Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Oct 08, 2009 3:50 pm

Че то ако не беше забранено по тротоарите, кой щеше да е луд да излиза на улицата на повечето места в града :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Oct 08, 2009 4:01 pm

Закон за Движение по Пътищата wrote: Чл. 79 За да участва в движението по пътищата, отворени за обществено ползване, всеки велосипед трябва да има изправни:

1. спирачки;

2. звънец и да няма друг звуков сигнал;

3. устройство за излъчване на бяла или жълта добре различима светлина отпред и червен светлоотразител отзад; допуска се поставянето на устройство за излъчване на червена светлина отзад;

4. бели или жълти светлоотразители или светлоотразяващи елементи отстрани на колелата.

Чл. 80 Водачът на велосипед е длъжен да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.

Чл. 81 На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:

1. да се движи успоредно до друго двуколесно пътно превозно средство;

2. да управлява превозното средство, без да държи кормилото с ръка, както и да освобождава педалите, с които контролира превозното средство;

3. да се движи в непосредствена близост до друго пътно превозно средство или да се държи за него;

4. да превозва, тегли или тласка предмети, които пречат на управлението на превозното средство или създават опасност за другите участници в движението;

5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци; тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години.
болднал съм по-важното :)

звънец бтв не мога да разбера за чий ми е... Не знаех даже, че е задължителен

светлината не е задължителна денем :)

и който ми разправя, че да се движите един до друг и да си говорите е некво яко с колело - НЕ и по улицата, когато може да те отнесе някой

все си мисля, че светлоотразителна жилетка също ще е задължителна скоро, както и каска
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Thu Oct 08, 2009 5:53 pm

звънец бтв не мога да разбера за чий ми е
За да ти напомня,че въпросния закон е писан през Балканската война,когато велосипедистите са спирали като Фред Флинстоун.
:)

Иначе аз да използвам темата,за да си заявя за пореден път,че ненавиждам жени зад волана.
Особено когато се набирам на педалите в града - тогава ги ненавиждам най-много
Нема такива тъпи животни като жените шофьори,заклевам се
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Oct 08, 2009 6:10 pm

Има. Мъжете шофьори.
Айде сега да се бием.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Thu Oct 08, 2009 6:19 pm

нищо лично,просто всеки път като се отвори тема за колоездачи и ми изкачат в главата 20+ случая,в които без малко да се отзова под колелата на някоя сапунерка или джип
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Thu Oct 08, 2009 6:25 pm

neEd'Le wrote:Иначе аз да използвам темата,за да си заявя за пореден път,че ненавиждам жени зад волана.
Сега, без да искам да генерализирам или нещо, специално за София моите впечатления са, че жените като цяло са внимателни и спазват правилата, докато мъжете са пълни идиоти, застраващи живота на всеки наоколо! :mrgreen:

Бтв, колко големи катастрофи в последната седмица според теб са причинени от жени? Щото аз писах за няколко и измежду тях нямаше такава :roll:.

Не, аз не генерализирам наистина... :lol:
Last edited by Itilon on Thu Oct 08, 2009 6:27 pm, edited 1 time in total.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 08, 2009 6:26 pm

viewtopic.php?t=2834&highlight=%F8%EE%F4%FC%EE%F0%EA%E8

Усмивки от старите ленти, дето се вика. :twisted: :lol:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Oct 08, 2009 7:34 pm

Добре че има архив ;)
Maledictus wrote:Шума, прахоляка и константното усещане, че някой ще ми влезе изотзад.
Влизам сутрин към 9 и вечер към 6, през останалото време е по-безбо.. пасно. :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Oct 08, 2009 7:55 pm

Като се набирам на педали из града изобщо не ми е правило впечатление колко големи идиоти са шофьорите жени - сите са една стока, били те мъже, жени, с кола, с мотор, с колело - идиоти колкото искаш. И ако трябва да съм честен, най-ненормални са колоездачите... Днес за 40 минути видях 2-ма колоездачи каращи в насрещното, 1 пресичащ на червено и един който влезе почти в средата на кръстовището и спря там, за да чака да светне зелено. Освен това най-малко 3 от всеки 4 на колело са без каска, почти всички и без ръкавици. Колко идиоти на 4 колела видях? Двама. А определено имаше МНОГО повече МПС-та отколкото велосипедисти...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Oct 08, 2009 8:52 pm

Абе като се замисля тия със скутерчетата дет се мушат и обират страничните огледала са най-луди.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Oct 08, 2009 9:15 pm

Xellos wrote:Абе като се замисля тия със скутерчетата дет се мушат и обират страничните огледала са най-луди.
те са на второ място :) пък и са по-малко от колоездачите все още

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Oct 08, 2009 9:22 pm

Да бе. Ми не са хич малко по моя маршрут, са като за последно са изпълзели отнекъде и напъват ли напъват на тия двуколесни миксери се едно са на пистата. Колоездачите кротко си карат по борис 3 тия ще им фръкнат каските по паветата ма шпорат с 50. Един веселяк караше 1 от тия 4колките за на село дет са баш на красно село по булеварда тия дни, нема каска нема нищо.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Oct 08, 2009 9:34 pm

Не съм изживявала стрес като днешния от месеци насам... :shock:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Oct 08, 2009 9:36 pm

Ай ся дай с повече думи, знаем че можеш ;)

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Oct 08, 2009 9:38 pm

Но пък е един от онези случаи, в които знам, че няма да блесна, тъй че го запазвам за себе си... :wink:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib