Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Sun Sep 13, 2009 1:26 am

Alive
Доста разтърстваща история, но някак си начина на предаването й е слаб и беземоционален. Изглежда ми ниско бюджетен, актьорите са покъртително слаби. Можеше МНОГО по-добре, като се има предвид силата на това, което се е случило там.
7/10

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Sep 13, 2009 1:43 pm

Марфе, защо

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sun Sep 13, 2009 1:54 pm

Божке, Марфе, току-що ми напомни, а така старателно се опитвах да забравя, че и аз съм я гледала тази абоминация :evil: Забрави да споменеш поредното показване на "блестящ" руски говор от всички участници :lol:
Image

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Sep 13, 2009 4:08 pm

:oops: Не беше нарочно. Sowwy. Пък и съм си написала, че има спойлери, кво! :twisted:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Sep 13, 2009 9:16 pm

Igby Goes Down -за нямам идея кой път, но ужасно си падам по филма, който се намира в категорията 'млад мъж намира себе си след деградация и бохемстване из Ню Йорк' :mrgreen: Очарователен е.

Също:

The Brothers Bloom -твърде отегчително и зацикля ненавистно към средата.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Thu Sep 17, 2009 2:29 pm

The Orphan
Тва нещо... доста ме издразни с начина, по който се опитваше да ме изплаши. Спокойна сцена, изведнъж се чуват осемнаесе звука, силно наподобяващи на удар с черпак в тенджера и отникаде изскача някъв и казва "здрасти". втф :shock: . Това не е страшно при никакво положение, не е дори стряскащо, защото след втория път става предвидимо.
Spoiler: show
Единственото, което спасява филма е развръзката.
Look at the darkness...
...around me.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Sep 17, 2009 9:52 pm

Away We Go -много умен (и остроумен), дълбоко човечен, твърде забавен...адски ми хареса.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Sep 20, 2009 9:42 pm

Heavenly Creatures -колко го обожавам този филм! Как бях забравила колко е разкошен и как всъщност е най-идеалният филм на Джаксън засега (не че не му се прекланям там пред почти всичко останало...). Дано с The Lovely Bones успее да го мине... :D

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Tue Sep 22, 2009 10:39 am

Moon (това нещо: http://www.imdb.com/title/tt1182345/): вероятно най-якия и супер-неочаквано готин sci-fi за годината. Ебати КОЛКО беше добър, направо не мога да го асимилирам още... :shock: :shock: :shock:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 22, 2009 4:38 pm

И Лушъс Шепърд го нахвали много във F&SF. Тука май още го дават, трябва да го видя...
And you can't dance with a devil on your back...

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Wed Sep 23, 2009 3:32 pm

Vivian wrote:Moon (това нещо: http://www.imdb.com/title/tt1182345/): вероятно най-якия и супер-неочаквано готин sci-fi за годината. Ебати КОЛКО беше добър, направо не мога да го асимилирам още... :shock: :shock: :shock:
Аз в това нещо съм се прицелил още от зимата. А през последната седмица хайпа ми нарастна до критично ниво. И сега това което ше стане е че ше отида и ше се разочаровам от филма :neutral: .
Look at the darkness...
...around me.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Sep 23, 2009 9:17 pm

dellusion wrote:
Vivian wrote:Moon (това нещо: http://www.imdb.com/title/tt1182345/): вероятно най-якия и супер-неочаквано готин sci-fi за годината. Ебати КОЛКО беше добър, направо не мога да го асимилирам още... :shock: :shock: :shock:
Аз в това нещо съм се прицелил още от зимата. А през последната седмица хайпа ми нарастна до критично ниво. И сега това което ше стане е че ше отида и ше се разочаровам от филма :neutral: .
Едва ли. Не вярвам подобна ситуация да е възможна, твърде добре измислен и изпълнен е филма.

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Thu Sep 24, 2009 12:46 am

A Guide to Recognizing Your Saints
Хареса ми. Въпреки че историята се развива доста бавно, въпреки че не се драматизира и не се добавя скандалност на нещата вътре, въпреки че фокусът дори не е върху най-тежките от тях, историята има някаква солидна сила. И за мен той е по-скоро баща-син отношенията, отколкото "живота в гетата". Доста е особен като режисура и последователност на сцените, за мен сполучливо особен. Актьорската игра е гранде, Chazz Palminteri и Robert Downey Jr. са голяма сила. Shia LaBeouf може би за първи път не ме дразни, макар че не го помня в два от шесте филма, в които съм го гледал (I Robot и Constantine).
И все пак изглежда, че историята вътре и начина на предаване го правят някак си прекалено делничен и обикновен за повечето хора. Просто няма как да събере разтърсени и разплакани 10+ voters. Тъпото е че отчасти и аз споделям това гледище за него и въпреки че не мога да посоча слаби места на филма:
8+/10

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 25, 2009 8:03 am

G.I. Joe

Идиотското е, че изобщо не възнамерявах да го гледам, но реших да злоупотребя с американската наивност и като изляза от Eureka Seven, да ида да гледам Moon, че днес му беше последен ден. Уви, прожекция така и нямаше, не знам що. Може би никой не си беше купил билет. Така или иначе опциите ми бяха да вляза в първата третина на Jennifer's Body или The Hangover, които вече съм гледал, или да хвърля едно око на това именно гениално кино-творение, което не съм. И много се радвам, че го направих.

As far as безмозъчни "остави си мозъка пред залата, за да не ти трябва интубация после" забавления go, това е, смея да твърдя, едно от най-яките неща, които съм гледал от години насам. Кретенски over the top екшън, който е достатъчно динамичен, оригинален и SPECIAL-EFFECTS-THAT-ARE-NOT-ONLY-DUMB-EXPLOSIONS GALORE, готини герои (готини казах, не смислени, дълбоки, умни или каквато и да е положителна дума, различна от "готини"), камео на Брендън Фрейзър, колкото да не объркаме режисьора, и изобщо - мега добро! Просто на човека му се е получило точно както му се получи с първите две Мумии. Пък и някакси успява да задържи едно такова полу-адекватно ниво на наратив, т.е. не е пълна кретения и безмозъчност като Transformers 2. Или може би аз съм бил в правилното настроение, де да знам :) Но така или иначе, знам, че отдавна не е актуален, но ако някой не го е гледал и се чуди, препоръчвам.
And you can't dance with a devil on your back...

RAT400
Sorcerer

Post by RAT400 » Fri Sep 25, 2009 1:14 pm

wrong topic.
Last edited by RAT400 on Sat Sep 26, 2009 12:35 pm, edited 1 time in total.