The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Oct 01, 2009 11:48 pm

За сериалите, които гледах в последно време:

Heroes 4x03. Определено съм доволен от новия епизод.
Наистина ги нямаше Хиро, Трейси, Анджела и Нейтън, не че не ги харесвам, но така трябва. Хубаво е когато всеки епизод се концентрира върху по-малко персонажи и ги развие по-добре. Питър и Ема имаха много интересни сюжетни линии. Харесва ми как в миналата серия започнаха историята с компаса, как казаха, че на Самюел му трябва емпат и как сега постепенно разкриват още от този сюжет, като това става плавно и не е нито прибързано, нито прекалено разводнено. А сцената с Ема и китарата с цветовете в края на епизода беше невероятно красива. Мат и Сайлър бяха велики. :D Въобще много съм доволен, дано продължи в същия дух :)

How I Met Your Mother 5x02. Епизодът най-общо ми допадна. Не беше толкова хубав, колкото премиерата, но все пак си беше забавен, имаше си ги и дребните човешки идейти и посланийца.

FlashForward 1x01. В интерес на истината ми хареса. Пилотния епизод далеч не е най-добрият възможен, но изглежда някак обещаващо и би могло да се развие като нещо интересно. Харесва ми, че има различен тип истории, не са просто вълнуващи, или просто любовни. Дано нататък продължи добре.

Desperate Housewives 6x01. Мен лично ме зарадва много и се радвам, като чета из разни форуми, че и другите фенове са доволни. Просто сериалът се връща към корените си и отново става този прекрасен баланс на хумор, драма, ежедневност и мистериозност, който беше позабравен в последните епизоди на миналия сезон.
- What do I smell?
- Despair. Mortality. Paralyzing fear.
- Oh… I though it was waffles.
Не че беше най-смешната реплика, но просто ме зарадва :D
But goddamn,
you got me in love again

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Oct 02, 2009 12:28 am

Относно последния - и аз мисля че ще е един добър сезон (не че досега е имало лош сезон на Съпругите де), пък и Дреа ди Матео радва като новото попълнение в каста, въпреки че ми е тъжно че вече я няма Иди. А и за разлика от предишния сезон мистерията този път не е кристално ясна още от първия епизод.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Oct 02, 2009 3:36 am

Ще припомня коментара си за Charmed отпреди година и половина в подкрепа на мнението си, че някои сериали почват слабо, но качват нивото по-нататък ("Бъфи" и "Ейнджъл" вече бяха надълго и нашироко обсъдени :wink: ).

Изгледах осемте сезона на Charmed.
За мен това е много приятна комбинация между фантастика за вещици и семейна сапунка.

Три сестри разбират, че са вещици, всяка със свои свръхспособности - телекинеза, замразяване на време и материя, ясновидство. По-нататък в сериала тези свръхспособности се доразвиват и допълват. Има си и spells и potions, все пак за вещици иде реч.

Всяка от сестрите трябва да жонглира между личен и професионален живот и вечно лавират пред гаджетата и шефовете, че им е изникнала "семейна спешност" (тоест трябва да преборят поредния демон :mrgreen: ). Питър Паркър ряпа да яде откъм прикриване на таен живот. :lol:

Има си доволно количество митология - древногръцка, келтска, американска (Wendigo), същества като феи, леприкони, седемте джуджета, ангели пазители (Whitelighters) и враговете им (Darklighters), разни Warlocks, shapeshifters, Valkyries, Elders, Avatars и прочие.

Адски готин сериал. :yay: :yay: :yay:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Fri Oct 02, 2009 8:38 am

От Charmed бях гледал първите два сезона преди две години и бяха зле, особено вторият. Преди няколко седмици почнах да тегля трети сезон, вече съм някъде до средата и има голямо подобрение. Надявам се и нататък да става по-хубаво.

armageddon wrote:Относно последния - и аз мисля че ще е един добър сезон (не че досега е имало лош сезон на Съпругите де), пък и Дреа ди Матео радва като новото попълнение в каста, въпреки че ми е тъжно че вече я няма Иди. А и за разлика от предишния сезон мистерията този път не е кристално ясна още от първия епизод.

Да, аз също се зарадвах, че мистерията не е ясна от първа серия. В пети сезон загатката наистина беше елементарна. И в четвърти не изглеждаше особено сложна. Аз много харесвах Катрин още от първия й епизод, но в крайна сметка още в премиерата на сезона
Spoiler: show
Джули каза “This is not the same girl”.
Докато сега има няколко различни загатки относно новото семейство и това определено е интригуващо.
А Иди ще ми липсва й на мен. И все пак последният й епизод миналата година беше невероятно красив и беше достатъчно подобаващо изпращане на персонажа. :)

А аз току що прочетох, че Джей Джей Ейбръмс е сключил сделка с NBC за създаване на нов шпионски сериал. Което ме радва изключително много, имайки се предвид, че неговия Alias ми е най-любимият сериал :D
But goddamn,
you got me in love again

ivonski
Farmer

Post by ivonski » Fri Oct 02, 2009 11:34 am

Dr. Horrible wrote:За сериалите, които гледах в последно време:

Heroes 4x03. А сцената с Ема и китарата с цветовете в края на епизода беше невероятно красива.
китарата?!? един и същ епизод ли сме гледали?
Did Neil Armstrong say the moon was too far away! NO! He built himself a fucking rocketship is what he did!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Oct 02, 2009 3:27 pm

Flash Forward 1.02

Сглобяването на пъзела върви добре. Засега интересът ми се задържа. Досадното е, че персонажите не ме вълнуват особено, а това може да стане доста голям минус. На този етап обаче историята поне е достатъчен повод да продължа да гледам.
Last edited by passer-by on Fri Oct 02, 2009 5:03 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Oct 02, 2009 4:47 pm

Глей го как ме дразни... Но аз съм на средата на книгата вече, та скоро...
And you can't dance with a devil on your back...

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Fri Oct 02, 2009 4:50 pm

passer-by wrote:Flash Forward 2.02

Сглобяването на пъзела върви добре. Засега интересът ми се задържа. Досадното е, че персонажите не ме вълнуват особено, а това може да стане доста голям минус. На този етап обаче историята поне е достатъчен повод да продължа да гледам.
Aве в тоя епизод нямаше ли да се появи Доминик Монаган.аз никъде не го видях.Imdb го кредитва, ама в самия епизод хуй.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Oct 02, 2009 4:51 pm

Gunslinger wrote:
passer-by wrote:Flash Forward 2.02

Aве в тоя епизод нямаше ли да се появи Доминик Монаган.аз никъде не го видях.Imdb го кредитва, ама в самия епизод хуй.
Аз май даже видях мнения на фенове, че бил в първия, ама и аз не съм го зърнал досега. :?
Имаше теории, че той бил човека на стадиона май.

Някакво мнение по питането ми в горния пост? :)
Last edited by passer-by on Fri Oct 02, 2009 4:52 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Fri Oct 02, 2009 5:03 pm

ivonski wrote:
Dr. Horrible wrote:За сериалите, които гледах в последно време:

Heroes 4x03. А сцената с Ема и китарата с цветовете в края на епизода беше невероятно красива.
китарата?!? един и същ епизод ли сме гледали?
Ахахахахаххаха, признавам, наистина съм зле :P Прав си, виолончело беше, дори не знам защо съм написал китара. Lapsus linguae, предполагам.

Иначе FlashForward 1x02 беше приличен като цяло. Все пак се надявам нататък да стане още по-интересно. Имам чувството, че тази, която е бременна в бъдещето, ще носи дете от азиатеца. Някак си двамата изглеждат близки и спокойно биха могли да завържат любовна история. И тя затова в бъдещия момент плачеше толкова много, защото си спомня с мъка за любимия си, който явно е починал. Може да греша, де, но засега нещата определено отиват натам.
But goddamn,
you got me in love again

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Oct 03, 2009 2:27 am

Искам някакво стабилно мнение или препоръка за True Blood, доста се чудя дали да го почна, изглежда особено здрав.

Иначе си гледам 30 Rock, Алек Болдуин мачка и въобще много правилна комедия.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Oct 03, 2009 3:34 am

Еми то си има тема, която поне в началото не спойли. Южняшка готика, яко изтрещял кампи сетинг, умишлено абсурден акцент и вампири. Не знам кво повече, според мен първият епизод е достатъчна препоръка.
And you can't dance with a devil on your back...

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sat Oct 03, 2009 10:18 am

Подкрепям Роланд с две ръце, пробвай, няма да сбъркаш :mrgreen:
Image

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sat Oct 03, 2009 3:32 pm

Stargate Universe

МНОГО РАЗЛИЧЕН oт всички Stargate сериали досега.Въобще не е all ages friendly като предните, има по-малко хумор, но все още е ДОБЪР.Ще се набляга доста повече на сюжета, героите и драмата, а не на извънземни искащи да унищожат/завладеят вселената.Sy Fy очевидно се опитват да го пробутат като новия BSG и приликите са очевидни
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Beric
Paragon

Post by Beric » Sat Oct 03, 2009 5:03 pm

Първият епизод напомняше малко на Лост с тия флашбеци :)