Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 08, 2009 10:41 pm

Тони, отдавна вече блестиш тук по дифолт, та давай смело. :)

А и както отбеляза Симеон по друг повод, темата е "Споделете", а не "Загатнете". :P

И кво значи?
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Oct 08, 2009 11:51 pm

passer-by wrote:Тони, отдавна вече блестиш тук по дифолт, та давай смело. :)

А и както отбеляза Симеон по друг повод, темата е "Споделете", а не "Загатнете". :P

И кво значи?
Мерси. :) Имаш ЛС.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Oct 09, 2009 8:29 am

Бесен съм на абв, които някак са успели да ми гътнат акаунта с всичките (ДОСТА) писма в него.

Да, оказа се, че в общите им условия (който не е много ясно колко пъти е променян откакто аз съм се регистрирал, без уведомление на потребителите) пише, че имат право да дезактивират и зачистят акаунта след 90 дни неупотреба. В чужбина използвах преференциално гмейл поради приликата на адреса с името ми, което не виждам по какъв начин означава, че искам да ми се изтрие цялата комуникация от други клиенти. Наистина най-малкото 3 месеца неактивност за мен са абсурдно малко време.

И елементарна коректност изисква да изпратят писмо на алтернативен и-мейл с предупреждение, както правят ВСИЧКИ баси, и хостинг компании, и други уеб-мейл услуги.

Нема бате. Опитах се съвсем учтиво да ги помоля да видят дали не може да се възстанови нещо от бекъп. Даже не ми обърнаха внимание, само ми цитираха въпросния член.

Не смятам повече да им ползвам услугите, но го намирам определено за неадекватно и цинично поведение специално начина, по който отговарят напълно неебателно и без никаква нотка на съжаление, че така е станало, един вид "абе кво ме занимаваш с присъствието си бе"

деба
This is it. Ground zero.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Oct 09, 2009 9:05 am

Тъкмо и аз се канех да питам за абв-то. Моя не са го затрили, но откакто го префасонираха нещо, не може да се запомня името на акаунта и паролата. Знае ли някой дали може да се оправи това?
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

thunder
Forsaken

Post by thunder » Fri Oct 09, 2009 9:45 am

Xellos wrote:Да бе. Ми не са хич малко по моя маршрут, са като за последно са изпълзели отнекъде и напъват ли напъват на тия двуколесни миксери се едно са на пистата. Колоездачите кротко си карат по борис 3 тия ще им фръкнат каските по паветата ма шпорат с 50. Един веселяк караше 1 от тия 4колките за на село дет са баш на красно село по булеварда тия дни, нема каска нема нищо.
Уф тези с АТВ-тата как ги мразим... Не знам къде ги мразим повече - в града или в планината
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Oct 09, 2009 11:23 am

Жоро, не знам, но така както го описваш изглежда като че ли не си ползвал мейла и повече от три месеца... Хостинг компаниите си правят труда, щото си им платен клиент, нали, но на мен пощенски кутии са ми затривали без предупреждение както в абв и мейл.бг, така и в яху... Не че е честно, но аз съм останала с впечатлението, че това е практиката навсякъде.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Dreamfall
Merchant

Post by Dreamfall » Fri Oct 09, 2009 11:24 am

зарязаха ме. ама окончателно окончателно. още се чудя това дали е лошо или е добре (защото съм се отървал от драмата и от "сигурна съм"/"не съм сигурна").
- But! Now. And this is remarkable. If I change to eight tonal clusters -- [strums violin] Voila. They fly in counter-clockwise, synchronized, concentric circles as though a regimented flock. Watson, this is exceptional. I, using musical theory, have created order out of Chaos.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Oct 09, 2009 11:38 am

Morwen wrote:Жоро, не знам, но така както го описваш изглежда като че ли не си ползвал мейла и повече от три месеца... Хостинг компаниите си правят труда, щото си им платен клиент, нали, но на мен пощенски кутии са ми затривали без предупреждение както в абв и мейл.бг, така и в яху... Не че е честно, но аз съм останала с впечатлението, че това е практиката навсякъде.
И в яху, и в хотмейл са ме предупреждавали, което е и редното според мен. И независимо колко съм я ползвал, факт е, че в договора пише 3 месеца и че 3 месеца е абсурдно малко време в тоя контекст.

А и както казах, по-дразнещото в случая е безкрайното неуважение, с което съпорта се отнася към клиентите си. Когато предлагаш една услуга, я предлагаш с всичките й прилежащи елементи, вкл. учтив съпорт. Ако не ти изнася да е безплатна или искаш да ти се плаща, за да бъдеш учтив, спри я, да ге. Има достатъчно по-свестни от теб.
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Oct 09, 2009 11:49 am

Хммм жоре сега 3 месеца си е бая време. ОЧЕВИДНО след като за повече от 3 месеца не си си я проверил значи не е имало нищо важно там.

А съпорта какво значи неуважение? Те са ти цитирали основанието на което е терминирана. Нищо повече.

А ако си ползвал за сериозни цели пощенска кутия която е на безплатен провайдер си хмм .... постъпил непрофесионално.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Oct 09, 2009 11:51 am

Въпросът е по-скоро принципен, нежели да е имало нещо чак толкова сериозно, по-скоро лична кореспонденция. А личната кореспонденция не се проверява всеки ден, а когато ти трябва. Тъй че е съвсем в реда на нещата да не влизам три месеца в нея, не?

И да, определено си е неуважение или поне неучтивост, да ти цитират члена и да ти затворят вратата. Меко казано даже. Учтивост е да ти се извинят, че така е станало, но че нищо не може да се направи. Най-малкото.
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Oct 09, 2009 11:58 am

Ми не. Не трябва да се извиняват. Нито трябва да ти кажат че съжеляват. Имало е условия за ползване, ти си ги нарушил те са си свършили работата.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Oct 09, 2009 12:12 pm

Еми мога да кажа единствено добре, че няма нужда и ти да ме съпортваш :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Fri Oct 09, 2009 12:48 pm

Moridin wrote:Еми мога да кажа единствено добре, че няма нужда и ти да ме съпортваш :mrgreen:
+1
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

thunder
Forsaken

Post by thunder » Fri Oct 09, 2009 1:59 pm

Dreamfall wrote:...
така явно е по-добре :)
ИТ сектора wrote:...
остро имат право да правят каквото си искат АБВ, но един мейл не би навредил никому... Просто показва отношение, каквото в България нямаме
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Oct 09, 2009 3:55 pm

И в яху, и в хотмейл са ме предупреждавали, което е и редното според мен. И независимо колко съм я ползвал, факт е, че в договора пише 3 месеца и че 3 месеца е абсурдно малко време в тоя контекст.
А мен не са. И едно време периодът беше 1, а не 3 месеца. Тънди е прав, че едно писмо не би навредило, но и аз се учудвам, че не си знаел, че го правят.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either