- Spoiler: show
Гледано напоследък, Part IV
Moderator: Moridin
- tigermaster
- Elder God
"Робин Худ: Принцът на разбойниците" с Кевин Костнър. Доста забавен филм, всъщност, при все очевидните си недостатъци. Бтв, съвсем сериозно си мисля, че Мел Брукс е пародирал именно този филм, създавайки "Робин Худ: Мъже в чорапогащи" - двата филма имат твърде много общо - негърът главен герой, вещицата, бавачката на лейди Мериън и т.н. На всичкото отгоре филмът на Брукс е излязъл само две години след този с Костнър. Иронията е, че пародията е много по-близко до легендата от филма, който пародира. Още повече, че наистина ми е чудно защо трябва този филм да бъде пародиран. Все пак Алън Рикман
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
- pnv_Creator
- Misting
The Soloist
Малко ми е трудно да дам адекватно мнение, защото в момента съм предозирал с този филм, като първото му гледане отне около 12-13 часа, на фази, превеждайки субтитрите му.
Така или иначе, до колкото мога да се абстрахирам:
Брилянтна режисура и великолепна игра под звуците на Бетовен.
Филм за бедността, приятелството, музиката и... шизофренията.
Някои ще заспят над него. Други ще го превъзнасят. Много е особен.
Jamie Foxx и Robert Downey Jr. ми обраха точките отвсякъде.
Знаете ли, хареса ми много, защото имам една позната; от първите хора които познавам е и са ни бутали количките заедно. Сега е в подобно състояние. Не е лекарска диагноза, но приятелите й смятаме, че е в следствие на прекалено дългата употреба на прекалено рискови халюциногени (гъби), защото преди 10 години не беше така и сякаш се разви постепенно.
Както и да е, да не намесваме искрено и лично, показаното в този филм буквално повтаря това, което съм виждал в живота, в нейния случай. За това намирам филма за много истински и за мен е много силен.
Малко ми е трудно да дам адекватно мнение, защото в момента съм предозирал с този филм, като първото му гледане отне около 12-13 часа, на фази, превеждайки субтитрите му.
Така или иначе, до колкото мога да се абстрахирам:
Брилянтна режисура и великолепна игра под звуците на Бетовен.
Филм за бедността, приятелството, музиката и... шизофренията.
Някои ще заспят над него. Други ще го превъзнасят. Много е особен.
Jamie Foxx и Robert Downey Jr. ми обраха точките отвсякъде.
Знаете ли, хареса ми много, защото имам една позната; от първите хора които познавам е и са ни бутали количките заедно. Сега е в подобно състояние. Не е лекарска диагноза, но приятелите й смятаме, че е в следствие на прекалено дългата употреба на прекалено рискови халюциногени (гъби), защото преди 10 години не беше така и сякаш се разви постепенно.
Както и да е, да не намесваме искрено и лично, показаното в този филм буквално повтаря това, което съм виждал в живота, в нейния случай. За това намирам филма за много истински и за мен е много силен.
- pnv_Creator
- Misting
За мен беше патетично тромава и скучна адаптация, с нескопосани режисьорски решения (язък за името на човека!) и доста отчайващи опити на Джейми Фокс да завърне малко от онова, което имаше на тепсия допреди 1-2 години...Нищо чудно, че изместиха филма от миналата година за тази в САЩ.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
- pnv_Creator
- Misting
Bruno
Толкова смешен, колкото очаквах и доста по-скандален, отколкото предполагах.
Чак пениси, които се въртят на екрана в продължение на 1 минута...
Btw залата не беше много пълна, малко хора са отворени за такъв хумор тук, но тези, които бяха вътре, се смяха много.
Толкова смешен, колкото очаквах и доста по-скандален, отколкото предполагах.
Чак пениси, които се въртят на екрана в продължение на 1 минута...
Btw залата не беше много пълна, малко хора са отворени за такъв хумор тук, но тези, които бяха вътре, се смяха много.
- pnv_Creator
- Misting
Не съм убедена, че Борат е точно 'цвете', но определено имаше по-драстични затъвания в Бруно. Мен не ме изкефи, защото така или иначе не се радвам особено на Коен и подхода му към сатира ми е твърде 'тоалетен'.
Аз изгледах Days of Heaven на Терънс Малик и ме остави без дъх. Ужасно, перфектно красиво нещо; да не говорим каква изненада се коренеше в това, че Ричърд Гиър все пак понякога може и да играе...
Аз изгледах Days of Heaven на Терънс Малик и ме остави без дъх. Ужасно, перфектно красиво нещо; да не говорим каква изненада се коренеше в това, че Ричърд Гиър все пак понякога може и да играе...

Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
За мен пък Саша Барон Коен играеше просто стахотно в Бруно, надмина с доста Борът. И определено се открояваше на фона на почти липсващия сюжет, щот филма си беше много зле като филм, направо срам дет се вика. И все пак Коен наистина е гений, дано направи и някакъв друг персонаж.
Иначе имаше и няколко безвкусни и ненужни шеги, като тази за бебетата които уж щяли да хвърлят бебетата еврейчета в пеща... (не че цялата сцена с бебешкия кастинг не беше звездата на филма)
Иначе имаше и няколко безвкусни и ненужни шеги, като тази за бебетата които уж щяли да хвърлят бебетата еврейчета в пеща... (не че цялата сцена с бебешкия кастинг не беше звездата на филма)
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти
Живот на високи обороти
- pnv_Creator
- Misting
Саша Барон Коен е особено интелигентна и талантлива личност и хумурът му е иронизиране на определени стеоретипи, очевидно достатъчно тънко, за да не се усещат тези, на които го прилага. Смешното е не какви простотии прави той, а как реагират хората наоколо, една своеобразна скрита камера, без камерата да е скрита. Дори трудно може да се каже, че това е "филм", според стандартната представа.
Иронизирането на човешката глупост никога не може да е тоалетен хумор за мен, независимо от формата, в която се поднася. Ако трябваше да се смея на това как Бруно си върти пениса, Вивиан щеше да е права.
Иронизирането на човешката глупост никога не може да е тоалетен хумор за мен, независимо от формата, в която се поднася. Ако трябваше да се смея на това как Бруно си върти пениса, Вивиан щеше да е права.
- tigermaster
- Elder God
Не съм гледал "Борат", няма да гледам и "Бруно", като причината за това е, че извратеният скандалициращ хумор грам не ме привлича. Гледал съм само малко от нещо, свързано с Али Джи. `ми, сори, ама простащината му ме подразни органически. Просто, някакси, това "дай да сме скандално-провокативни, `щото е по-куул, пък тия, дето не ни харесват, са закостенели моралисти и нищо не разбират" изобщо не ми е по вкуса, честно да си призная.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Ice Age 3
Страда си от всички масивни недостатъци на високобюджетната западна анимация, която не е Уол.И, но като за такава е ЗВЕРСКИ як! Размазах се от кеф - мощно епика, кретении и ебавки с разни филми. За съжаление дублажът е достоен за презрение, с изключение на ленивеца, който, подозирам, е по-як на бг, отколкото в оригинал - култов е!
Апропо, май само аз не се кефя особено на катерицата, ма лично за мен тя беше най-смотаното нещо във филма. Най ме кефнаха съселите - обожавам тоя тип ин йор фейс кретения.
Страда си от всички масивни недостатъци на високобюджетната западна анимация, която не е Уол.И, но като за такава е ЗВЕРСКИ як! Размазах се от кеф - мощно епика, кретении и ебавки с разни филми. За съжаление дублажът е достоен за презрение, с изключение на ленивеца, който, подозирам, е по-як на бг, отколкото в оригинал - култов е!
Апропо, май само аз не се кефя особено на катерицата, ма лично за мен тя беше най-смотаното нещо във филма. Най ме кефнаха съселите - обожавам тоя тип ин йор фейс кретения.
And you can't dance with a devil on your back...