Споделете пак
Moderator: Moridin
болднал съм по-важнотоЗакон за Движение по Пътищата wrote: Чл. 79 За да участва в движението по пътищата, отворени за обществено ползване, всеки велосипед трябва да има изправни:
1. спирачки;
2. звънец и да няма друг звуков сигнал;
3. устройство за излъчване на бяла или жълта добре различима светлина отпред и червен светлоотразител отзад; допуска се поставянето на устройство за излъчване на червена светлина отзад;
4. бели или жълти светлоотразители или светлоотразяващи елементи отстрани на колелата.
Чл. 80 Водачът на велосипед е длъжен да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.
Чл. 81 На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:
1. да се движи успоредно до друго двуколесно пътно превозно средство;
2. да управлява превозното средство, без да държи кормилото с ръка, както и да освобождава педалите, с които контролира превозното средство;
3. да се движи в непосредствена близост до друго пътно превозно средство или да се държи за него;
4. да превозва, тегли или тласка предмети, които пречат на управлението на превозното средство или създават опасност за другите участници в движението;
5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци; тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години.

звънец бтв не мога да разбера за чий ми е... Не знаех даже, че е задължителен
светлината не е задължителна денем

и който ми разправя, че да се движите един до друг и да си говорите е некво яко с колело - НЕ и по улицата, когато може да те отнесе някой
все си мисля, че светлоотразителна жилетка също ще е задължителна скоро, както и каска
Scalpel. Sponge. Magic Wand!
За да ти напомня,че въпросния закон е писан през Балканската война,когато велосипедистите са спирали като Фред Флинстоун.звънец бтв не мога да разбера за чий ми е

Иначе аз да използвам темата,за да си заявя за пореден път,че ненавиждам жени зад волана.
Особено когато се набирам на педалите в града - тогава ги ненавиждам най-много
Нема такива тъпи животни като жените шофьори,заклевам се
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.
нищо лично,просто всеки път като се отвори тема за колоездачи и ми изкачат в главата 20+ случая,в които без малко да се отзова под колелата на някоя сапунерка или джип
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.
Сега, без да искам да генерализирам или нещо, специално за София моите впечатления са, че жените като цяло са внимателни и спазват правилата, докато мъжете са пълни идиоти, застраващи живота на всеки наоколо!neEd'Le wrote:Иначе аз да използвам темата,за да си заявя за пореден път,че ненавиждам жени зад волана.

Бтв, колко големи катастрофи в последната седмица според теб са причинени от жени? Щото аз писах за няколко и измежду тях нямаше такава

Не, аз не генерализирам наистина...

Last edited by Itilon on Thu Oct 08, 2009 6:27 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Добре че има архив 

Влизам сутрин към 9 и вечер към 6, през останалото време е по-безбо.. пасно.Maledictus wrote:Шума, прахоляка и константното усещане, че някой ще ми влезе изотзад.

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Като се набирам на педали из града изобщо не ми е правило впечатление колко големи идиоти са шофьорите жени - сите са една стока, били те мъже, жени, с кола, с мотор, с колело - идиоти колкото искаш. И ако трябва да съм честен, най-ненормални са колоездачите... Днес за 40 минути видях 2-ма колоездачи каращи в насрещното, 1 пресичащ на червено и един който влезе почти в средата на кръстовището и спря там, за да чака да светне зелено. Освен това най-малко 3 от всеки 4 на колело са без каска, почти всички и без ръкавици. Колко идиоти на 4 колела видях? Двама. А определено имаше МНОГО повече МПС-та отколкото велосипедисти...
Scalpel. Sponge. Magic Wand!
Абе като се замисля тия със скутерчетата дет се мушат и обират страничните огледала са най-луди.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Да бе. Ми не са хич малко по моя маршрут, са като за последно са изпълзели отнекъде и напъват ли напъват на тия двуколесни миксери се едно са на пистата. Колоездачите кротко си карат по борис 3 тия ще им фръкнат каските по паветата ма шпорат с 50. Един веселяк караше 1 от тия 4колките за на село дет са баш на красно село по булеварда тия дни, нема каска нема нищо.
Ай ся дай с повече думи, знаем че можеш 

Но пък е един от онези случаи, в които знам, че няма да блесна, тъй че го запазвам за себе си... 

Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib