Ако някой, някога е имал и бегло съмнение защо си правя всичко по ремонта вкъщи сам - вече имам нагледен отговор. Верно, че става бавно и безславно, ама...
Проблемът, с повечето готови кухни, е че обикновено в цех се произвеждат няколко бройки, като мостри се предоставят на магазините, с които фирмата работи. И понякога стават грешки при разкрояването, което води до различни размери, несъответстващи на поръчаното.
А проблемът с цветовете, Елица, е че при все, че да кажем цветът Палисандър си е палисандър, фолиата на различните партиди материал имат мааааалки разлики в нюанса, които биха лъснали, ако сравните това, доставено ви в къщи едно до друго с мострата от магазина. И колкото и да са малки разликите винаги дразнят окото, някои повече от други. Ние имахме такова приключение с теракота, който купихме за кухнята. Като ни го донесоха казах "Не точно това поръчахме." , докато Аби (съпругата ми) твърдеше че точно това си е цвета. Като отидох с една плочка до магазина, с идеята да вдигна бесен скандал се уверих, че партидата, дошла в къщи е маааалко по-наситено сива от тази в магазина. Продавачката обаче се извини с това, че е последната партида и можело да си избера други плочки ако искам........ Седмица по-късно като гледам купчинките в коридора вече не виждам разлика
Ако не е тайна - къде си поръчахте кухнята?
И говорейки за кухни, моята я почвам ей сега, след 16ти, че ще си взимам месец отпуск

и мисля да използвам да я направя със все балкона. Оня ден довърших чертежите и тия дни трябва да си поръчам материала.