фара какво си чел "из нета" за пореден път, играта си е абсолютно стабилна при мен и не съм имал проблеми. И плс пиши истинските причини за пускане на пача, някой може да помисли, че е заради бъгове ;)
Заради бъгове е всъщност, примерно един миличък, който може да ти наебе сейвовете. Престани да се държиш като озверял фенбой, дразниш.

Иначе засега има нещо, което доста ми лази по нервите що се отнася до отношенията между персонажите:
а) Добричките са скучни до непоносимост (наистина, нужно ли беше Имоенката в играта да е застреляна религиозна трътка)
б) Лошичките пък реагират супер негативно на всеки втори избор в диалога, който не звучи като излязъл от устата на ангсти тийн с нещо много дебело в гъза.
Резултатът от това е, че постоянно трябва да лоудвам, сменяйки парти мембъри според ситуацията. За капак постоянно трябва да се целиш в "правилния" отговор във всеки личен диалог с въпросните. Не, не ми казвайте че човек може да си ги напсува - от това няма никаква полза и всъщност партито ти става по-слабо.
Въобще това е поредното RPG, в което половината опции в диалозите са само за да отбележат присъствие.

Но как да е. Ако оставим това настрана, битките са много приятни и интеракцията със света е на чудесно ниво, нищо че тоя свят си е малко в 1998-ма откъм дизайн. Прогресивната поредица на Bioware си остава Mass Effect.

Edit:

Image

Бтв постнете си персонажите:
Spoiler: show
Image

Goshko
Misting

Post by Goshko » Sun Nov 08, 2009 11:12 am

AlDim wrote:а) Добричките са скучни до непоносимост (наистина, нужно ли беше Имоенката в играта да е застреляна религиозна трътка)
б) Лошичките пък реагират супер негативно на всеки втори избор в диалога, който не звучи като излязъл от устата на ангсти тийн с нещо много дебело в гъза.
А то всъщност нищо общо. :lol:

Особен за "Имоенката" си толкова далеч от истината че няма накъде. Вземи поне и мини историята преди да даваш такива мнения - изглежда доста смешно отстрани :)
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Nov 08, 2009 11:26 am

Goshko wrote:
AlDim wrote:а) Добричките са скучни до непоносимост (наистина, нужно ли беше Имоенката в играта да е застреляна религиозна трътка)
А то всъщност нищо общо. :lol:

Особен за "Имоенката" си толкова далеч от истината че няма накъде. Вземи поне и мини историята преди да даваш такива мнения - изглежда доста смешно отстрани :)
Той си е по смешните мнения, когато трябва да хейти, защото вади аргументи от едни тъмни неогряни от слънцето места, ама си го обичаме. Нищо че писах една страница мнение след свършване на играта, нашият пак намерил да си коментира несъществуващите бъгове като робот...
Огромно +1 за Геша, дори няма да се занимавам да му отговарям. Само ще потретя, че докато не си видял куеста и сюжетната линия на всеки персонаж нищо не си видял. Да не споменавам, че няма нужда да смърдиш без да си видял най-култовия типаж Огрен:). Положително не си видял още и Зевран....Всъщност видял ли си нещо друго освен ЛИляна, Мориган и Алистър лол? ;)

За пача само две приказки - не е заради бъгове, пачът е главно за сваляне на трудността на easy трудността, защото американските хлапета не могат да прогресират напред в играта ;).

Алдиме, готино ти изглежда персонажа, направил си плавен преход от Брутал Леджънд :)

БТв аз дали не съм зле, дори не бях видял опцията за татусите, на второ цъкане ще поправя.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Nov 08, 2009 12:03 pm

Да бе, несъществуващите бъгове водят до въображаеми забивации с измислени скрийнове. А съпорт форума на Bioware въобще не е нафлъден с оплаквания. http://daforums.bioware.com/viewforum.html?forum=146
Или да ти го кажа накратко - заври се някъде. Дотук за 10 часа игра съм с 3 изхвърляния на десктопа и 1 забиване на героичния ми пич в колона.

Имоенката е дърво - само като й слушам озвучителката ми се драйфа. Алистър е средна работа. Мориган кефи много. Стен пуска кефещи уан-лайнъри. Песът е пич, ама е средна работа в битките.

Въобще туй не съм видял, онуй не съм видял - бегай у лево. Играта ме кефи много, но е и много далече от перфектна. Специално негативите ми е далеч по-нужно да ги споделям, за да си изкарвам яда. Позитивите достатъчно сте ги наспамили вече.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Nov 08, 2009 12:33 pm

Щом при теб забива, а примерно при мен не забива значи имаш или софтуерен или хардуерен проблем. 1920х1080 с максимални настройки играта е меко казано впечатляваща. До сега съм имал един проблем в който единия от парти мемберите не ме следваше, но бързо се оправи. Иначе нищичко друго, което да ме подразни. Една текстурка не съм видял да ми мърда или бъгва някъде. :roll:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Nov 08, 2009 12:55 pm

Пфф, псевдо-разбирачески дрън та пляс. Просто разни игри се държат по разни начини на разни конфигурации. С повече тестване от страна на девелъпъра проблемите се намаляват. ПеЦе геймър си, би трябвало да си го научил това досега. Ма не можа ни в клин, ни в ръкав да не се изфукаш с настройките, на които играеш, нали? :lol:

Игра без бъгове не съществува и тази определено не е от най-невинните.

Как да е. Аз сега съм в Кулата на маговете и честно казано схватките с тях са like killing babies with axes. Shield bash to the face! :mrgreen: Идва освежаващо след 10 часа мизерстване във всяка трета битка. Преди малко някаква там се обясняваше как не искала тъй да стане, разни работи за бунтовническия си дух и т.н. И какво получи в отговор? Shield bash to the face!
Last edited by AlDim on Sun Nov 08, 2009 12:59 pm, edited 1 time in total.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Nov 08, 2009 12:58 pm

Не, означава, че програмистите не са изтествали добре нещата на повече софтуерни и хардуерни конфигурации, т.е. има бъг. Тия бъгове дето винаги се проявяват, обикновено ги няма във финалните версии на игрите, тъй като всеки може да ги хване и махне ;)
This is it. Ground zero.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Nov 08, 2009 1:00 pm

Moridin wrote:Не, означава, че програмистите не са изтествали добре нещата на повече софтуерни и хардуерни конфигурации, т.е. има бъг. Тия бъгове дето винаги се проявяват, обикновено ги няма във финалните версии на игрите, тъй като всеки може да ги хване и махне ;)
My thoughts exactly.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Nov 08, 2009 1:31 pm

AlDim wrote:Да бе, несъществуващите бъгове водят до въображаеми забивации с измислени скрийнове. А съпорт форума на Bioware въобще не е нафлъден с оплаквания. http://daforums.bioware.com/viewforum.html?forum=146
Или да ти го кажа накратко - заври се някъде. Дотук за 10 часа игра съм с 3 изхвърляния на десктопа и 1 забиване на героичния ми пич в колона.

Имоенката е дърво - само като й слушам озвучителката ми се драйфа. Алистър е средна работа. Мориган кефи много. Стен пуска кефещи уан-лайнъри. Песът е пич, ама е средна работа в битките.

Въобще туй не съм видял, онуй не съм видял - бегай у лево. Играта ме кефи много, но е и много далече от перфектна. Специално негативите ми е далеч по-нужно да ги споделям, за да си изкарвам яда. Позитивите достатъчно сте ги наспамили вече.
ДОбре бе човек, толкова ли не можеш да разбереш, че моето впечатление за бъговете не е такова и това е? 40 часа, няма нито едно изхвърляне, енд ъф стори. И да продължим да го нищим никой няма да спечели.
Знаеш, че уважавам мнението ти, така че ако наистина намираш позитивни неща в играта - моля те бъди малко по-обективен и пиши и тях, да разберем, защо аджеба ти е харесала и защо си си я взел колеционерска даже ;)

Аз имам няколко основателни критики като нахвърляни мисли и сега ще ги написа за някакъв баланс с предните си екзалтирани постове - разнообразието на расове и класи на спътниците наистина е много малко, особено ако играеш играта без Каменния затворник. Баси има ЕДИН елф и ЕДНО жуже. Какъв по дяволите е смисъла да има два абсолютно еднакви като развитие уориъра като Стен и Огрен (+Алистър още един уориър+Шейл още един уориър, +тайния персонаж накрая (ТМ) - и ТОЙ Е УОРИЪР....ПЕТ УОРИЪРА БРАТЧЕ), а например да няма един добре развит уориър дуал-уилдър/арчър. Не че не можеш да направиш Алистър такъв, защото го взимаш отрано, ама и на никой не му се хабят три таланта. Също така имам известни резерви към personality-то на някои персонажи. Всъщност да си кажа извън Огрен и Мориган никой друг не можа да ме трогне наистина, да не споменавам, че Алистър има няколко ужасно дразнещи прояви на пълно пуси към края на играта. Но не съм играл със Зевран, Стен и Лилето, така че те може и да са яки. Особено Лилето с лезбо-подмятанията много цепи:)

За схватките с мейджове - в кулата всичко е ужасно лесно защото имаш Уин и тя хийлва жестоко (ако трябва да съм честен не си представям играта без нея на евентуалното преиграване, това е като да се метнете на рандъм бос в УоУ без хийлър баси, така са го направили почти....). После обаче има един чичок в Денерим, който се води нещо като шеф на тамошните блъд мейджове и в рамките на 10 секунди каства fireball + blizzard + tempest + curse of mortality на танка и въобще битката беше крайно весела, но го пречуках с достатъчната бройка поушъни след като ми затри двете кастърки.

Бтв групата ми да си призная като тактика не беше много здрава, защото де факто Огрен и моят герой бяха абс еднакви към края, другите са Мориган-дпс и Уин-хилър (макар че бабката прави и дмг със стоунфист/аркейн болт). Един роуг щеше да ми дойде идеално, ама просто Огрен е прекалено култов, за да си го махнеш от групата, да не споменавам, че разговорите между него и жените са сигурно най-забавното нещо в играта :).

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Nov 08, 2009 1:42 pm

Още нещо. Значи сега аз съм човек, който много обича да луутва неща и бутонът "take all" за мен е светиня. При което не може в една толкова яка и мащабна игра най-яките предмети (като статсове) ДА СЕ КУПУВАТ ОТ МАГАЗИНИТЕ.....Смисъл губи се една доста сериозна част от желанието да убиеш този и този супер як шеф. Единственото нещо голямо, което не убих беше Дракона в Хейвън и дори той да дропи убер луута играта пак си посмуква в това отношение. Ако искате да имате най-добрия гиър (разбирайте броня за чест + оръжие + пръстени + нек) трябва да събирате пари, за да ги пазарувате. Супер недоклатено. Ама пък поне е рефрешинг от УоУ и доста други игри, където яките неща падат само от гадинки и магазините са безмислени освен за потс. Някак си просто обаче се губи сериозна доза от кефа да повалиш някакъв стабилен шеф и да се окаже, че дропи неща един клас под твоите (минимум) и още повече - че в сандъците около него има lesser nature balm, lesser earth balm или elfroot Е БАТИ....И не ми казвайте, че не съм отключвал сандъци, защото винаги после се връщах навсякъде с Лиляна да ми отключва заключени сандъци и в тях пак имаше говна (с минимални изключения). Единствените сандъци, които не съм отключил са тези преди последната битка. Но това е от гледна точка на уориър и мейдж, за роуг може и да е друго, намерих яко предмети за крадец, които изглеждаха мн добре и трябваше да ги селна.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Nov 08, 2009 1:56 pm

ДОбре бе човек, толкова ли не можеш да разбереш, че моето впечатление за бъговете не е такова и това е?
Всъщност ти толкова ли не можеш да разбереш, че ми е през никъде дали при теб има бъгове, при положение че ПРИ МЕН има? It's not all about you, you know.

Стен ме кефи доста. Не е разговорлив, но яко сече и с двурък меч, и с език. Нашият: "Стен, кажи ми нещо за народа си." Стен: "НЕ!"

Пък какво точно ме кефи в Dragon Age - ми Baldur's Gate ме кефи. :lol:

А ти като отваряш въпрос за предметите - всичките тия отрови, трапове и т.н. лайна са толкова ненужни... Само ми пълнят и без това мижавия инвентар. Честно казано каня се да ги затрия наред с половината поушъни при първия паднал ми търговец. И въобще крафтването на всичко освен хийлинг поушъни е безсмислица. А роуг е най-тъпият възможен клас, за нищо не става в битките.