Гледано напоследък, Part IV
Moderator: Moridin
на ретро вълничка ся... с Еди мърфи зяпам класиките
Златното дете ся.

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Гледах го навремето на видеокасета с дублаж (май на Александър Кожухаров) и се размазах от кеф. Звучеше по-приятно от гласа на Еди Мърфи. А и някои лафове просто се получаваха по-култови на български (на въпроса кой е оцелял от това изпитание и отговор "Никой" - "Никой?! Така ли?!?! Ще ти скъсам гъза като се върна!!!")Xellos wrote:на ретро вълничка ся... с Еди мърфи зяпам класикитеЗлатното дете ся.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
My Sister`s Keeper -значи, не съм особен фен на романа, но там поне успяваха да съшият цялата мелодрама по приличен начин, докато във филма всичко е толкова ПЛОСКО и така отегчително (да не говорим, че са преебали и края...).
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
- RRSunknown
- Elder God
Не ме грабна Бенджамин Бътън - може би защото случаят му не ми се видя чак толкова странен. Нито ми беше първото сблъскване с контрамоцията, нито с Брад Пит. Просто обикновен и умерено интересен филм. Оскар? Sure. В селото на слепите... но от това филмът нямаше да стане по-малко едноок.
- But! Now. And this is remarkable. If I change to eight tonal clusters -- [strums violin] Voila. They fly in counter-clockwise, synchronized, concentric circles as though a regimented flock. Watson, this is exceptional. I, using musical theory, have created order out of Chaos.
passer-by wrote:Гледах го навремето на видеокасета с дублаж (май на Александър Кожухаров) и се размазах от кеф. Звучеше по-приятно от гласа на Еди Мърфи. А и някои лафове просто се получаваха по-култови на български (на въпроса кой е оцелял от това изпитание и отговор "Никой" - "Никой?! Така ли?!?! Ще ти скъсам гъза като се върна!!!")Xellos wrote:на ретро вълничка ся... с Еди мърфи зяпам класикитеЗлатното дете ся.
Дублажите от 90те са особено сантиментална част от цялостното ми отношение към киното! (извинявам се за офтопика) До ден днешен репликата "О, лайна! Не съм си направил тестимонията!" е с култов сатут в обкръжението ми. Това изречено с безкрайно отегчената интонация на уморен от делото си младеж, а иначе в сцената от филма героят точно с ужас осъзнава, че ще бъде убит.

Иначе гледах "Дукесата". Беше ми безобразно досаден, въобще не знам защо го довърших. Интересно, че Кийра Найтли я харесвам все по-малко с всеки следващ филм. Мисля, че съм на около две продукции разстояние да развия непоносимост. А в началото ми беше доста симпатична.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.
Аз даже за дублажи от 80-те говорех.Jen wrote:Дублажите от 90те са особено сантиментална част от цялостното ми отношение към киното! (извинявам се за офтопика) До ден днешен репликата "О, лайна! Не съм си направил тестимонията!" е с култов сатут в обкръжението ми. Това изречено с безкрайно отегчената интонация на уморен от делото си младеж, а иначе в сцената от филма героят точно с ужас осъзнава, че ще бъде убит.Толкова страдам по тези изцепки...

Разказвали са ми за дублаж на един от Батманите. В сцената Батман на някакъв покрив държи бандюга над ръба. И бандюгата проридава:
"НИ мЪ убивай, БатманЬе! И аз съм човЬек като тЬебЬе!" Що неща съм изтървал...
Иначе преводите по голяма част от кабеларките начело с разните Дискавърита са ум да ти зайде често пъти.
П.П. Лек офтопик, ама като заговорихме за преводи...
В едно от първите български издания на Тери Пратчет в сцената за магьосниците, които гонят Ринсуинд (май във "Фантастична светлина") имаше едно възклицание "Педераст!" Чак след като четох някои в оригинал осъзнах, че е било възклицанието "Bugger!"

The Best of Mozart
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- tigermaster
- Elder God
Подобно има и в края на българския превод на "Интересни времена"... "Г**но, г**но, ще се мре!" Иначе преводът по-скоро не е зле.passer-by wrote: П.П. Лек офтопик, ама като заговорихме за преводи...
В едно от първите български издания на Тери Пратчет в сцената за магьосниците, които гонят Ринсуинд (май във "Фантастична светлина") имаше едно възклицание "Педераст!" Чак след като четох някои в оригинал осъзнах, че е било възклицанието "Bugger!"(точно "О, лайна!"
)
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
За Бътън-а: От номинираните филми за миналата година, той определено щеше да е моят избор (или Фрост/ Никсън, всъщност).
Иначе изгледах The Ugly Truth, което си беше регулярната романтична комедия в стил тя-не-може-да-понася-истинския-мъжкар-но-той-спечелва-сърцето-й-защото-е-автентичен, демек не спряха да се дърлят в продължение на около час, за да може след този час да се гледат влюбено и да се обяснят в любов на обществено място.
Иначе изгледах The Ugly Truth, което си беше регулярната романтична комедия в стил тя-не-може-да-понася-истинския-мъжкар-но-той-спечелва-сърцето-й-защото-е-автентичен, демек не спряха да се дърлят в продължение на около час, за да може след този час да се гледат влюбено и да се обяснят в любов на обществено място.

Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Audition -един много, МНОГО болен филм. Бях го започвала и друг път (мисля миналата година) по препоръки на еидн приятел, но днес е излязъл някакъв култов списък на Entertainment Weekly за Top Horror Movies of the Past 20 Years и се оказа, че са го класирали на #1. Та рекох си да го довърша най-накрая и...да, не беше нещо ОСОБЕНО като хорър идея и не мога да го нарека 'плашещ', но беше болен.
Имам чувството напоследък, че тая тема ще еволюира в персонален блог...или че само аз гледам филми като ненормална...
Както и да е, Long Weekend с Джим Кавийзъл вероятно е един от най-ненормално смехотворните опити за психотрилър. А краят е размазващо нелеп и кикотоизвличащ.

Както и да е, Long Weekend с Джим Кавийзъл вероятно е един от най-ненормално смехотворните опити за психотрилър. А краят е размазващо нелеп и кикотоизвличащ.

- tigermaster
- Elder God
Не, не, и аз гледам вного в последно време, ама нещо не ми се споделя. Не знам защо...Vivian wrote:Имам чувството напоследък, че тая тема ще еволюира в персонален блог...или че само аз гледам филми като ненормална...![]()
"Катерачът" със Сталоун се оказа прилично тъп екшън, който надали ще запомня с нещо, но и не съжалявам, че го гледах. Джон Литгоу е готин, някакси, макар че всичките решения на героя му бяха кое от кое по-глупави. Бтв, родители пещерняци се възмущават от такива филми. Поне майка ми, де, баща ми го гледа като тъп екшън и се изкефи.
"K20: Legend of the Mask" с Такеши Канеширо е за момента филмът, който най-много ме е зарадвал тази година. Не знам как се случи това, но е факт. Някакси всичко си е точно на мястото - ефекти, екшън, драма, комедия... Не че е нещо велико, обаче ми хареса много. А видията е уникална.
"Returner", също с Канеширо, се оказа леко тъп екшън, забавничък, де, обаче направо антиоригинален - в смисъл, комбинация от "Терминатор"(пътувания във времето, сходна идея), "Матрицата"(каскади), "Бягство от Ел Ей"(ще видите евентуално), "Трансформърс"(корабите на извънземните) и още какви ли не филми. Пък и Канеширо имаше същата прическа като брат ми...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог